Teşekkürler, senin şu itibarı bir fulleyim, tek yeşil diş iyi durmuyor:cool:
Printable View
Geçtiğimiz artış bekleneni vermediğinden yaşanmışların etkisi olabilir ama sonuçta yine büyük para yön verecek.
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Benim vade pazartesi ekim donusu 25 inden sonra gelsin diye 1 hafta repo yada direk orana gore 41.42(kirik vade varsa) gun mu yapsak ?..bu son faiz artışı miydi ?...eylul enflasyonuna gore bir kez daha artırirmi ?..gibi sorular var kafamda.
Şekerden 31 alan arkadaş vardı, şubeye sordum öyle bir oran yok dedi, personel için oran istedim merkezden bekleyin işlem yapmayın dediler
ALE-L21 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
İnanmayın 30 lu oranlara
Bu sene icin son olabilir ama ben kasim ya da aralik ayinda kucuk bir dokunus daha yapacaklarini dusunuyorum. Enflasyon eylul verisi ile beraber 21 22 olabilir ama problem su ki. Dusmesini beklerken kisa vadeli de olsa yukari ivme yakalanabilir. Ufe ile tufe arasinda ki 15 puanlik fark kapanmali.
Ufe de dusus olsa bile sinirli olur. Eylul ve ekim de tufe de negatif baz etkisi devam edecek.
Tahminim yil sonunda faizlerin yuzde 30 bandina yukselmesi ve enflasyonun da 24 25 civarinda bu yil icin tepe yapmasi. 25 enflasyona gore 30 politika faizi az rekabetci degil diger ulkeler ile. 25 enflasyonda 35 (yuzde 40 uzeri) mantikli olur.
Ben tcmb olsam direk 30 a ceker ve bu yil icin bu son derdim ve topu maliyeye atardim. Boylelikle yil sonuna kadar tcmb konusulmazdi ve bu orani onumuzdeki 12 18 ay dusurmeyecegimi gerektiginde ek sikilastirma yapabilecegimi belirtirdim. Merkez bankalari ongorulebilir olmali. Eger bunu yapsa merkez bankasi guclenir ve dik bir durus sergilerdi.
Simdi olay ovp de. Bu karari destekleyici adimlar atilmasi lazim. Gevsek maliye politikasi son bulmali. Bir de rahip krizi sona ererse guzel olur
Bunlar olmalo cunku son 3 ay dunya da kritik gelismeler olacak. Turkiye zaten kotu fiyatlaniyor ve en azindan biraz yaralarini iyilestirmeli
SM-C5010 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Burgan 27 yi duydum bir arkadaştan
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
4 peçete getirene bir yıl sonra 1 peçete bedava veriyollamış diyolla...
Şu an .....menkul şirketinde gecelik 25 var pazarlık edin
cds ler zirvelerde daha deli faizler gelecek...önümüz çok karışık...kurtuluşun reçetesini biliyorum ama söylemem..
))))Nickin gibi stajyersin belli
faiz artışı marifetli hesaba kaç günde yansır, var mı tahmin?
Tum gunlukte ki bankalari kullanan birisi olarak ne onerirsiniz arkadaslar..
200k icin..
eturuncu,seker,marifetli..hepsini kullandim..
simdi devlet bankasi mi yoksa icbc mi denesem diyorum..
Şimdi gidip bankadan 25 26 ya 32 gunluk bağlasan 32 gün sonunda tekrar 25 26 devam ederlermi? ???
bence tl için hala vadesiz hesap diye bir hesap türünün olması saçma. durduğu yerde buz gibi eriyen bir para birimine ayrıca bir hesap açılmasına gerek olmadan günlük faizin işlemesi gerekir...
Önümüzdeki ay da 600 artar mi acaba
Bunun nedeni faize karsi olan durumdur. Bu ulkede hala bir cok kisi faizi haram olarak goruyor ve bu kesim cogunlukla dolar ve altin aliyor kendini korumak icin. Bunun basit ornegi benim anam. Ona gore faiz haram. Kadin tam anadolu kadini. 5 vakit namazinda. Hukumeti deli elestirir. Faiz istemiyor dolar alacam diyor. Anlatmaya calisiyorum ama inadindan vazgecmiyor.
Yarın Aktif den atak bekliyor musunuz? Yoksa bunlar paraya doydu mu?
Dusmez yukselir. [emoji3]
Yahu sizler faizi dusurmeyi kolay mi saniyorsunuz. Yarin tcmb gitsin 25 puan dusursun piyasa bunu ters algilar ve cezasini keser. Olay psikolojik.
Bu ulkede kimse o faizleri dusuremez uzun bir sure. Turkiye yi artik piyasalar yonetiyor.
Arttırmazlarsa kendileri bilir. Kimse durmaz günlükte özellikle. Stopaj indirimi her an gelebilir düşüncesi ile kimse 32 gün de bağlamak istemez. Hele son gün ki dolar makasını görünce dolardan kazanmak isteyenler de soğumuştur artık. Bu şartlarda güzel bir artış yapmamak benden çıkın demektir.
Yazılarım tavsiye niteliğinde değildir
bunlar mevduatçıların en parlak günleri.içinizden geleni dinleyin.dolar 3.75 iken de 3 olacak deyip ters köşe olan çok insan oldu.
faizlerin devamlı artacağını düşünen yanılır.bu kez merkez cömertlik yaptı ama her zaman aynısı olmayacak belkide son artış.3 ay demiştim.hadi seçime kadar olsun.iyi faizleri alırız.sonra er yada geç bu hava tersine dönecek.umarım ben yanılırım.kimse unutmasın faizden hoşlanmayan ve bir fırsatını bulunda tepesine binecek yönetim var.:rules: