Ruz-i Mahşer Beratı olanlara geçiş bedava olacakmış!... çıkışta da gülsuyu ve mevlana şekeri ikram edilecekmiş!...
Printable View
Bu arada otomotiv sektorunde calisan bir beyaz yakali olarak %10 zam aldik.Bu maasimizin en az %10 erimesi demek.Marttan sonra gelecek zamlarda daha buna dahil degil hesap edin.Özel okullar ise en az %16 zam yaptiki benim en buyuk gider kalemim bu.Hayatımın hiç bir döneminde ekonomik olarak bu kadar zorlanmamistim.Borsa uçmuş,faiz düşmüş,dolar çakılmış ama kimse araba veya ev almiyor artık.Kanımca sadece ihracaat yapabilen firmalar biraz rahattır ama vatandaş olarak biz kemeri 2-3 düğme daha sıktık
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Son dakika… Avrasya Tüneli geçiş ücretlerine zam.
otomobiller gidiş geliş 33.20 TL ödüyordu. Şimdi tek yön için otomobillerden 32.10 TL alınacak. Gidiş geliş 62.20 TL oldu.
Nasıl eğleniyormuyuz. ben nasılsa her zaman 50 tl yakıt alıyorum diyenlere gelsin.
Enflasyon düşüyor.
Viop teminatta kesintilerin toplamı yaklaşık 16%
Bende dün için getiri 21,91% mevduat karşılığı.
Otomotiv sektöründe çalışan bir olarak sektör büyürken firmalarda boş olan her sandalyeye çeşitli unvanlar üretilerek hiç bir iş yapmayan beyaz yakalar oturtuldu.2018 yılına kadar işe yaramayan beyaz yakaları görmeyen yönetimin gözleri birden açıldı.Bütçeler kısıldı hatta işi bırakıp gitmeleri için teşvikler verilmeye başlandı.Sözüm size değil ama devlet kadrolarında olan liyakat sorunu malesef özel sektördede mevcut.Makine mühendisi 10 yıllık tecrübesi olan adamları mavi yaka işçiler parmağında oynatıyor.Mavi yaka zam oranı 2019 yılı için %35 olacak en az benim tahminim.
SM-J710FQ cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Bunlar doğal...Mühendislere ihtiyac yok ki zaten...200 yıllık tecrübesiyle alman, japon mühendis herşeyi hallediyor. Operasyonel işleri biz yapıcaz...win win...Türkiye beyni calışan biri doktor, pilot vb olarak o beyni kullanabilir..Gercek mühendislik yapmak istiyorsa batıya gitmeli..
31 Ocak Perşembe 14:30 YABANCILAR 25 OCAK HAFTASINDA 322 MN $'LIK HİSSE ALDI, 70 MN $'LIK DİBS SATTI
450K / 32gün / eski müşteri:
Vakıf -> 20
Finans -> 21.30 (dün 21.50)
Anadolu -> 21.50
Odea -> 21.50
TBank -> 21.50
Fabrika ve Ar-Ge ofisi ortamına ne kadar hakimsiniz bilmem ama yorumunuzdan da pek hakim olmadığınız sonucunu çıkarmak zor olmuyor. Türkiye'de sağlık sektörünü ön plana çıkarmaya calismissiniz ama, dışardan ithal ettiğimiz sağlık ekipmanlarının doktorlar tarafından kullanma kılavuzlarının okunmasiyla yaptiklari ameliyatlari hizmet sektoru dışında bir getirisi yoktur. Ayni sekilde pilotlat icin de disardan ithal ettigimiz uçakları kullanmasinin ülkemiz adina herhango bir ihtacat girdisi yoktur. Uretime girdiyi verecek olan mühendistir, mühendisi bu kadar kucuk gosterirsen ekonominden bu kadar küçülür işte. Tecrübe de onemli faktor olmakla beraber, en buyuk farki olusturan durum Ar-Ge'ye ayrilan bütçedir ve Türkiye'de bu durum yoktur. Çünkü, Ar-Ge demek uzun vadeli yatirim demek ve bir süre cepten yemek demektir. Politikacilarin buna tahammülü yoktur, kisa vadeli ciktilara odaklanır. O da Ar-Ge görünümlü Ür-Ge'dir ve f/p bakimindan muaddilerinin cok gerisinde kaldığı icin ihracati zordur. Muhendislik fakültelerinin sayisini artirmak yerine keşke kalitesini artiracak girişimlerde bulunsak daha iyi olacak.
Her zaman ne dusuk kaldi ona bakin.
Gidenin arkasindan kosmayin.
Uzun vadede ise hepsi biribirine yakinsar diyorum.
Hala bu dusuncedeyim.
Rahat ettiginiz yerde kalin.
Kiprasmayin.
Kiprasacaksaniz da yukarida yazdigim gibi ortalik sut limanken olsun...
Syg,
31 Ocak Perşembe 15:41 BAKAN KOCA: SON 10 GÜNDE 42 ÜRETİCİ, 20 DEPOCU, 32 ECZACININ İLAÇ STOKLADIĞI TESPİT EDİLDİ
Elektrik mühendisi bir arkadaşım var .Yurtdışına elektrik panoları ihracatı yapıyor .50 kişi istihdam ediyor yaklaşık.Sürekli söylediği bizim gibilere imkan verilse 500 kişi istihdam edecek seviyeye getiririm der.Hibede istemiyor sadece destek geri ödemek şartıyla .Devletin sadece diyanet işlerinde çalışana ödediği paranın 3 de 1 i bu tarz girişimci insana verilse eminim Bir Almanya olmayız belki ama çok daha iyi yerlere geliriz.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Yine alacaklar milletin paraciklarini bisti sisirip..
Her defasinda ayni filmi gosterirler her defasinda da baska bir film zannederiz.
Hep ayni sey olur..
Yine olacak.
Dovizinize siki sarilin. :)
Necip beyin R2 analizlerine gore dolarin 4.80 olmasi lazim bu siralarda.
Vakit ilerledikce bir yerde bulusur fiyat ve uv trend.
Buna "reversion to the mean" deller gavurlar. :)
Syg,
Elektrik panosu nelerden oluşuyor? Sac ve içinde tamamı ithal olan PLC, kontaktör, sigorta, Bakır Bara v.b. Lego gibi monte edip ihrac ediliyor. Bunun neresi katma değerli?. Avrupalı pens sıkma, bakır bara kesme işçiliği burada düşük diye hammallığını burada yaptırmayı seçiyor diye biz bu sektörde 500 kişilik istihdamların hayalini mi kurmalıyız?
Yoksa o panonun içindeki Hız kontrol sürücüsü, Sigota, şalter v.b malzemeleri Siemens , Schneider , Möller kalitesinde üretip dünyaya satmanın hayalini mi kurmalıyız?
Robotlar yapmayacak mı bunnarı ilerde ?
aklıma bu videoyu getirdi. 2010 yılı. faiz-döviz-borsa tahterevallisi..,
nostalji iyidir.
https://www.youtube.com/watch?v=0E0sQsGfvqs
31 Ocak Perşembe 15:50 TRUMP: YAKIN GELECEKTE ÇİN DEVLET BAŞKANI Şİ İLE GÖRÜŞECEĞİZ
31 Ocak Perşembe 15:50 TRUMP: ÇİN DEVLET BAŞKANI Şİ İLE GÖRÜŞENE KADAR ÇİN İLE NİHAİ ANLAŞMA OLMAYACAK
Merhaba,
aynen dediğiniz gibi sayın hemşehrim,mevduat ve yatırım dışında her şey konuşulur oldu burada konu ister ekonomi ister, politika, ister turizm, eğitim , sanat, vesaire neyse , bende fazla dağıtmadan dünden beri gezdiğim bankalardan aldığım ve bugün bağladığım oranları yazayım...
dün; 200 bin civarı ŞekerBank; % 20,90 32 gün üzeri
odea; %20,75 fiba; dün 21,75 den bugün ise 20,5 ye düştüler,
hsbc dün 20 biraz sıkınca 21 ama bugün sabah %19,5 kendin internetten bağlarsan %20
en son teklifim ve bağladığım A Bank 22,25 VOV hesap 90 gün geçerli , can simidi gibi atladım ve bağladım
umarım ilginizi çeker ve konuştuğunuz konuları böldüğüm için... :Sad:
saygılarımla...
dün ing yi yazmayı unuttum % 20,20 en yüksek verdiğimiz o da garanti değildi yani
bugün sanırım USD ile beraberinde oranlar da gevşiyor du bakali ne olcek...
Sadece elektrik panosu üretmiyorki .Güneş enerji panelleri kuruyor ayrıca .İtü dönem birincisi zehir gibi kafası olan biri bu kişi .
Bu ülkedeki insanları anlamak zor .Adam 50 kişiye ekmek veriyor ve küçümsüyorsun.
Satsın fabrikasını bacasını gelsin burda sana mevduat sorsun istiyorsun değilmi ?
Yazık rxpu sana yakıştıramadım
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
https://www.youtube.com/watch?v=Ov0ZDOd2aaI
--------------------
Yorum serbest....
Panelin,diger malzemeden ne farkı var...
Hamallık işi olunca;taşıdıgının kiymeti yoktur...
İstersen ALTIN SEMER ile taşı....
İşine,emek harici bir yaratıcılık katıyormu...
Yeni bir kompenent üretebiliyormu,patent sahibi olabiliyormu işte bu soruların cevabı önemli...
31 Ocak Perşembe 16:26 ULAŞTIRMA BAKANLIĞI: AVRASYA TÜNELİ'NDE ZAM YAPILMADI, YENİ ÜCRET TABLOSU SEHVEN KONULDU
zuhahahaha :he:
http://www.hurriyet.com.tr/yerel-hab...an-so-41101093
Misal 1 Nisan'da IMF gelirse ne olur, bu da ihtimaller arasında.
Seçimden sonra ne olacağını şuan kimsenin bileceğini düşünmüyorum.
IMF gelince dolar düşecek,
BIST çıkacak faiz gerileyecek midir?
Bu yıl gelir mi?
Yoksa hiç gelmeyecek mi?