Artan

137,50 10 18:10
181,90 9.98 18:10
123,40 9.98 18:10
355,50 9.98 18:10
35,52 9.97 18:10
Artan Hisseler

Azalan

32,40 -10 18:10
116,20 -9.99 18:10
13,35 -9.98 18:10
94,25 -9.98 18:10
101,00 -9.98 18:10
Azalan Hisseler

İşlem

16.813.761.209,00 18:10
7.297.602.514,54 18:10
6.605.839.936,08 18:10
5.659.018.382,50 18:10
5.617.085.966,83 18:10
Tüm Hisseler
Sayfa 1/2 12 SonSon
Arama sonucu : 7985 madde; 1 - 8 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

Hybrid View

Previous Post Previous Post   Next Post Next Post
     Alıntı Originally Posted by Omega0607 Yazıyı Oku
    Elektrik mühendisi bir arkadaşım var .Yurtdışına elektrik panoları ihracatı yapıyor .50 kişi istihdam ediyor yaklaşık.Sürekli söylediği bizim gibilere imkan verilse 500 kişi istihdam edecek seviyeye getiririm der.Hibede istemiyor sadece destek geri ödemek şartıyla .Devletin sadece diyanet işlerinde çalışana ödediği paranın 3 de 1 i bu tarz girişimci insana verilse eminim Bir Almanya olmayız belki ama çok daha iyi yerlere geliriz.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Elektrik panosu nelerden oluşuyor? Sac ve içinde tamamı ithal olan PLC, kontaktör, sigorta, Bakır Bara v.b. Lego gibi monte edip ihrac ediliyor. Bunun neresi katma değerli?. Avrupalı pens sıkma, bakır bara kesme işçiliği burada düşük diye hammallığını burada yaptırmayı seçiyor diye biz bu sektörde 500 kişilik istihdamların hayalini mi kurmalıyız?

Yoksa o panonun içindeki Hız kontrol sürücüsü, Sigota, şalter v.b malzemeleri Siemens , Schneider , Möller kalitesinde üretip dünyaya satmanın hayalini mi kurmalıyız?
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Elektrik panosu nelerden oluşuyor? Sac ve içinde tamamı ithal olan PLC, kontaktör, sigorta, Bakır Bara v.b. Lego gibi monte edip ihrac ediliyor. Bunun neresi katma değerli?. Avrupalı pens sıkma, bakır bara kesme işçiliği burada düşük diye hammallığını burada yaptırmayı seçiyor diye biz bu sektörde 500 kişilik istihdamların hayalini mi kurmalıyız?

Yoksa o panonun içindeki Hız kontrol sürücüsü, Sigota, şalter v.b malzemeleri Siemens , Schneider , Möller kalitesinde üretip dünyaya satmanın hayalini mi kurmalıyız?
    Sadece elektrik panosu üretmiyorki .Güneş enerji panelleri kuruyor ayrıca .İtü dönem birincisi zehir gibi kafası olan biri bu kişi .
    Bu ülkedeki insanları anlamak zor .Adam 50 kişiye ekmek veriyor ve küçümsüyorsun.
    Satsın fabrikasını bacasını gelsin burda sana mevduat sorsun istiyorsun değilmi ?
    Yazık rxpu sana yakıştıramadım

Sadece elektrik panosu üretmiyorki .Güneş enerji panelleri kuruyor ayrıca .İtü dönem birincisi zehir gibi kafası olan biri bu kişi .
    Bu ülkedeki insanları anlamak zor .Adam 50 kişiye ekmek veriyor ve küçümsüyorsun.
    Satsın fabrikasını bacasını gelsin burda sana mevduat sorsun istiyorsun değilmi ?

Panelin,diger malzemeden ne farkı var...
    Hamallık işi olunca;taşıdıgının kiymeti yoktur...
    İstersen ALTIN SEMER ile taşı....
    İşine,emek harici bir yaratıcılık katıyormu...
    Yeni bir kompenent üretebiliyormu,patent sahibi olabiliyormu işte bu soruların cevabı önemli...
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

4.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Panelin,diger malzemeden ne farkı var...
    Hamallık işi olunca;taşıdıgının kiymeti yoktur...
    İstersen ALTIN SEMER ile taşı....
    İşine,emek harici bir yaratıcılık katıyormu...
    Yeni bir kompenent üretebiliyormu,patent sahibi olabiliyormu işte bu soruların cevabı önemli...
    Üretiyor .Patentli ürünüde var .Abd ye ihracat yapıyor .Yeterlimi ?

Üretiyor .Patentli ürünüde var .Abd ye ihracat yapıyor .Yeterlimi ?

Sevindim...
    Dostunuzu kutlarım,başarılar dilerim...
    Gerekli yardımı,destegi alamayacagını da üzülerek tahmin ediyorum..
    Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz. Honore Balssa

6.  Alıntı Originally Posted by uufuk Yazıyı Oku
    Sevindim...
    Dostunuzu kutlarım,başarılar dilerim...
    Gerekli yardımı,destegi alamayacagını da üzülerek tahmin ediyorum..
    Alamıyor zaten .partici değil .Partici olsaydı eminim tanınan biri olurdu ..

İşte o zehir gibi akıl neden yapması gerekenleri yapmıyor. Elektrik panosu, yurt dışından ithal edilen güneş panellerinin montajı ile uğraşıyor. 100 yıl daha o 50 kişiye ekmek vermesini istiyorsak zehir gibi akıllar bu tür hammallık işlerle uğraşmayacak.
    Katma değerli ürünler üretecek.
    Elektrik panosunu değil içindeki katma değerli ürünleri üretmekle kafa yoracak.
    Güneş paneli ihalesi montajı ile değil güneş panelinin yarı iletken imalatı ile uğraşacak.

Yoksa biz koca koca fabrikalarımızın olduğunu sanarız. Ama aslında hiçbir şeyimiz yoktur. O fabrika sandığımız binalar bizi daha da dışa bağımlı hale getiren zincirler halini alır. Ve biz bunların farkına varmayız.

En sıkıntılı olan durum da işte bu.

Umarım farkı anlatabildim.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    İşte o zehir gibi akıl neden yapması gerekenleri yapmıyor. Elektrik panosu, yurt dışından ithal edilen güneş panellerinin montajı ile uğraşıyor. 100 yıl daha o 50 kişiye ekmek vermesini istiyorsak zehir gibi akıllar bu tür hammallık işlerle uğraşmayacak.
    Katma değerli ürünler üretecek.
    Elektrik panosunu değil içindeki katma değerli ürünleri üretmekle kafa yoracak.
    Güneş paneli ihalesi montajı ile değil güneş panelinin yarı iletken imalatı ile uğraşacak.

Yoksa biz koca koca fabrikalarımızın olduğunu sanarız. Ama aslında hiçbir şeyimiz yoktur. O fabrika sandığımız binalar bizi daha da dışa bağımlı hale getiren zincirler halini alır. Ve biz bunların farkına varmayız.

En sıkıntılı olan durum da işte bu.

Umarım farkı anlatabildim.
    Katılıyorum hocam..Şunu da eklemek isterim...İstediği kadar zehir olsun, ortada bilgi yoksa hiç birşey yapamaz..Batıda 500 yıllık mühendislik birikimi var...Zehir gibi adamları ancak zehir gibi tecrübeli insanlar geliştirir....O zehir gibi tecrübeli insanların değerini bilmez bu ülke....Her şirket bir üniversite gibidir...

Sayfa 1/2 12 SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •