Sayfa 191/1312 İlkİlk ... 911411811891901911921932012412916911191 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,521 - 1,528 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1. Üzüldüm sizin adınıza. İnşallah herşey yoluna biran önce girer.
    Ülkemizde maalesef miras hukuku kanuni olarak istenildiği gibi olmadığı için bu hisseli işler çoğu kişinin başını ağrıtıyor.

Alıntı Originally Posted by ressam Yazıyı Oku
    Çok doğru tespit. Bizzat yaşamaktayım. Küçüklüğümden beri etrafımda çok fazla olan mal- mülk kavgalarını gördükçe '' aptal bunlar, hiç insan anasını babasını, kardeşini para için kırar mı '' derdim. Sonra İşe başladığımda ailemin sahip olduğu eski müstakil evi yıkarak yenisini yaptırmak için para biriktirirken yaşlı üstadlar bana '' Sen çok vicdanlı bir delikanlısın. Lakin hayat acımasızdır. Yarın sen ve kardeşlerin evlendiğinizde herkesin hesabı karışır ve çok pişman olursun. Yatırımını kendine yap '' dediklerinde , onlardan uzaklaşıyordum. Kötü niyetli olduklarını düşünüyordum.

3 kardeş hepsi memur emeklisi olduk. Çocuklar büyüdü. Daha babam ve amcalarım dede malını bölüşemedikleri için onlara kızarken geçen hafta yeğene nasihat maksatlı fırça attığım için kavga başladı. Bahane - yaptıklarını başımıza kakıyorsun- oldu. İyi de nankörlük yapılınca hazmedemem. Tam 8 yıl tüm maaşımı ailemle yaşayarak kardeşlerimi işe yerleştirene kadar harcadım. Evlenmelerine ve çocuklarının eğitimine her yıl destek oldum. Gelirim güzel olduğu için hiç dert etmemiştim. Çok da mutluydum. Meğerse , hanımlar arasında ( sanki onlar kazanmış gibi ) tartışması olmuş. Benim yeğenime nasihatım bardağı taşırmış.

Bütün aile babamın başında toplanmışken yaklaşık 40 dk. süren tartışma ömrümün en zor zamanıydı. İlk defa - ben ne yaptım, gençliğimi bunlar için mi harcadım - diye hayıflandım. Sonuç ; 60 yıllık hukuk 40 dk. da bitti. Herkes yoluna dedik ve artık görüşmüyoruz. Büyük konuşmamak lazım. Hayatta her şey insanlar için.

2. İnsanların iyi yada kötü olması şartlara ve duruma göre olduğunu düşünüyorum. Herşey güzelken herkes iyidir.
    İnsanların iyi yada kötü olmasını artık büyük olaylara yada bana yaptıklarına göre bakmıyorum. Kardeşim yada en iyi arkadaşımda olsa, eğer yere çöp atıyorsa, canlılara zarar veriyorsa özünde iyi bir insan değildir.
    Küçük olaylarda verdiği zararları fark etmeyen insan, büyük olaylarda da attığı kazık için vicdanını rahatlatır.

3. Post

Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    "Her koyun kendi bacağından asılır."
    "Acıma yetime döner koyar ardına."

-Anonim
    İkinci anonimi yanlış biliyormuşum.

Bugün Ege'nin bir ilinde önünden geçerken satılık bir daire sordum. 15-20 yıllık vardır. İstediği fiyat tahminimin 2(iki) katıydı.
    Atıcılar pardon tahmin yapanlar lokali
    BİST U100 Günlük Kapanış Tahmini KAPANIŞ METRE VIII

4. Kardeş kavgası çoğu aile için büyük sorun. Burada birkaç vatandaş da en 3 tane yapın da size bakacak 1 tanesini tutturma şansınız artsın diyordu.

Aynen en az 3 tane yapın. 5-6-10 tane yapın da 3 kuruş miras için birbirlerini yesinler dünya savaşı çıkarsınlar

5.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Kardeş kavgası çoğu aile için büyük sorun. Burada birkaç vatandaş da en 3 tane yapın da size bakacak 1 tanesini tutturma şansınız artsın diyordu.

Aynen en az 3 tane yapın. 5-6-10 tane yapın da 3 kuruş miras için birbirlerini yesinler dünya savaşı çıkarsınlar
    Aynen, söylediğimin arkasındayım. Zaten çocuk yapmamanın sonuçlarını önümüzdeki 20 senede topluca yaşayacağız, laf atmayı bırakın, bırakın da zaman her şeyi net ortaya koysun. Tarih, sosyoloji, istatistik bilimleri diyorsun kardeş kavgası argümanı ile cevap geliyor, konuşacak bir şey yok.

6. Yazlık kiraya verilince vergiden muaf mı oluyor? Kimseden bir tepki gelmediğine göre, vergi kaçırmak ne kadar da normalleşmiş...

7. Birde mirasta şunu unutmayın

Şu an 3 ortak olduğunuz bir mülkte diyelim ki mirasçılardan birisi vefat etti

Vefat edenin de 5 çocuğu var.

Hop mirasçı sayısı oldu 7. Bu sefer 7 kişi ile oturup anlaşmanız lazım.

8. valla aslında benim de düşüncem o..fakat ben sadece 1,5 milyon olanı alabilirim...onun içinde önce 2,5 olanın satılması lazım..

Sayfa 191/1312 İlkİlk ... 911411811891901911921932012412916911191 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •