Originally Posted by
HMZ STBYK
şimdi bu geçmişte olan bi şey ... burada tajirlerin hisse yöğün fönü majitten daha iyi getirmiş ....
fakaaaaaaatttt !! bunun bir tek biricik tekeş tektaş sadece bir dane sebebiyetisi var ... O da Haydo Dayı'nın 2017 yılında majitte hedge yapıp terste kalması... Haydo Dayı mavi kuşta eski bi kaç tivitinde bülbüllemiş bu durumu , 2017 de hedge yaptığımız üçün % 20 getiride kaldık eğer ki hedge eylemese idük , %60 -70 getirimiz olur idü demiş....
Yani netice şu eğer ki 2017 yılında hedge eylemese ide majit , tajirlerin tekalif ( tkf ) fonu ile üj bej yılda hemen hemen aynı getiriyi getirmiş olurdu sanırım.... bir de portföy çevirme oranı yanılmıyorsam tajirlerde daha fazla idi... yanılıyor olabilirim tekrar kapta gurcalamak lazım...
yani orta uzun vadede ha mac almışsın ha tkf bana pek de fark etmeyecek gibi geliyor şu ana kadar elimizdeki bilgiye göre... gelecek tabii ki bir bilinmez.... onun için majit + tekalif yerine majit + değişken tcdd taşımacılık bana uygun geliyor... sen hiç seksek oynadın mı ?
hesap yaptım üşenmedim ( zaten hesaplaması basitti ) majitin 2017 yılındaki getirisini hedge yapmadığını varsayıp % 60 dan hesapladım ( sebebi yukarda kırmızıda ) ... bu durumda 7 aralık 2020 den başlayarak 5 yıl geriye baktığımızda yani tefastaki son beş yıllık getirilere baktığımızda Majit ' in getirisi % 511 gibi bir rakama çıkıyor ... % 65 den hesaplasak daha da artar getiri ... yani 2017 yılındaki % 20,41 yerine % 60 olunca beş yıllık getiri % 365 den % 511 ' e fırlıyor ... bu da bize bir şey söylüyor ... ne diyor ? bileşik getirinin ne kadar önemli olduğunu... şimdi böyle başarılı bir analist var iken çok fazla hisse yöğün fönlere yayılmak ne derece rasyonel bir karar olur bilemedim... onun içün her ne kadar şu an içün yoğun hisse taşısa da , majitin rijitliğinin tersine ultra esnek olabilen , icabında full bakır isterse full kalay bile taşıyabilecek isterse endekste şortlayan isterse opsiyonlarla trade yapabilen fon olabilen TCDD** taşımacılık ' ı , majitle beraber her zaman içün tekalifin*** yerine tercih ederim... majit olmasaydı o zaman bir bölü 2 tekalif bir bölü 2 tcdd taşımacılık düşünebilirdimdi....
** TCDD taşımacılık = TCD değişken fön ( tacirler )
*** Tekalif = TKF isse öğün fön ( tacirler )
majit = onu da biliyosun yazdırma yani .... haydo dayı forever
Son düzenleme : HMZ STBYK; 08-12-2020 saat: 00:25.
Sebep: SAYIYI HATALI YAZMIŞIM , ONU DÜZELTTİM...
samurayların pirinç tarlalarındaki çay seremonilerinde, çay kaselerinin içine dalıp, suikast için vakit kollayan hain ninjalardık.
hamza sütbıyık; rasyonel akla atılan imza.
Yer İmleri