Alıntı Originally Posted by ajfa Yazıyı Oku
aslında çözüm basit. 1 adet akıllı 1 adet akılsız telefon kullanmak. ben yurtdışına gittiğimde sms alacaksam veya aranacaksam akılsızı kullanmayı tercih ediyorum. içinde de 0 tl olduğu için operatörler alamıyor. türkiye içinde de gereksiz mesaj gelebilecek yerlere bu akılsız telefon numarasını verip telefon çantada sessiz konumda günde 1 kez kim aramış diye bakıyorum

tasarruf konusuna gelecek olursak, turkcell'e 1 tl bile kaptırmaktan hicap duyarım. bankalara 1 tl bile kaptırmam. tüm kredi kartı vs aidat kesildiği gün arayıp geri alırım. ama bunlar maddi olarak 1 tl olsa bile manevi yönden bence 1 tl'den değerli.

ayrıca bir kere açınca o cömertlik musluğunu, her yerden su sızıyor. o yüzden tasarruf konusu bir yaşam biçimidir. petkim 5 tl iken, ykbnk 1,55 tl iken, doaş 4,30 tl iken her yaptığım harcamayı bununla kaç petkim, işc, doaş alırdım diye ölçüyorum. herkese tavsiye ederim.
Gördüğüm kadarıyla herkeste var bu transaction cost(işlem maliyeti) takıntıdı ki bence de çok haklısınız(haklıyız).

Şunu sorayım aklıma gelmişken SWIFT en uygun şekilde nasıl yapılır?