bildiğim kadarıyla ruble veya dinar olarak çıkarılan eurobond yok.
Printable View
TCD ikinci bir yabancı etf eklemiş. %1 de olsa.
JETS Kuzey Amerikalı havayolu şirketlerine yatırım yapıyor.
En zoru dolar bazinda kazanmaktir.
Elde dolar tutarak dolar bazinda kazanc saglamak imkansizdir.
O yuzden GBC gibi fonlara zaman taninmali.Dayanak varliklari her gun %4 %5 yapmiyor.Sabretmek gerek.
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
GSP ye dair,
Hisse senetlerinin temettü ödemeleri direkt olarak brüt oran üzerinden fona dahil olur, %15 stopajdan muhaftır. Ayrıca hisse yoğun fon olması sebebiyle kazancınız üzerinden %0 stopaj uygulanır.
Dönem sonlarında yatırımcı hesaplarına nakden yatırılan temettü ödemelerinden %15 stopaj kesintisi yapılmamaktadır.
Pay Başına Ödenen Temettü Tutar
Temettü Verimi
2015
1.dönem
0,0005554 3,10%
2015
2.dönem
0,0000239 0,14%
2016
1.dönem
0,0016605 9,03%
2016
2.dönem
0,0000289 0,17%
2017
1.dönem
0,0007977 4,03%
2017
2.dönem
0,0002582 1,13%
2018
1.dönem
0,0008350 3,93%
2018
2.dönem
0,0001563 0,66%
2019
1.dönem
0,0043203 18,04%
2019
2.dönem
0,0002764 0,86%
2020
1.dönem
0,0022433 6,39%
Saygilar.
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
DBH biraz daha sert hareketleri olan bir fon.Türkiyenin CDS'lerine bağlı olarak keskin düşüş ve yükselişleri olabiliyor.
Daha uzun vadeli eurobondları bulundurması bunun bir sebebi.
Eurobond ile eurobond fonu arasında ise ciddi farklar var.Bu iki konu birbirine karışmamalı.
Gerçek eurobond için şu başlığı okuyun.
https://www.hisse.net/topluluk/showthread.php?t=1161
eurobond fonlar bir para piyasası fonudur. faiz geliri ile sürekli yükselen bir ivmesi vardır. (kur sabitse)
fiyatın dalgalanma sebebi dövizin voletilitesinden kaynaklıdır. bu yüzden uygun yerde satılıp alınmalıdır. bu da döviz kuru beklentinize göre değişir. türkiye'de dövizin hareketi ne yönde olduğu malumunuz. yine de arada trade gereklidir. (öngörülüyseniz)
örnekle: geçen ay 8.50 dolar kuru sizi tatmin etmiş ise fondan çıkarsınız. bu ay 7.80 dolar kuru sizi cezbettiyse tekrar fona girersiniz.
cds de faizdir.
doğal olarak artar/azalır. değişkendir ama fiyata negatif etki etmez sadece yukarı hareket hızını artırır ya da düşürür.
eksi cds olmadığı için yön sürekli yukarıdır.
endeks sat döviz al pozisyonu için bu fonlar kullanılır ya da yerli para piyasası fonları.
Keşke bu stratejiler yönetim ücreti alan, sıradan yatırımcıya göre know-how'ı , finansal bilgi birikimi ve erişimi doğal olarak daha iyi olan eurobond fonları tarafından da uygulansa da kur + eurobond faizi yerine, uzun vadede eurobond fon taşıyanlar eurobond getirilerini yenebilseler. Ama tümü ihraçtan itfaya kadar taşıyorlar. Belki de trade etmek bu tür fonlar için uygulanabilir değildir başka nedenlerle. Yani hep söylediğim üzere, altın yerine altın fonu almanın, eurobond yerine eurobond fonu almanın bir avantajı olmalı pratikte, ama yok.
hesap yaptım üşenmedim ( zaten hesaplaması basitti ) majitin 2017 yılındaki getirisini hedge yapmadığını varsayıp % 60 dan hesapladım ( sebebi yukarda kırmızıda ) ... bu durumda 7 aralık 2020 den başlayarak 5 yıl geriye baktığımızda yani tefastaki son beş yıllık getirilere baktığımızda Majit ' in getirisi % 511 gibi bir rakama çıkıyor ... % 65 den hesaplasak daha da artar getiri ... yani 2017 yılındaki % 20,41 yerine % 60 olunca beş yıllık getiri % 365 den % 511 ' e fırlıyor ... bu da bize bir şey söylüyor ... ne diyor ? bileşik getirinin ne kadar önemli olduğunu... şimdi böyle başarılı bir analist var iken çok fazla hisse yöğün fönlere yayılmak ne derece rasyonel bir karar olur bilemedim... onun içün her ne kadar şu an içün yoğun hisse taşısa da , majitin rijitliğinin tersine ultra esnek olabilen , icabında full bakır isterse full kalay bile taşıyabilecek isterse endekste şortlayan isterse opsiyonlarla trade yapabilen fon olabilen TCDD** taşımacılık ' ı , majitle beraber her zaman içün tekalifin*** yerine tercih ederim... majit olmasaydı o zaman bir bölü 2 tekalif bir bölü 2 tcdd taşımacılık düşünebilirdimdi....
** TCDD taşımacılık = TCD değişken fön ( tacirler )
*** Tekalif = TKF isse öğün fön ( tacirler )
majit = onu da biliyosun yazdırma yani .... haydo dayı forever
Valla eğer gerçekten öyleyse , ilk kez eurobond fonlarında aktivite anlamına gelir ve çığır açarlar. Ben de dbh vardı o dönemde, ancak taşıdıkları bondların vade ortalaması diğerlerinden daha yüksek olduğu için, cds düşüşü de bu bondlara daha çok yaradığı için ikinci el fiyatı arttı diye düşünmüştüm açıkçası. Gerçekten satıp almışlar mı aylık portföylerinden bakmak lazım.
SON GÖNDERİMİ düzelttim .... dikkatinize ....611 değil 511 ... düzelttim oradaki rakamı ...
Dbh'yi soruyorsanız, son portföyü bu.
https://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/891538
Eurobond faizi başkadır.
CDS primi başkadır.
CDS düşer çıkar
CDS düşerse tahvilin 2 el değeri artar
CDS artarsa tahvilin 2. el değeri düşer.
Kısaca CDS tahvilin 2. el fiyatına negatifte pozitifte etki eder.
Elindeki tahvilin 2.el fiyatı artan yada düşen fonun değeri de o ölçüde atar yada düşer.
Tabiki kur etkiside önemlidir.
evet eski tivitlerinde var.... bir çok kez 2017 yılında neden endeksin gerisinde kaldınız diye sormuşlar o da yanıt vermiş... hedge yaptık elimize yüzümüze bulaştırdık falan demiş... tivitirda aratınca çıkıyor... o seneyi iyi hatırlıyorum başka fonlar da terste kalmıştı... o dönemdeki siyasi gelişmelere bakınız neden hedge yaptıkları anlaşılır zaten ...
hellistheothers 3x teşekkürler
myfinans evet öyle faiz+cds
HMZ STBYK haklısınız. eksik yazdım düşüncesizlik ettim.
yok olur mu öyle şey , algıda seçicilik yapmış olma ihtimaliniz yüksek... daha en son heyhat ve batırım youtube kanalında bahsetmişti onikinci dakika 10 uncu saniye ....
https://youtu.be/S3Fm-3ve2YI
dediğim gibi twitterda da aratırsanız 2017 il e ilgili sorulara yanıt vermiş defalarca
2017 yilinda mac fonu turev kullaniyordu evet hatirliyorum.suan da yok ama isterse kullanabilir ama cok zahmetli ve zor isdir turev araclarini kullanmak.ileri gorusun,tahminin tutmasi gerekir.basli baslica bir meslek diyebilirim turev araclarini kullanlar icin.mac fonuda bunu kullandi basaramadi ve birakti.cok da guzel adamlar kabullendi birakti.getirisi duzeldi son zamanlarda.ancak borsa da surekli getiri elde etmek istiyosaniz turev zorunludur.Tacirler bu isin piri olmustur.eger ben parami atcam 2.3 sene ellemem diyosan mac a.yok 6 ay sonrada lazim olabilir diyosan tkf ye .
Yanlış görmediysem bizim çılgın ıpb yine iddalı bir getiri yapmış. 1 ay yatıp bir günde 2 aylık getiri elde etmek çok acayip.
RBH'yi satıp NNF alayım diyorum arkadaşlar. RBH büyük oranda karton ve konya'da. çok şişmiş hisseler... ne dersiniz? MAC da celha ve ditas ısrarından asla vazgeçmeyecek gibi onun yerine de TCD koyasım var ama bilemedim ya...
NNF içeriği hakkında bilginiz var mı?SM-N920C cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Tesla Market Cap: $609 Billion
Other Autos...
Volkswagen: $96 bil.
Audi: $83 bil.
Daimler: $74 bil.
GM: $63 bil.
BMW: $58 bil.
Ferrari: $52 bil.
Honda: $51 bil.
Ford: $37 bil.
Fiat Chrysler: $33 bil.
Peugeot: $22 bil.