Gördüğüm kadarıyla herkeste var bu transaction cost(işlem maliyeti) takıntıdı ki bence de çok haklısınız(haklıyız).
Şunu sorayım aklıma gelmişken SWIFT en uygun şekilde nasıl yapılır?
Printable View
Dudu matriks te pd/dd verileri son veriler grafikte dogru cikiyormu?bir bakarmisin?bende 0 çıkıyor.
Aynen oyle. Veri dolasimini devre disi birakin tamamdir.
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bu konuda gercekten Turkiye cok iyi. Avrupada cok pahali. 35 euroya 2 gb internet ve 100 dk veriyor allahsizlar. Turkiye de 50 tl ye 10 gb internet 2500 dk 5000 sms falan.
ben yıllardır turcell faturalı hat kullanırdım. yıllık sözleşmeli olarak 1000 dk 1000 sms 5 gb. 56 tl ödüyordum. ocak 19 da sözleşmem bitiyordu. aralık sonunda türcell müşteri hizmetleri aradı beni. dediği şu sözleşmenizi uzatalım şimdiden aynı paketle . 72 tl olacak ocak 19 dan sonraya kalırsa 100 tl ye çıkacak. yani zamlanmış güya. bende dedimki hayır günüm dolunca size bay bay edecem. ocak ayında tel numaramı türk telekoma taşıdım. faturasız olarak. 750 dk 1000 sms 5 gb. 28 tl . inanırmısınız bilmem ama benim burda türk telecom inanılmaz çekim gücü var interneti daha hızlı. türcellin beni yıllardır kazıkladığına yanıyorum.
aslında marjinal fayda tam da burada çıkıyor bu çeşit kuruluşlara 1 TL kaptırmamanın zevki çok başka, tam tersi de geçerli kaptırınca yaşanılan üzüntü çok büyük oluyor.
Yalnız yukarıda Sn. Dudu'nun bazıları anlayamaz sözü hatırlarsanız bir tekne haberi vardı zengin çocuğu tekne alındıktan sonra ağlıyordu beni anlayamazsınız diye onu aklıma getirdi. :kahkah:
Saygılarımla.
İşim çok düşmez bankaya ama geçen sene benim business hesabına bakan beyfendiyle görüşmek durumunda kalmıştım ismini vermek istemediğim bir bankada.
Adam hesaplara bir baktı, ne hisse var, ne döviz var, kredi kartı kullanımı minimum, hiç kredi çekilmemiş (ne mortgage ne araç) gözleri böyle bir büyüdü...
-Bu hesap çok zayıf x bey size isterseniz bir borsa hesabı açalım birikimlerinizin bir kısmını da orada değerlendirirsiniz. Zannedersem birikimlerinizi başka bankada değerlendiriyorsunuz.
+Heheh evet malesef sizin banka dolara %1 faiz verdiği sürece böyle olacak y bey. Heheh.
-Ama bizim alış satıştaki makaslarımız da çok uygun? Hem siz bizim özel oranlarımızı sordunuz mu? Belki bizdeki oranlar daha iyidir.
+Tamam sorayım. Çalıştığım banka %4 (rakamlar örnek) veriyor sizde kaç?
-%2.
+Eheh iyiymiş, şu belgeyi alayım da az acelem var X bey.
Tek istisnam kredi kartı aydatını ödüyorum bu bankanın. Onu da yapmasam hesabımı kaparlar. :)
Değerli Dostlar ;
Yazılarınızı pazar sohbeti tadında (Tasarruf önerileri ve çoğunuda uyguladığım,)
( yarılmadan ) :) tebessümle okudum.
IKEA nın sahibinin dahi, 2'nci el elbise aldığı bir dünyada
finans işi ile uğraşanların ne kadar tutumlu oldukları herkesin malumu.
Umarım bu uygulamalarımız, yakında berberlerin işyerlerini kapatmalarını
ve konkordato kervanına katılmalarına sebebiyet vermez. :)
Dünyanın en pinti insanı seçilen bakım kimmiş :)
https://www.youtube.com/watch?v=k2UohDE94Ks
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hedefimiz yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek. Bu sayede inşallah önümüzdeki 20 yıl içerisinde Türkiye'de deprem riski taşıyan bina kalmamış olacak." dedi
Yine yine yeniden betona yatırım. Ülkenin adı betonya olacak bu gidişle benden söylemesi.
Benim berber tarife asmis sac kesim + yikama 50 TL
Guzel de friksiyon yapiyor adam rebulun lavanta kolonyasi ile ee bu durumda hakkini vermek lazim degil mi?
50 TL olan ve cogu kisiye uygulayamadigi tarifeyi ben gonullu olarak 60 TL yaptim.
Zammi ben yaparim 1 senelik periyot icin ve gecmis enflasyonu baz alarak %20 oldu bu seneki zam oranim.
Gelecek ocak ayina kadar 60 TL kredi kartindan cektirecegim her ay.
Bir buyugum derdi ki berberden, masorden ve tellaktan tasarruf olmaz.
Syg,
En son viopa a bir grafik atmistim. Gecen hafta 10 ekimden bu yana 4 saatlikte 50 gunluk hareketli ortalama ilk kez 200 gunlugun uzerine cikti. Bu seviye 6.10 da asagi yonlu kesilmis ve sonrasi malum.
5.5x yi savunuyorlar. Ah bir kirsa delip gececek. Gecen gece ki olay gosterdi ki kirilganlik halen devam ediyor. Ters bir olayda cubugu dikecekler.
5.90 6 arasi ise gecilmesi en zor direnc benim icin. Bu seviye gecilirse geriye donus icin cok iyi hikayeler lazim olacak.
Heyecan kapladi icimi bir anda.
Bu dedigim zaten kontorlu.. yoksa oturmadigim sure boyunca fatura odemek istemem.
Cocuklara kampanyadan 24 ay fiyat garantili aldim, 9 gb internet+unlimited calling, unlimited texting (sms) vergiler dahil her ay 65 Cad.
Ulke buyuk altyapi kurmak masrafli, tuketici oduyor bunun bedelini malesef.
Avrupa bu acidan cennet.
Buradaki operatorden oradaki operatore SMS gelmesi ve dahasi buradaki tum bankalara oranin numarasini tanimlatmak da sikinti.
En guzel su SMS isini bankacilik islemlerinden baska bir yuksek guvenlik araci ile (cep telefonundan tek kullanimlik sifre uretmek) devreden cikartmak sanirim.
Syg,
Herşey 0.99 USD, patron çıldırdı gel vatandaş gel
Taze video, zamanınız varsa izleyin lütfen,
Düşük enflasyon ne demek bu videoda görüyoruz,
bende diyorkum ki;
This is america !
https://www.youtube.com/watch?v=IMHkGeEAiFc&t=
Şöyle ki mesela o genel merkezi düşünün, ürettikleri hiç bir şey yok. Teknik bir olay da pek yok, olanı da al ihale ile git milletin evine monte et şeklinde. Eee napıyor bir genel merkez dolusu adam ve kadın? Bütün gün bize nail geçiririz diye düşünüyorlar elbette.
Belli ki basariyorlar az bir kesim olarak burada kafa patlatiyor olsak da farkinda olmadan cok tufaya dusebiliyoruz. Dun beni tt den aradilar vay efendim zam geldi herseye tarifenizi simdiden suna yukseltelim 1 yil zam gelmez, dedim hayir zam gelsin o zaman degerlendiririm adamlar gelecegi fiyatlayip duruyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Kanada'da da Dollarama dedikleri bir zincir var..
En pahali sey 3-4 dolar ama cogunluk 1 dolar..
https://www.dollarama.com/en-CA/
Ben ne zaman gitsem bir sey lazim olsa once oraya bakarim.
Syg,
Burada markette bedava dağıtıyorlar kontörlü hattı. :) İçine 5 euro koydum, onu 10 euroluk konuşma hakkı olarak tanımladı. Market, tren, ve evde internet olduğu için internet almadım. Bankacılık vb işlemlerini de TR hattıma gelen mesajlarla hallediyorum.
HSBC ülkelerine dahil değilim sanırım, QNB Finans için de bizimkileri ikna edemem. Kestikleri bir komisyon ücreti nedeniyle sildiler defterden, önünden bile geçmeyelim düşüncesindeler. Enpara'ya bile ikna edemedim, sizin için Garanti neyse o gibi. :)
Herkese gunaydin, carsaflar yastiklar yorganlar bazalae hepsini yikadim bide uzerine banyo yapip yattim, sonuc 12 saat deliksiz uyku oldu :)))
GM 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
bahri, yazıdaki adamı destekleyen bir şahıs değilim, ama dikkat edersen evi sattıktan sonra, 2021 e kadar faizlerin çok uçuk ilerleyeceğini ve 2022-2023 gibi hızlıca aşşağı doğru ineceği tahmininde bulunmuştum hatırlarmısın bilmiyorum, kafamdada çok şey var, bu 4 yılda zaten yabancıların beleşe mülk sahibi olması için ülkede oldukça yeterli bir süre.
Dolayısıyla ilgili şirketin tahminleri imkansız değil.
YTD.
Şimdiye kadar saati 1 dolar ve daha düşüğüne harıl harıl çalışan,katma değersiz ve orta katma değerleri bütün malları argeyi dışardan alıp üreten, yani sadece yabancı sermayenin uşaklığını yapan birsürü ülke oldu fakat herşeyleri gelişti refah olarak gelişemedi, onlara bunların bıraktığı en önemli şey bilim ve üretim yapabilecek gençler ve onlara bu eğitimi verebilecek bir sistemdi,
Türkiye, düşük nufus sayesinde bu işi becerebilir, zaten önümüzde -Şimdi tengri çok kızcak ama- ekonominin zorlamayla karşımıza koyduğu yabancı sermayeye katma değersiz ve orta katma değerli işler için çalışan çok ucuz işciler koyacak, eğer türkiye bu şekilde zaten kişi başına düşen olmayan borcuyla 4-5 sene çalışsa ve kendi bilimini yapmaya çalışsa, kimse önünü alamaz, zaten bu süreçte beleş fiyatlardan mülk ve fabrikalar almış ecnebilerinde bu durum işine gelir.
syg, ytd.
bu şekilde son 50 yılda zengin olan ülkelerin refah düzeyi eskisine göre çok daha düşük ve mafyavari sistemle yönetiliyorlar, bu şekilde olacaksa hiç olmasın, ama üstteki dediğim olsun, bide yanına bu olsun, refah ve güç olarak kıskanılan bir ülke haline geliriz.
Şu andaki gelişmiş dediğimiz ülkeler hep bir yerleri sömürerek bu seviyeye gelmedimi ?
O hikayeye ben inanmıyorum .Bizim ülke araplar gibi kabile devleti değil.Kanada petrol çıkıyor ama gelişmiş .Norveç var petrol çıkartır ve bayağı gelişmiş ..Abd bile hala kayagazından nasıl daha çok çıkartırım diyor.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi