Üzüldüm sizin adınıza. İnşallah herşey yoluna biran önce girer.
Ülkemizde maalesef miras hukuku kanuni olarak istenildiği gibi olmadığı için bu hisseli işler çoğu kişinin başını ağrıtıyor.
Printable View
İnsanların iyi yada kötü olması şartlara ve duruma göre olduğunu düşünüyorum. Herşey güzelken herkes iyidir.
İnsanların iyi yada kötü olmasını artık büyük olaylara yada bana yaptıklarına göre bakmıyorum. Kardeşim yada en iyi arkadaşımda olsa, eğer yere çöp atıyorsa, canlılara zarar veriyorsa özünde iyi bir insan değildir.
Küçük olaylarda verdiği zararları fark etmeyen insan, büyük olaylarda da attığı kazık için vicdanını rahatlatır.
Kardeş kavgası çoğu aile için büyük sorun. Burada birkaç vatandaş da en 3 tane yapın da size bakacak 1 tanesini tutturma şansınız artsın diyordu.
Aynen en az 3 tane yapın. 5-6-10 tane yapın da 3 kuruş miras için birbirlerini yesinler dünya savaşı çıkarsınlar :)
Aynen, söylediğimin arkasındayım. Zaten çocuk yapmamanın sonuçlarını önümüzdeki 20 senede topluca yaşayacağız, laf atmayı bırakın, bırakın da zaman her şeyi net ortaya koysun. Tarih, sosyoloji, istatistik bilimleri diyorsun kardeş kavgası argümanı ile cevap geliyor, konuşacak bir şey yok.
Yazlık kiraya verilince vergiden muaf mı oluyor? Kimseden bir tepki gelmediğine göre, vergi kaçırmak ne kadar da normalleşmiş...
Birde mirasta şunu unutmayın
Şu an 3 ortak olduğunuz bir mülkte diyelim ki mirasçılardan birisi vefat etti
Vefat edenin de 5 çocuğu var.
Hop mirasçı sayısı oldu 7. Bu sefer 7 kişi ile oturup anlaşmanız lazım.
valla aslında benim de düşüncem o..fakat ben sadece 1,5 milyon olanı alabilirim...onun içinde önce 2,5 olanın satılması lazım..
başımızdaki zihniyete vergi vermekten kaçınmanın her türlü yasal yolunu destekliyorum. alın teri ile kazandığım paranın milyonluk makam arabalarına, gösterişli kamu binalarına, ihaleci tayfanın zengin edilmesine, yandaş basının fonlanmasına kullanılması istemiyorum.
adamlar son yıllarda öyle bir sistem kurdular ki kendinden olmayan beyaz yakayı ve orta direği vergilerle ve enflasyonla sömür onlara hizmet verme, yandaş ihalecileri besle en alt tabakasını da sadaka toplumu yapıp kendine mecbur kılıp oy deposu olarak kullan. bu düzene vergi vermek enayilik.
ben vergi veren olarak en temel hakkım olan eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinden faydalanamayıp özellerine mecbur bırakılıyorsam orada durup düşünmek lazım.
nereyi acsam twitteri eksisozlugu forumlari herkesin su an ki gundemi istanbulda ev kirasi.
kardesim tasi topragi altin bu sehirde kolay mi oyle bedavaya yasamak?
30 kg et parasina istanbulda kiralik ev tutma donemi gecti.
bugun etin 15 euro oldugu almanya da kiralar 1000 eurodan basliyor.
cogu buyuk sehirde de boyle metropol sehirlerde.
istanbulda 1+1 daireler 3000 tl, 2+1 ler 5000 tl den baslayacak 1 sene icinde.bu fiyatlarda dokuk evler icin.duzgun bir daireye 7-8 e hazirlanin.
tabi kirasi 8 bin olan bir ev sahibi satilikta en az 300 kira ister.o da 2 milyon tl eder baslangic fiyati.
dedik zamaninda kreid ile gerekirse cop ev alin ama alin.
bu daha baslangic.
ipini koparan geldi istanbula.tasi topragi asil bundan sonra altin.
istanbulda kiraz 20 tl iken ispartadan erik boyunda kirazi 7 tl ye aldim tatil donusu.
artik ulke de bir genel enflasyon var birde istanbul enflasyonu.
istanbulda yasayacak olanlarda bu bedeli odeyecek bundan sonra.
hele birde gecen paylastigim son kalan 20.000 kiralik daire de bitsin ki illa bitecek.o zaman gorun asil eglenceyi.
Birde bu kiralik evlerden hem para isteyip hem kendini tatmin ettiren kisilerde mevcut.s
ahibindeni acin 100-1000 tl arasi ilanlarin % 80 i erkek yanina bayan ilanlari! adamlar hem evimi paylasirim hem metresim olursun ilani acmis resmen acik acik.
valla Sugosu82 biraz sert ve acımasız konuşuyor ama çok haksız sayılmaz.
mesela buradan avrupaya giden beyaz yakalı profilin avrupada en büyük derdi kira idi, burada 15bin maaş alıp 2-3bin kira ödeyen birisi avrupada 4bin euro alıp 2bine kadar kira veriyordu. sonuçta beğenmesekte istanbul bir metropol.
özellikle kadıköy ve anadolu yakasında cok ciddi kenstel dönüşüm sonrası hem satılık hem de kiralık fiyatları uzun süre yatay kalmıştı(2015-2020). biraz iyi alan memur veya öğretmen profili bile caddeye yakın taraflarda erenköyde v.s. sıfır binada kirada oturabiliyordu. o bölgeler belki de istanbulun en kıymetli yerleri. kimse gidip londra zone1-zone2de iyi büyük bir dairede memur hatta beyaz yaka maaşı ile oturamaz.
bence şu an dengeye geliyor, daha doğrusu olan şu; her yatırım aracı uzun vadede birbirine yakınsıyor. yani dolar olmuş 2-3 katı daireler dolar bazında yarıya düşmüştü hep böyle gitmezdi ya.
ülkede gerçekleşen hiperenflasyon kanser hücresi gibi her şeye yayılmaya başladı. 3 ay önce ayçicek yağı fiyatı muhabbeti vardı, 6 ay önce ne olacak bu araba fiyatları, ondan önce sebze meyve fiyatları. bir şeylerin fiyatı aşırı artarken diğerleri de onu yavaş yavaş takip ediyor.
2018'de başlayan ekonomik buhran ve fakirleşme bakalım nerede bitecek.
Yasal olarak kaçınma konusuna bir şey diyemem...zaten herkes mümkün olduğunca yasal imkanları kullanrak az vergi vermeye çalışır. Ama buradan yola çıkıp hırsızlığı normalleştirmeyelim. Bu vergi hırsızlığında muhatap devlet değil, 85 milyon vatandaş, ortada yenen bir hak varsa, bu devletin değil, 85 milyonun hakkı.
Hacı, hoca kılıklı bir sürü sahte dindar da, aynı mantıkla bu devlete vergi vereceğime, oraya vereceğim parayla hayır yaparım modunda...gerçi öyle deyip, zekattan vs de çalıyordur o tipler...anadoluda yıldan yıla altınları çoluk çocuğa dğıtıp, sonr toplamak denen sahtekarlık meşhurdur...şark kurnazlığı Allah ı "kandırma" noktasına kadar varmıştır.
Özetle, ne dinen, ne ahlaken hiç bir tutar yanı yok bu vergi kaçırma işinin..kuruşu kuruşuna vermek lazım..devletten kötü hizmet alıyoruz, ya da çok vergi ödüyoruz diye bu işten kaçınmak doğru değil.
Şunu unut
10 yıl önce krediyle ev almıştım. 160bin tl civarında. Herkes gibi çok karlı bir iş yaptığımı sandım. Yıllarca hesap yapmadığım için mutluydum. Daha sonra bir hesap yaptım oda ne peşinat ve taksitlerimi dolara altına yatırsam daha karlıydım. Üstelik kira kazancınıda dahil ediyorum yine zarardayım. Hele eurobond hisse vs hesaplasam zararın dibindeyim onları hesaplamadım. Neyse bu aralar ev fiyatları fırladı sanırım 1-2 sene böyle devam eder. Ancak arz talep dengesindeki geçici bozukluklar insanı aldatmamalı. Fiyatlar yükselip satışlarda hızlanırsa inşaatlarda hızlanır ve 2-3 sene sonra yerinde sayan gayrimenkule tekrar dönülür. Gayrimenkul iyi bir yatırım aracı değil. Tek evin bile olsa oturacağım diyorsan o bile zarar ama yinede psikolojik etkisini düşünerek zararlıda olsa olur diyebilirim. Ha ben dibden alır tepeden satarım diyorsan o zaman kar edersin. Ama bunu kimse başaramaz kolay kolay. Bizde gayrimenkul al-unut mantığıyla alınır. Kiraya verilir. Buda inanılmaz zarardır. Bi arkadaş istanbul özelinde bişeyler yazmış İstanbulun kalbur üstü yerleri zaten her zaman pahalıdır. Beşiktaşta ne zaman evler ucuz olduki. Ama istanbul çok büyük kalabalık bir şehir. Avrupada buna benzer bir örnek yok. İstanbulun kenar yerlerinde her zaman ucuz ev olur ve olacak.
Velhasıl önümüzdeki bikaç yıl ev satma sezonu bana göre. 2-3 YIL sonra ise ev almak isteyen alabilir önermesemde.
Baştakiler çalıyor ben bu değirmene su taşımam deyip vergi kaçırmayı teşvik etmek aynı problemin büyümesine yol açar. Öbür yandan vergi vermek de yiyicilerin cebine para koymakla eşdeğer ama uzun vadede bu çok sürmez.
Vergiyi verip, herkesin vermesini teşvik etmek ve hesap sormasını istemek bu sarmaldan çıkış için tek yol ama o da kolay değil yani çok zor.
Bozulma bir kere tabana yayılınca bundan kurtuluş çok zor. Kurtulsa Afganistan kurtulurdu, Venezuela kurtulurdu.
Sn sugosu zamanında umutabi nin yaptığı hatayı yapıyor.Belki de doğru bir argumanı yanlış sözlerle ifade ediyor.Ev kiraları ve fiyatları çok artacak demek de sakınca yok ama kiralık evler bitsin asıl o zaman görün eğlenceyi ne demek,millet kiralık ev bulamayınca ev kiralayamayınca sokaklarda homeless ları görürüz,bunun nesi eğlenceli.Bence bu uslüp yakışmıyor.Bu gidişat çok ama çok kötü,evsahibi kiracı barışı da bozulur bir ton sosyal sıkıntı da ortaya çıkar,konut işi başka işe benzemez.İnsan tatile gitmeyebilir,sinemayı tiyatroyu boşlar,gereğinde muz ,et, tereyağı falan yemez ama herkes bir şekilde barınacak yer bulabilmelidir.
Şu anda 1929 benzeri bir buhranın arefesindeyiz.Ekonomi sadece ekonomi değildir,işin içinde insanlar vardır,yazarken kelimeleri dikkatli seçmek lazım.
İstanbulda belirli bir ekonomi seviyesinin üzerinde ki kesimin yaşamasını şu an ki hale bin kat daha fazla tercih ederim. Kiraların ev fiyatlarının artması istanbulda ki mülteci sorununu engelleyecek tek seçenek.
Diyelim florya da 5 milyonluk villada oturuyorsunuz, dur bir florya sahiline inip yürüyelim dediniz. Geçmiş olsun.
Anladınız mı şimdi asıl anlatmak istediğimi. İstanbul bitti uzatmaları oynuyor. Bunu engelleyecek tek şey istanbulda hayatın ciddi pahalılaşması olacaktır.
Bu dediğiniz utopik bir şey,fiyatların artması amerikadaki homeless ların yaşadığı bazı eskinin gözde şehirleri gibi bir dönüşüme neden olur.Kimse bir yere gitmez,sadece kaos artar güvenlik problemleri artar,istanbulda yaşıyorsanız dua edin de bu sosyal facia normale dönsün,yoksa ailenizle güvenli bir şekilde yaşayamazsınız sn sugosu.
Florya sahili de videodaki hale döner.
Valla bence sugosu82 sonuna kadar haklı. Neden derseniz, zamanında bu topikte, ev alanları keriz olarak nitelendiren, kiracılığın nimetlerini saymakla bitiremeyen, parayı bastırdı mı istediğim ev benim diyen bir çok akıllı vardı (tabii şimdi artık ortalıkta görünmüyorlar)
Ee şimdi devran döndü, artık kiracılar için kara kara düşünme zamanı..
Katılmıyorum. Ben bu topikte yıllardan beri yazarım okurum.
Kendisi için alınacak bir eve en emlak karşıtı adam bile itiraz etmedi burada.
Kendiniz içinse alın, yatırım içinse başka alternatiflere bakın denildi hep.
Oturmak için alacağım diyen vatandaşa kimse alma enayi misin sen demedi.
Benim pozisyonum da hala aynı. Yatırım için ev alıp kiracı ile uğraşmak ameleliktir.
ytd
O dalga geçen loserların şimdi yazmaya cesaret edememesi yeter. O zamanda diyordum dalga geçiyorsunuz ancak iq yetersizliğinden dolayı kendilerini aslında çok zeki sandıklarından benimle sözde oyun oynuyorlardı. Yatırım konusunda dalga geçecekleri son kişi benim.
Geçen birde gelip devir sugosu ile dalga geçmeyi gerektiriyordu diye şuursuzca açıklaması olan birisi yok mu. Yani uzun uzadıya yazıyim de 2 kelimelik özür dilemek yerine belki uzun yazınca onu haklı bulacakmış forum ahalisi.
Bu işlerde kazanan haklıdır başkan. Ama onlara teşekkür et - herkes senin gibi düşünse kazanma ihtimalin olmazdı.SM-N985F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ben sadece egleniyorum su an onlarla.okuduklarina da eminim.
alooo yazsaniza :))
bakin 100 bin tl diyorum.6 sene sonra 1.7 milyon oldu diyorum.
su an donunuza dek satsaniz alamayacaginiz evde oturuyorum diyorum alooo
100 bin tl.lik thy hissesi diyorum 5 sene sonra 1.7 milyon etse su an hepiniz forumda altin madalya almistiniz aloo
yatirim ve ekonomi forumu degil mi burasi ben mi yanlis biliyorum.
1 lirasini 17 lira yapan kac yatirimci var alllooooooooo
beylikduzu ne amk.istanbul mu orasi.tasra tabi ahah
2011 de beylikduzunde ki ilk evimi aldigimda evden ciktim metrobus yok.yola ciktim istanbul istanbul diyorlar otobusten sarkip.
dedim bu ne amk
annemi aradim istanbula geliyorum dedim.hangi sehirdesin diyor :oleyo:
https://www.youtube.com/watch?v=jMg7Xtfu_Bo
hanginiz evden cikinca 50 metre sonra boyle bir yerde yuruyus yapip bisiklet kiralayabiliyor
ama beylikduzu pardon tasraydi dimi xD
Yaşam Vadisini yeni etaplarıyla denizle buluşturacağız. 1 milyon 200 bin m2 alanla Dünyada yeşilde 5. Sırada
su an tum etaplari acildi neredeyse.
Valla uslubu sıkıntılı bir tek umutabiyi hatırlıyorum.Bir onu bir de sadecegrafik forumdaşı merak ediyorum ikisi de baya baya yazarlardı genelde bilgili insanlardı,ortadan kayboldular,cidden neden yazmıyorlar ki.Umarım sıkıntı yoktur.
Yaşamvadisi cidden güzelmiş,bunu imamoğlu mu yaptı,onun döneminin eseri galiba.
evet gecen sene 0.64 ten benim calisanim 2 tane ev aldi 300 bin tl den.sadece 100 bin tl verdi 2 eve.
herif gecen ay isi birakti.abi evlerin tanesi 550 ediyor ikisi 1.1m. satip faize koyup emekli oluyorum dedi.alacagi da 700 binin faizi yaklasik 10 bin tl temiz para.
ve bu adamin daha kredi odemeleri bile baslamadi cunku 12 ay otelemeliydi devlet bankasi kredileri.
siz halen yotorom ocon ov olonmoz diyin.ati alan uskudari gecti.
yotorom ocon ov olonmoz
Yahu sn sugosu amma çok kızmışsınız Boşverin yahu bu kadar sinirlenmeye değmez,neticede forum bu,o kadar kafaya takmayın yazılanları,ne güzel akıllı davranmışsınız kar da etmişsiniz,o onu demiş bu bunu demiş ne önemi var.:))))))))
Ben ankarada yaşiyorum, nerden ev alirsanız alın hangi semtten alirsaniz alın...
Ömür boyu oturacaksanız, ev eskiyor ve çok uzun vade de yüzune bakanin olmadigi bir yapiya dönüşuyor...
Yok ben yatırim amaçli aldım, ilerde satip daha iyisini alacağim derseniz alacaginiz ev için sattıgıniz evin üzerime bi o kadar daha nakit koymanız gerekiyor...
Evini satip üzerine para kaymadan ev alanı ben daha görmedim, belki istisna vardır bilmiyorum...
Dolar ile hesap yaparsanız ( son 20 yilda bana gore en az getirisi olan yatirim aracidir ) aldiginiz kirayida ekleyseniz bile evinizi satarken hesaplayın anca verdiginiz doları alırsinız...
Kisacası uzun vade de ev yatirim araci olmaz, alip oturmak, ev sahibiyle ugraşmamak için mecbur aliyorsun o kadar..
Bugun tv de ev fiyatları konu edilmiş, muglada, antanyada çok artmış ama bakiyorsun kendini amorti suresi 33 yila çikmış, kazıklaniyorsun demiyor kibarca 33 yil diyor )))
Bir de göc sorunu var, toplumun tepkisi artiyor, bunlar gonderilmese ancak gönderecegiz dense ev fiyatlarını epey bi yerinde saydırır...
Olurda gönderilirse ev satıslari bir yana kiraci bulamazsınız...
SM-N910C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
cidden kiziyor gibi mi yaziyorum :(
vallahi umrumda degil kimin ne yazdigi.oyle megaloman birisi de degilim.
yoksa kim ne almis,ne kadar kazandirmis,birazda sans olacak.
ulke bitmis, cocugum bugun 1. sinifa basladi.mudur toplanti yapiyor , okulumuzda 1 tane multeci veya yabanci uyruklu yok ancak bunu yapabilmek icin neler yasadim bir ben biliyorum diyor.
baska bolgelerde % 30 minimum multeci kontenjani,hatta bagcilar esenler gibi semtlerde % 50 den fazla kontenjani olan okullar var diyor.
bize her an resmi yazi gelip 50 afgan alacaksiniz diyebilirler o zaman birsey yapamam diyor.
benim onca varliga ragmen tek istegim cocugum en az 2 dil ogrensin ve yurt disina ciksin.
bugun bebekte yali sahibi adam cami acip denizi seyrediyim dediginde ilk gordugu sey beyaz donlu suriyelilerin denize girmesi.
beylikduzu de olacaktir illa ancak 4-5 senesi daha var.5 sene sonra istanbulda durmayi dusunmuyorum zaten.
boyle bir ortamda multi milyoner olsaniz ne olacak.
beyogluna gidelim dedik 300 metre yuruyup geri donduk.
istanbulda sosyal yasam bitti.bir beylikduzu birazda basaksehir taraflari kaldi.
anadolu yakasi daha beter.kadikoy,moda vs eskiden elite denince ilk yerlerdendi.simdi kopek baglasan durmaz.
Ha o konuya gelince ben umutsuzum sn sugosu.Artık cidden amerika benzeri sokakta yaşayanların çadırlarını görebiliriz.Bunların çoğu yabancı uyruklu olur da artık maalesef vatandaşlarımız da bu duruma düşebilir.İstanbul için ise düşüncem net,artık istanbul kurtarılamaz.Tedavisiz bir şehir.Bu hükümet politikaları ile bu mülteci akınıyla falan en büyük yarayı istanbul alacak.Üstelik deprem riski de var.
Sn Sugosu, şurada haklısınız. Bu siteyi takip eden ve gayrimenkul yatırımı ile ilgili fikri olmayan biri, gayrimenkul işinin sürekli zarar ettiğini zanneder.
Gayrimenkul yatırımında bir çok parametre var. En önemlisi lokasyon. Siz doğru tercih yaparak bunun meyvesini almışsınız. Bu demek değilki 5 yıl önce sizin gibi konut alanların hepsi 17 kat karlı.
Herşeye rağmen bugün kazanırsınız yarın kaybederseniz, bu kadar söylenenlere takılmaya gerek yok.
Her fikre hoşgörülü olmak lazım
istanbulda ilk emlak degil saglik sektoru cokecek.
pandemiyle de alakali degil.sistem kaldirmiyor bu kadar insani.
dolar konusunda vs ara ara yaziyorum gidin tamamlayici ss yaptirin.15 liraya en iyi hastanelerde ameliyat olup cikiyorsunuz.
kayinvalide asiri akp li.
halen cam sakuraya gidip ne hastane yapmislar vay be diyor.
en son gittiginde ultrason icin 25 gun sonrasina sira almis :oleyo:
gayrimenkul yatiriminda cok parametre degil tek parametre var.
o da kira carpani
konutta 250 - is yerinde 200 kira carpani gordun mu alip gececeksin.
ben bu evi alirken bir baktim 170 kira carpani.ertesi gun tapudaydik.
adam gitmis 2000 tl kirasi olan eve 1 milyon vermis.sonra gelip forumda kazanamayuk derse o cahilliktir.