Ýþim çok düþmez bankaya ama geçen sene benim business hesabýna bakan beyfendiyle görüþmek durumunda kalmýþtým ismini vermek istemediðim bir bankada.
Adam hesaplara bir baktý, ne hisse var, ne döviz var, kredi kartý kullanýmý minimum, hiç kredi çekilmemiþ (ne mortgage ne araç) gözleri böyle bir büyüdü...
-Bu hesap çok zayýf x bey size isterseniz bir borsa hesabý açalým birikimlerinizin bir kýsmýný da orada deðerlendirirsiniz. Zannedersem birikimlerinizi baþka bankada deðerlendiriyorsunuz.
+Heheh evet malesef sizin banka dolara %1 faiz verdiði sürece böyle olacak y bey. Heheh.
-Ama bizim alýþ satýþtaki makaslarýmýz da çok uygun? Hem siz bizim özel oranlarýmýzý sordunuz mu? Belki bizdeki oranlar daha iyidir.
+Tamam sorayým. Çalýþtýðým banka %4 (rakamlar örnek) veriyor sizde kaç?
-%2.
+Eheh iyiymiþ, þu belgeyi alayým da az acelem var X bey.
Tek istisnam kredi kartý aydatýný ödüyorum bu bankanýn. Onu da yapmasam hesabýmý kaparlar.![]()
Deðerli Dostlar ;
Yazýlarýnýzý pazar sohbeti tadýnda (Tasarruf önerileri ve çoðunuda uyguladýðým,)
( yarýlmadan )tebessümle okudum.
IKEA nýn sahibinin dahi, 2'nci el elbise aldýðý bir dünyada
finans iþi ile uðraþanlarýn ne kadar tutumlu olduklarý herkesin malumu.
Umarým bu uygulamalarýmýz, yakýnda berberlerin iþyerlerini kapatmalarýný
ve konkordato kervanýna katýlmalarýna sebebiyet vermez.
Dünyanýn en pinti insaný seçilen bakým kimmiþ![]()
https://www.youtube.com/watch?v=k2UohDE94Ks
Çevre ve Þehircilik Bakaný Murat Kurum, "Hedefimiz yýlda 300 bin kentsel dönüþüm projesi gerçekleþtirmek. Bu sayede inþallah önümüzdeki 20 yýl içerisinde Türkiye'de deprem riski taþýyan bina kalmamýþ olacak." dedi
Yine yine yeniden betona yatýrým. Ülkenin adý betonya olacak bu gidiþle benden söylemesi.
Yer Ýmleri