Originally Posted by
finans_mt
baþýmýzdaki zihniyete vergi vermekten kaçýnmanýn her türlü yasal yolunu destekliyorum. alýn teri ile kazandýðým paranýn milyonluk makam arabalarýna, gösteriþli kamu binalarýna, ihaleci tayfanýn zengin edilmesine, yandaþ basýnýn fonlanmasýna kullanýlmasý istemiyorum.
adamlar son yýllarda öyle bir sistem kurdular ki kendinden olmayan beyaz yakayý ve orta direði vergilerle ve enflasyonla sömür onlara hizmet verme, yandaþ ihalecileri besle en alt tabakasýný da sadaka toplumu yapýp kendine mecbur kýlýp oy deposu olarak kullan. bu düzene vergi vermek enayilik.
ben vergi veren olarak en temel hakkým olan eðitim, saðlýk ve güvenlik hizmetlerinden faydalanamayýp özellerine mecbur býrakýlýyorsam orada durup düþünmek lazým.
Yasal olarak kaçýnma konusuna bir þey diyemem...zaten herkes mümkün olduðunca yasal imkanlarý kullanrak az vergi vermeye çalýþýr. Ama buradan yola çýkýp hýrsýzlýðý normalleþtirmeyelim. Bu vergi hýrsýzlýðýnda muhatap devlet deðil, 85 milyon vatandaþ, ortada yenen bir hak varsa, bu devletin deðil, 85 milyonun hakký.
Hacý, hoca kýlýklý bir sürü sahte dindar da, ayný mantýkla bu devlete vergi vereceðime, oraya vereceðim parayla hayýr yaparým modunda...gerçi öyle deyip, zekattan vs de çalýyordur o tipler...anadoluda yýldan yýla altýnlarý çoluk çocuða dðýtýp, sonr toplamak denen sahtekarlýk meþhurdur...þark kurnazlýðý Allah ý "kandýrma" noktasýna kadar varmýþtýr.
Özetle, ne dinen, ne ahlaken hiç bir tutar yaný yok bu vergi kaçýrma iþinin..kuruþu kuruþuna vermek lazým..devletten kötü hizmet alýyoruz, ya da çok vergi ödüyoruz diye bu iþten kaçýnmak doðru deðil.
Þunu unut
Önemli dönüm noktalarýný, beðendiðim analizleri Twitter dan da paylaþýyorum...@cautionary53
Yer Ýmleri