Originally Posted by
finans_mt
başımızdaki zihniyete vergi vermekten kaçınmanın her türlü yasal yolunu destekliyorum. alın teri ile kazandığım paranın milyonluk makam arabalarına, gösterişli kamu binalarına, ihaleci tayfanın zengin edilmesine, yandaş basının fonlanmasına kullanılması istemiyorum.
adamlar son yıllarda öyle bir sistem kurdular ki kendinden olmayan beyaz yakayı ve orta direği vergilerle ve enflasyonla sömür onlara hizmet verme, yandaş ihalecileri besle en alt tabakasını da sadaka toplumu yapıp kendine mecbur kılıp oy deposu olarak kullan. bu düzene vergi vermek enayilik.
ben vergi veren olarak en temel hakkım olan eğitim, sağlık ve güvenlik hizmetlerinden faydalanamayıp özellerine mecbur bırakılıyorsam orada durup düşünmek lazım.
Yasal olarak kaçınma konusuna bir şey diyemem...zaten herkes mümkün olduğunca yasal imkanları kullanrak az vergi vermeye çalışır. Ama buradan yola çıkıp hırsızlığı normalleştirmeyelim. Bu vergi hırsızlığında muhatap devlet değil, 85 milyon vatandaş, ortada yenen bir hak varsa, bu devletin değil, 85 milyonun hakkı.
Hacı, hoca kılıklı bir sürü sahte dindar da, aynı mantıkla bu devlete vergi vereceğime, oraya vereceğim parayla hayır yaparım modunda...gerçi öyle deyip, zekattan vs de çalıyordur o tipler...anadoluda yıldan yıla altınları çoluk çocuğa dğıtıp, sonr toplamak denen sahtekarlık meşhurdur...şark kurnazlığı Allah ı "kandırma" noktasına kadar varmıştır.
Özetle, ne dinen, ne ahlaken hiç bir tutar yanı yok bu vergi kaçırma işinin..kuruşu kuruşuna vermek lazım..devletten kötü hizmet alıyoruz, ya da çok vergi ödüyoruz diye bu işten kaçınmak doğru değil.
Şunu unut
Önemli dönüm noktalarını, beğendiğim analizleri Twitter dan da paylaşıyorum...@cautionary53
Yer İmleri