Sayfa 197/1003 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon
Arama sonucu : 8020 madde; 1,569 - 1,576 arası.

Konu: Yatırım fonları vııı

1.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    eurobond fonlar bir para piyasası fonudur. faiz geliri ile sürekli yükselen bir ivmesi vardır. (kur sabitse)
    fiyatın dalgalanma sebebi dövizin voletilitesinden kaynaklıdır. bu yüzden uygun yerde satılıp alınmalıdır. bu da döviz kuru beklentinize göre değişir. türkiye'de dövizin hareketi ne yönde olduğu malumunuz. yine de arada trade gereklidir. (öngörülüyseniz)
    örnekle: geçen ay 8.50 dolar kuru sizi tatmin etmiş ise fondan çıkarsınız. bu ay 7.80 dolar kuru sizi cezbettiyse tekrar fona girersiniz.
    Kur etkisi kadar hatta bazen kurdan çok daha önemli olan bir de CDS etkisi vardır bu fonlarda.
    Faiz etkisi ancak 3.sırada kalır.

2.  Alıntı Originally Posted by myfinans Yazıyı Oku
    Kur etkisi kadar hatta bazen kurdan çok daha önemli olan bir de CDS etkisi vardır bu fonlarda.
    Faiz etkisi ancak 3.sırada kalır.
    cds de faizdir.
    doğal olarak artar/azalır. değişkendir ama fiyata negatif etki etmez sadece yukarı hareket hızını artırır ya da düşürür.
    eksi cds olmadığı için yön sürekli yukarıdır.
    endeks sat döviz al pozisyonu için bu fonlar kullanılır ya da yerli para piyasası fonları.

3.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    eurobond fonlar bir para piyasası fonudur. faiz geliri ile sürekli yükselen bir ivmesi vardır. (kur sabitse)
    fiyatın dalgalanma sebebi dövizin voletilitesinden kaynaklıdır. bu yüzden uygun yerde satılıp alınmalıdır. bu da döviz kuru beklentinize göre değişir. türkiye'de dövizin hareketi ne yönde olduğu malumunuz. yine de arada trade gereklidir. (öngörülüyseniz)
    örnekle: geçen ay 8.50 dolar kuru sizi tatmin etmiş ise fondan çıkarsınız. bu ay 7.80 dolar kuru sizi cezbettiyse tekrar fona girersiniz.
    Keşke bu stratejiler yönetim ücreti alan, sıradan yatırımcıya göre know-how'ı , finansal bilgi birikimi ve erişimi doğal olarak daha iyi olan eurobond fonları tarafından da uygulansa da kur + eurobond faizi yerine, uzun vadede eurobond fon taşıyanlar eurobond getirilerini yenebilseler. Ama tümü ihraçtan itfaya kadar taşıyorlar. Belki de trade etmek bu tür fonlar için uygulanabilir değildir başka nedenlerle. Yani hep söylediğim üzere, altın yerine altın fonu almanın, eurobond yerine eurobond fonu almanın bir avantajı olmalı pratikte, ama yok.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

4.  Alıntı Originally Posted by HMZ STBYK Yazıyı Oku
    şimdi bu geçmişte olan bi şey ... burada tajirlerin hisse yöğün fönü majitten daha iyi getirmiş ....
    fakaaaaaaatttt !! bunun bir tek biricik tekeş tektaş sadece bir dane sebebiyetisi var ... O da Haydo Dayı'nın 2017 yılında majitte hedge yapıp terste kalması... Haydo Dayı mavi kuşta eski bi kaç tivitinde bülbüllemiş bu durumu , 2017 de hedge yaptığımız üçün % 20 getiride kaldık eğer ki hedge eylemese idük , %60 -70 getirimiz olur idü demiş....

Yani netice şu eğer ki 2017 yılında hedge eylemese ide majit , tajirlerin tekalif ( tkf ) fonu ile üj bej yılda hemen hemen aynı getiriyi getirmiş olurdu sanırım.... bir de portföy çevirme oranı yanılmıyorsam tajirlerde daha fazla idi... yanılıyor olabilirim tekrar kapta gurcalamak lazım...

yani orta uzun vadede ha mac almışsın ha tkf bana pek de fark etmeyecek gibi geliyor şu ana kadar elimizdeki bilgiye göre... gelecek tabii ki bir bilinmez.... onun için majit + tekalif yerine majit + değişken tcdd taşımacılık bana uygun geliyor... sen hiç seksek oynadın mı ?
    hesap yaptım üşenmedim ( zaten hesaplaması basitti ) majitin 2017 yılındaki getirisini hedge yapmadığını varsayıp % 60 dan hesapladım ( sebebi yukarda kırmızıda ) ... bu durumda 7 aralık 2020 den başlayarak 5 yıl geriye baktığımızda yani tefastaki son beş yıllık getirilere baktığımızda Majit ' in getirisi % 511 gibi bir rakama çıkıyor ... % 65 den hesaplasak daha da artar getiri ... yani 2017 yılındaki % 20,41 yerine % 60 olunca beş yıllık getiri % 365 den % 511 ' e fırlıyor ... bu da bize bir şey söylüyor ... ne diyor ? bileşik getirinin ne kadar önemli olduğunu... şimdi böyle başarılı bir analist var iken çok fazla hisse yöğün fönlere yayılmak ne derece rasyonel bir karar olur bilemedim... onun içün her ne kadar şu an içün yoğun hisse taşısa da , majitin rijitliğinin tersine ultra esnek olabilen , icabında full bakır isterse full kalay bile taşıyabilecek isterse endekste şortlayan isterse opsiyonlarla trade yapabilen fon olabilen TCDD** taşımacılık ' ı , majitle beraber her zaman içün tekalifin*** yerine tercih ederim... majit olmasaydı o zaman bir bölü 2 tekalif bir bölü 2 tcdd taşımacılık düşünebilirdimdi....

** TCDD taşımacılık = TCD değişken fön ( tacirler )

*** Tekalif = TKF isse öğün fön ( tacirler )

majit = onu da biliyosun yazdırma yani .... haydo dayı forever
    Son düzenleme : HMZ STBYK; 08-12-2020 saat: 00:25. Sebep: SAYIYI HATALI YAZMIŞIM , ONU DÜZELTTİM...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

5.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Keşke bu stratejiler yönetim ücreti alan, sıradan yatırımcıya göre know-how'ı , finansal bilgi birikimi ve erişimi doğal olarak daha iyi olan eurobond fonları tarafından da uygulansa da kur + eurobond faizi yerine, uzun vadede eurobond fon taşıyanlar eurobond getirilerini yenebilseler. Ama tümü ihraçtan itfaya kadar taşıyorlar. Belki de trade etmek bu tür fonlar için uygulanabilir değildir başka nedenlerle. Yani hep söylediğim üzere, altın yerine altın fonu almanın, eurobond yerine eurobond fonu almanın bir avantajı olmalı pratikte, ama yok.
    DBH yöneticisini dinledim yanlış anlamadıysam 8.00-8.50 arası dolardan çıkmışlar kasım ayı %7 getiri rekoru bu sayede gelmiş sanırım.

6.  Alıntı Originally Posted by sahingonul Yazıyı Oku
    DBH yöneticisini dinledim yanlış anlamadıysam 8.00-8.50 arası dolardan çıkmışlar kasım ayı %7 getiri rekoru bu sayede gelmiş sanırım.
    Valla eğer gerçekten öyleyse , ilk kez eurobond fonlarında aktivite anlamına gelir ve çığır açarlar. Ben de dbh vardı o dönemde, ancak taşıdıkları bondların vade ortalaması diğerlerinden daha yüksek olduğu için, cds düşüşü de bu bondlara daha çok yaradığı için ikinci el fiyatı arttı diye düşünmüştüm açıkçası. Gerçekten satıp almışlar mı aylık portföylerinden bakmak lazım.
    Burada yer alan yorum ve tavsiyeler genel niteliktedir. Bu tavsiyeler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.

7.  Alıntı Originally Posted by hellistheothers Yazıyı Oku
    Valla eğer gerçekten öyleyse , ilk kez eurobond fonlarında aktivite anlamına gelir ve çığır açarlar. Ben de dbh vardı o dönemde, ancak taşıdıkları bondların vade ortalaması diğerlerinden daha yüksek olduğu için, cds düşüşü de bu bondlara daha çok yaradığı için ikinci el fiyatı arttı diye düşünmüştüm açıkçası. Gerçekten satıp almışlar mı aylık portföylerinden bakmak lazım.
    türkiye eurobondları var mı? ağırlıkları ne?

8. SON GÖNDERİMİ düzelttim .... dikkatinize ....611 değil 511 ... düzelttim oradaki rakamı ...
    samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
    hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.

Sayfa 197/1003 İlkİlk ... 97147187195196197198199207247297697 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •