Sayfa 192/1312 İlkİlk ... 921421821901911921931942022422926921192 ... SonSon
Arama sonucu : 10492 madde; 1,529 - 1,536 arası.

Konu: şu anda ev almak ne kadar doğru bir yatırım 2

1.  Alıntı Originally Posted by cumartesi71 Yazıyı Oku
    Yazlık kiraya verilince vergiden muaf mı oluyor? Kimseden bir tepki gelmediğine göre, vergi kaçırmak ne kadar da normalleşmiş...
    başımızdaki zihniyete vergi vermekten kaçınmanın her türlü yasal yolunu destekliyorum. alın teri ile kazandığım paranın milyonluk makam arabalarına, gösterişli kamu binalarına, ihaleci tayfanın zengin edilmesine, yandaş basının fonlanmasına kullanılması istemiyorum.

adamlar son yıllarda öyle bir sistem kurdular ki kendinden olmayan beyaz yakayı ve orta direği vergilerle ve enflasyonla sömür onlara hizmet verme, yandaş ihalecileri besle en alt tabakasını da sadaka toplumu yapıp kendine mecbur kılıp oy deposu olarak kullan. bu düzene vergi vermek enayilik.

ben vergi veren olarak en temel hakkım olan eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinden faydalanamayıp özellerine mecbur bırakılıyorsam orada durup düşünmek lazım.

2. nereyi acsam twitteri eksisozlugu forumlari herkesin su an ki gundemi istanbulda ev kirasi.

kardesim tasi topragi altin bu sehirde kolay mi oyle bedavaya yasamak?
    30 kg et parasina istanbulda kiralik ev tutma donemi gecti.

bugun etin 15 euro oldugu almanya da kiralar 1000 eurodan basliyor.

cogu buyuk sehirde de boyle metropol sehirlerde.

istanbulda 1+1 daireler 3000 tl, 2+1 ler 5000 tl den baslayacak 1 sene icinde.bu fiyatlarda dokuk evler icin.duzgun bir daireye 7-8 e hazirlanin.

tabi kirasi 8 bin olan bir ev sahibi satilikta en az 300 kira ister.o da 2 milyon tl eder baslangic fiyati.

dedik zamaninda kreid ile gerekirse cop ev alin ama alin.

bu daha baslangic.

ipini koparan geldi istanbula.tasi topragi asil bundan sonra altin.

istanbulda kiraz 20 tl iken ispartadan erik boyunda kirazi 7 tl ye aldim tatil donusu.

artik ulke de bir genel enflasyon var birde istanbul enflasyonu.

istanbulda yasayacak olanlarda bu bedeli odeyecek bundan sonra.

hele birde gecen paylastigim son kalan 20.000 kiralik daire de bitsin ki illa bitecek.o zaman gorun asil eglenceyi.

3. Birde bu kiralik evlerden hem para isteyip hem kendini tatmin ettiren kisilerde mevcut.s

ahibindeni acin 100-1000 tl arasi ilanlarin % 80 i erkek yanina bayan ilanlari! adamlar hem evimi paylasirim hem metresim olursun ilani acmis resmen acik acik.

4. Yavaş vur şampiyon

Alıntı Originally Posted by Sugosu82 Yazıyı Oku
    nereyi acsam twitteri eksisozlugu forumlari herkesin su an ki gundemi istanbulda ev kirasi.

kardesim tasi topragi altin bu sehirde kolay mi oyle bedavaya yasamak?
    30 kg et parasina istanbulda kiralik ev tutma donemi gecti.

bugun etin 15 euro oldugu almanya da kiralar 1000 eurodan basliyor.

cogu buyuk sehirde de boyle metropol sehirlerde.

istanbulda 1+1 daireler 3000 tl, 2+1 ler 5000 tl den baslayacak 1 sene icinde.bu fiyatlarda dokuk evler icin.duzgun bir daireye 7-8 e hazirlanin.

tabi kirasi 8 bin olan bir ev sahibi satilikta en az 300 kira ister.o da 2 milyon tl eder baslangic fiyati.

dedik zamaninda kreid ile gerekirse cop ev alin ama alin.

bu daha baslangic.

ipini koparan geldi istanbula.tasi topragi asil bundan sonra altin.

istanbulda kiraz 20 tl iken ispartadan erik boyunda kirazi 7 tl ye aldim tatil donusu.

artik ulke de bir genel enflasyon var birde istanbul enflasyonu.

istanbulda yasayacak olanlarda bu bedeli odeyecek bundan sonra.

hele birde gecen paylastigim son kalan 20.000 kiralik daire de bitsin ki illa bitecek.o zaman gorun asil eglenceyi.

5. valla Sugosu82 biraz sert ve acımasız konuşuyor ama çok haksız sayılmaz.

mesela buradan avrupaya giden beyaz yakalı profilin avrupada en büyük derdi kira idi, burada 15bin maaş alıp 2-3bin kira ödeyen birisi avrupada 4bin euro alıp 2bine kadar kira veriyordu. sonuçta beğenmesekte istanbul bir metropol.

özellikle kadıköy ve anadolu yakasında cok ciddi kenstel dönüşüm sonrası hem satılık hem de kiralık fiyatları uzun süre yatay kalmıştı(2015-2020). biraz iyi alan memur veya öğretmen profili bile caddeye yakın taraflarda erenköyde v.s. sıfır binada kirada oturabiliyordu. o bölgeler belki de istanbulun en kıymetli yerleri. kimse gidip londra zone1-zone2de iyi büyük bir dairede memur hatta beyaz yaka maaşı ile oturamaz.

bence şu an dengeye geliyor, daha doğrusu olan şu; her yatırım aracı uzun vadede birbirine yakınsıyor. yani dolar olmuş 2-3 katı daireler dolar bazında yarıya düşmüştü hep böyle gitmezdi ya.

ülkede gerçekleşen hiperenflasyon kanser hücresi gibi her şeye yayılmaya başladı. 3 ay önce ayçicek yağı fiyatı muhabbeti vardı, 6 ay önce ne olacak bu araba fiyatları, ondan önce sebze meyve fiyatları. bir şeylerin fiyatı aşırı artarken diğerleri de onu yavaş yavaş takip ediyor.

2018'de başlayan ekonomik buhran ve fakirleşme bakalım nerede bitecek.

6.  Alıntı Originally Posted by finans_mt Yazıyı Oku
    başımızdaki zihniyete vergi vermekten kaçınmanın her türlü yasal yolunu destekliyorum. alın teri ile kazandığım paranın milyonluk makam arabalarına, gösterişli kamu binalarına, ihaleci tayfanın zengin edilmesine, yandaş basının fonlanmasına kullanılması istemiyorum.

adamlar son yıllarda öyle bir sistem kurdular ki kendinden olmayan beyaz yakayı ve orta direği vergilerle ve enflasyonla sömür onlara hizmet verme, yandaş ihalecileri besle en alt tabakasını da sadaka toplumu yapıp kendine mecbur kılıp oy deposu olarak kullan. bu düzene vergi vermek enayilik.

ben vergi veren olarak en temel hakkım olan eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinden faydalanamayıp özellerine mecbur bırakılıyorsam orada durup düşünmek lazım.
    Yasal olarak kaçınma konusuna bir şey diyemem...zaten herkes mümkün olduğunca yasal imkanları kullanrak az vergi vermeye çalışır. Ama buradan yola çıkıp hırsızlığı normalleştirmeyelim. Bu vergi hırsızlığında muhatap devlet değil, 85 milyon vatandaş, ortada yenen bir hak varsa, bu devletin değil, 85 milyonun hakkı.

Hacı, hoca kılıklı bir sürü sahte dindar da, aynı mantıkla bu devlete vergi vereceğime, oraya vereceğim parayla hayır yaparım modunda...gerçi öyle deyip, zekattan vs de çalıyordur o tipler...anadoluda yıldan yıla altınları çoluk çocuğa dğıtıp, sonr toplamak denen sahtekarlık meşhurdur...şark kurnazlığı Allah ı "kandırma" noktasına kadar varmıştır.

Özetle, ne dinen, ne ahlaken hiç bir tutar yanı yok bu vergi kaçırma işinin..kuruşu kuruşuna vermek lazım..devletten kötü hizmet alıyoruz, ya da çok vergi ödüyoruz diye bu işten kaçınmak doğru değil.

Şunu unut
    Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53

7. 10 yıl önce krediyle ev almıştım. 160bin tl civarında. Herkes gibi çok karlı bir iş yaptığımı sandım. Yıllarca hesap yapmadığım için mutluydum. Daha sonra bir hesap yaptım oda ne peşinat ve taksitlerimi dolara altına yatırsam daha karlıydım. Üstelik kira kazancınıda dahil ediyorum yine zarardayım. Hele eurobond hisse vs hesaplasam zararın dibindeyim onları hesaplamadım. Neyse bu aralar ev fiyatları fırladı sanırım 1-2 sene böyle devam eder. Ancak arz talep dengesindeki geçici bozukluklar insanı aldatmamalı. Fiyatlar yükselip satışlarda hızlanırsa inşaatlarda hızlanır ve 2-3 sene sonra yerinde sayan gayrimenkule tekrar dönülür. Gayrimenkul iyi bir yatırım aracı değil. Tek evin bile olsa oturacağım diyorsan o bile zarar ama yinede psikolojik etkisini düşünerek zararlıda olsa olur diyebilirim. Ha ben dibden alır tepeden satarım diyorsan o zaman kar edersin. Ama bunu kimse başaramaz kolay kolay. Bizde gayrimenkul al-unut mantığıyla alınır. Kiraya verilir. Buda inanılmaz zarardır. Bi arkadaş istanbul özelinde bişeyler yazmış İstanbulun kalbur üstü yerleri zaten her zaman pahalıdır. Beşiktaşta ne zaman evler ucuz olduki. Ama istanbul çok büyük kalabalık bir şehir. Avrupada buna benzer bir örnek yok. İstanbulun kenar yerlerinde her zaman ucuz ev olur ve olacak.

Velhasıl önümüzdeki bikaç yıl ev satma sezonu bana göre. 2-3 YIL sonra ise ev almak isteyen alabilir önermesemde.

8.  Alıntı Originally Posted by Cautionary Yazıyı Oku
    Hocam bunlar hep hırsızlığı normalleştirme, kendimizi avutma lafları. Bu vergi hırsızlığında muhatap devlet değil, 85 milyon vatandaş, ortada yenen bir hak varsa, bu devletin değil, 85 milyonun hakkı.

Hacı, hoca kılıklı bir sürü sahte dindar da, aynı mantıkla bu devlete vergi vereceğime, oraya vereceğim parayla hayır yaparım modunda...gerçi öyle deyip, zekattan vs de çalıyordur o tipler...anadoluda yıldan yıla altınları çoluk çocuğa dğıtıp, sonr toplamak denen sahtekarlık meşhurdur...şark kurnazlığı Allah ı "kandırma" noktasına kadar varmıştır.

Özetle, ne dinen, ne ahlaken hiç bir tutar yanı yok bu vergi kaçırma işinin..kuruşu kuruşuna vermek lazım..devletten kötü hizmet alıyoruz, ya da çok vergi ödüyoruz diye bu işten kaçınmak doğru değil.

Şunu unut
    Baştakiler çalıyor ben bu değirmene su taşımam deyip vergi kaçırmayı teşvik etmek aynı problemin büyümesine yol açar. Öbür yandan vergi vermek de yiyicilerin cebine para koymakla eşdeğer ama uzun vadede bu çok sürmez.

Vergiyi verip, herkesin vermesini teşvik etmek ve hesap sormasını istemek bu sarmaldan çıkış için tek yol ama o da kolay değil yani çok zor.

Bozulma bir kere tabana yayılınca bundan kurtuluş çok zor. Kurtulsa Afganistan kurtulurdu, Venezuela kurtulurdu.

Sayfa 192/1312 İlkİlk ... 921421821901911921931942022422926921192 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •