İşim çok düşmez bankaya ama geçen sene benim business hesabına bakan beyfendiyle görüşmek durumunda kalmıştım ismini vermek istemediğim bir bankada.
Adam hesaplara bir baktı, ne hisse var, ne döviz var, kredi kartı kullanımı minimum, hiç kredi çekilmemiş (ne mortgage ne araç) gözleri böyle bir büyüdü...
-Bu hesap çok zayıf x bey size isterseniz bir borsa hesabı açalım birikimlerinizin bir kısmını da orada değerlendirirsiniz. Zannedersem birikimlerinizi başka bankada değerlendiriyorsunuz.
+Heheh evet malesef sizin banka dolara %1 faiz verdiği sürece böyle olacak y bey. Heheh.
-Ama bizim alış satıştaki makaslarımız da çok uygun? Hem siz bizim özel oranlarımızı sordunuz mu? Belki bizdeki oranlar daha iyidir.
+Tamam sorayım. Çalıştığım banka %4 (rakamlar örnek) veriyor sizde kaç?
-%2.
+Eheh iyiymiş, şu belgeyi alayım da az acelem var X bey.
Tek istisnam kredi kartı aydatını ödüyorum bu bankanın. Onu da yapmasam hesabımı kaparlar.![]()
Değerli Dostlar ;
Yazılarınızı pazar sohbeti tadında (Tasarruf önerileri ve çoğunuda uyguladığım,)
( yarılmadan )tebessümle okudum.
IKEA nın sahibinin dahi, 2'nci el elbise aldığı bir dünyada
finans işi ile uğraşanların ne kadar tutumlu oldukları herkesin malumu.
Umarım bu uygulamalarımız, yakında berberlerin işyerlerini kapatmalarını
ve konkordato kervanına katılmalarına sebebiyet vermez.
Dünyanın en pinti insanı seçilen bakım kimmiş![]()
https://www.youtube.com/watch?v=k2UohDE94Ks
Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, "Hedefimiz yılda 300 bin kentsel dönüşüm projesi gerçekleştirmek. Bu sayede inşallah önümüzdeki 20 yıl içerisinde Türkiye'de deprem riski taşıyan bina kalmamış olacak." dedi
Yine yine yeniden betona yatırım. Ülkenin adı betonya olacak bu gidişle benden söylemesi.
Yer İmleri