https://i.hizliresim.com/5v1ovv8.PNG
6 aydır bankalarda yaptıkları alımları esnafa kitleme zamanı geldi demektir...YTD
Printable View
https://i.hizliresim.com/5v1ovv8.PNG
6 aydır bankalarda yaptıkları alımları esnafa kitleme zamanı geldi demektir...YTD
Hindistan, Venezuela'dan petrol satın alacak
Hindistan Petrol Bakanı Hardeep Singh Puri, ülkedeki bazı rafinerilerin ağır ham
petrolü işleme kapasitesine sahip olduğunu belirterek, Hindistan'ın Venezuela'dan
petrol satın alacağını söyledi.
ABD'nin Ekim ayında yaptırımları kaldırmasının ardından Hindistan'ın Reliance
Industries, Indian Oil Corp ve HPCL-Mittal Energy gibi şirketleri, Venezuela'dan
petrol alımlarına yeniden başladı.
Hindistan en son 2020 yılında Venezuela'dan ham petrol ithal etmişti.
Puri, "Paradip dahil birçok rafinerimiz ağır Venezuela petrolünü kullanma kapasitesine
sahip. Ve biz (Venezuela'dan petrol) alacağız" dedi.
Hindistan dünya genelinde en çok petrol ithal eden ve tüketen üçüncü ülke
konumunda. Petrol ihtiyacının da %80'den fazlasını yurtdışından karşılıyor.
Küresel kömür talebi bu yıl zirve yapacak ve 2026'da düşüşe geçecekmiş.
Çil çil kömürleri çıkartma zamanı geldi.
Venezuela ve Guyana aralarındaki sorunu barışçıl yollardan çözmek için anlaşmışlar. Zaten Venezuela'nın şu politik ortamda bir harekete kalkışması imkansızdı. Tribünlere oynadılar sadece...
Venezuela and Guyana agreed to resolve the issue of territorial ownership of the Essequibo region without the use of force...
https://www.aljazeera.com/news/2023/...equibo-dispute
Olağanüstü toplantıdan bakalım geleceğe yönelik nasıl projeler çıkacak.
Sonuçta okumuş ,genç vizyon sahibi patronlarınız var.Para kazanma ırsları genlerinde var.
Hükümetten tam destek.Bütün rüzgarı arkalarına almışlar.
Bir bakarsın petrolden sonra ,doğal gazada el atarlar.Elektrik üretmeye başlarlar.
Yatırımcı olmak isteye hikayesi çok.
Al-sat yapana ekmek yok.(Yapıp başarabilene de eyvallah,helali hoş olsun.):whistling:
ben ekmeğimi çıkarıyorum.. ilginize teşekkür ederim.. kırmızı ve yeşil yatayda kaldığı sürece tut pozisyonu devam eder..
ben 21.74 sattım ama, 20.40 satan 17.38 den alan da kazandı..
https://i.hizliresim.com/o0apv3l.png
Kapanış bana ümit verdi ama bir çok ümit veren kapanış yapıp, bu kadar hüsrana uğratan bir hisse de görmedim şimdiye kadar. Bir iki kez al-sat yaptım ama kazandığım 50 kuruş oldu en fazla. Devede kulak misali...
20 Aralık'da ne olacak görmek lazım diye düşündüğüm için sabredip, bekleyeceğim...
Her şeyin hayırlısı...:ok:
Borsa tarihi böyle bir boyutta operasyonu (tahsisli) ilk defa gördü. Yine borsa tarihinde ilk defa bu derece absürt bir habere tepkisizlikle karşılaştık. Daha önce de yazmıştım bu hisse kesinlikle yüksek lisans tezi olacak bir süre sonra.
Adamlar çok rahatlar; hiç aceleleri yok...Yükselişlerin habere bağlı olmayacağı da artık netlik kazanmış vaziyette, bundan sonra yapılacak iş grafiği izlemek olacak herhalde...YTD
18.22 dedi 18.25 demedi.. hafta sonuna girerken ben yine malsız çulsuz kaldım.. haftaya yakın takip devam edilecek... önümüzdeki hafta daha keyifli bir yükseliş beklentim var.. Caroline çok yukarıda kaldı.. onu kırmızı bir bar ile aşağı çekmesi lazım.. yada soluksuz yeşil bar ile 20.58 e çarpması lazım.. haftalıklarda bu güç yok.. izleyip göreceğiz..
kazancınız bol ve daim olsun..
https://i.hizliresim.com/jvfimry.png
Kendi adıma bende hisse ile nikahlandım gibi, satmak içimden gelmiyor. Daha önce pandemi zamanı Amerika Dow Jonestan Dallas'ta petrol/doğalgaz hissesi almıştım. Hatırı sayılır karı ve temettüyü aldım ama erken satarak çok büyük karı ve her 3 ayda bir verdiği 1000 usd temettüyü bırakarak kardan aşırı zarar yazdım. Akabinde AKÇANSA aldım yine 150k karı görüp erken sattım, arkasından baktığımda 1 Tucson parası kardan zarar bıraktım yine. Aynı hatayı tekrar yapmamak üzere 55k lot ile CANTE'de 18 küsürlü rakamlardan pozisyon aldım. Doğru hissede olduğumu düşünüyorum ve filmin sonunu merak ediyorum. Petrol konusunu biraz daha ete kemiğe büründürüp üretime geçebilirse tarih yazar bu hisse. Allah herkese gönlüne göre versin inşallah.
60 günün 2 haftası gitti,,kaldı 1.5 ay,,,bakalım nasıl açıklamalar gelecek,,,şimdilik 17.50-22 aralığında dalgalı hareket eden hissede,yapılacak açıklamalar hissenin kaderini belirleyecek mi,,yaşayıp göreceğiz.
Bir ara oldukça hatırı sayılır lot hissem vardı. Öyle böyle değil, resmen manevra alanım kalmamıştı.:) Petrol haberi imdadıma yetişti de bir kısmını geçen ki yükselişte sattım. Geride yazdığım gibi şayet şu "olağanüstü" genel kuruldan herhangi bir olağandışı şekil şemal çıkmazsa, 2024 yılı temettüsü ile ilgili net bir açıklama gelmezse pozisyonumu kapatacağım...Bu konuda netim...İhlas grubu da onlarca yıldır "şunu yaptık, bunu ettik" vs yalanlarıyla yatırımcıyı hissede tuttu hamal gibi taşıttı...Bu çember sakallılara bir türlü güvenesim yok ancak şu ana kadar ne dedilerse de yaptılar...Şu konuda yalan söylediler desem günaha girerim...Çok kararsızım...Tamamen satmam illaki (en kötü) sembolik bir miktar sonsuza kadar :) kalacak...Bu konuda da netim...:) YTD
önümüzdeki haftanın daha olumlu geçebileceğini yazdım.. bu sadece bir tahmin.. burada bir çok kişi uzun vade işlem yapıyor ben ise kısa vede..uzun vade işlem yapanların yanliş kararlar vermemesi adına buradaki yorumlarıma ara veriyorum..bu arada sn Hissedarxd
sanırım mesaj kutunuz dolmuş..
cümlenizin kazancı bol ve daim olsun..
sn Hypati, esozcan abimizi bilen bilir, bilmeyende tanımıyordur veya dediği gibi çömezdir. şöyleki. esozcan abimiz, çok iyi bir teknik analizcidir. bir hisseyi 3-5 zor tutAR. her hisseyi teknigine göre alır satar, yazılarınız hoş olmamış
Üstadım. :) Ta ki, tahsisli onayına kadar ben de hemen her gün işlem yaptım ve nazar değmesin güzel paralar kazandım..Hatta bir kısmını alenen (bu başlıkta) deklare ettim. Bu işler artık beni yormaya başladı, nitekim geride de yazdığım gibi kullandıkları algoritmalar bizimkilerden iyi. Bükemediğimiz eli öperiz bu konuda sıkıntı yok...Net bir ihtiyarlık belirtisi...:)
Şirketteki haber akışı ve gelecekle ilgili hikaye potansiyeli hissede kalma iştahımı -şimdilik- canlı tutuyor. Hiç bir zaman elimdeki kağıda aşık olmamışımdır; gelişmelere bakar kafama yatmazsa (özür dilerim) kıçına tekmeyi basarım...Şu "olağanüstü" toplantıdan çıkacak sonuç ve haber akışının fiyatlara olan etkisini son kez sabırla izleyeceğim. Aynı vurdumduymazlık devam ederse, güle güle sevgi kelebeği der işime bakarım.
* Mesaj kutusu çok çabuk doluyor maalesef, hepsini sildim...Kimse kusura bakmasın...:)
Genel kurulda "kuyuya attıkları taşa" açıklık getirmeleri lazım,,ayni cümleleri kullanırlarsa yine etki etmez.
Son kez, tekraren yazıyorum...An itibariyle benim için, her türlü haber akışına rağmen hisseyi "ısrarla" aynı yerlerde tutmalarının arkasındaki motivasyon kaynağı olarak tek bir sebep kaldı, o da malum genel kurul ile birlikte hisse sahiplik oranında bir değişiklik yaşanması durumunda doğması muhtemel çağrı yükümlülüğü !...Yoksa bu toplantıdan, sonuca (bundan başka) majör etki edecek bir haber/gelişme artık her neyse çıkması imkansız...Adamlar "Venezuela'da petrol işine girdik" dediler daha ne desinler...Bir tek "Mars'ta koloni kuracağız" kaldı...:)
Aynen. Bir tek Mars'daki koloni kaldı. Başka hisse olsaydı şu anda yolladıkları roketler yarı yolu almıştı. Ben bu yüzden bekleyeceğim... :ok:
Hep yazıyorum, ben umurumda olmayan bir para ile işlem yapıyorum. Bir ya da iki aylık kira param bu. Gene de miktar önemli değil, haklı çıkmak önemli benim açımdan. Ne olacağını görene kadar tutacağım...
Venezuela petrol işinin ODAS tarafından CANTE'ye hem de bedelsiz olarak altın tepside sunulmuş olmasını not ettim ama... Normal akıllı biri, gider bir şirket kurar, bu bal kaymak geliri kimseden habersiz cebine indirirdi :rules: ama bu arkadaşlar CANTE yatırımcısını çok sevdikleri için ! "yaw bizde zaten para çok, yiyemiyoz, biraz da siz yiyin" :) demiş olabilirler mi ???
Bilemem...Hiç aklım kesmiyor ama dur bakalım...
Dediğim gibi her yönüyle tam bir tez konusu. Hem de doktora tezi öyle yüksek lisans felan değil...:)
Sırf bu bile, bu hisseyi elde tutmak için yeterli..:)
Ben şahsen yatırım yaptığım hisselerde fazla temel bakmam, zaten temeli güzel olmasa yatırım yapmam:) özetle testere yapan bir dip oluşumu bekliyorum, şimdilik stopsuz bekliyorum beni stop edecek ciddi bir hareket görmedim. Büyük resme odaklanip dalgaları es geçiyorum. Zaman ne gösterecek bakalım nasip
Eksik kaldı sanırım yazım, teknik olarak dip oluşumunun sonunada gelmiş de olabiliriz, hareketli ortamalarim yol gösterecektir, ara ara hissede kaldığım süre içinde yazicam. Bu süreci hep beraber tecrübe edicez, çünkü bildiğiniz gibi tecrübe parasını peşin olarak edindiğimiz bilgidir, bizde parasını peşin verdik :) saygılar iyi pazarlar
https://i.hizliresim.com/gbxnhcw.PNG
Ne güzel, elimizde şahane bir grafik var diye bakıyor "aferim çocuklara iyi iş çıkarıyorlar" diyorduk...Trend çizgisini bozan o bar neyin nesi arkadaş, tahtayı 2 hafta daha aynı yerlerde tutup bu petrol haberini o zaman göndersen de şu prematüre görünümlü grafik ortaya çıkmasaydı kötü mü olurdu ? Grafik yapan paranın da bir sorumluluğu vardır piyasa oyuncularına...Olmaz ki ! Eskiler bilir; grafikteki barlar onu çizen paranın namusudur derlerdi. Bu yeni yetme Z kuşağında bu tür ulvî değerler yok ama...Net.
Şahsen bende (uzun vade anlamında) elle tutulur bir grafik kalmadı. Sayın esozcan'dan :wave: bu konuda beklentim var açıkçası...:)
Saygı ve hürmetlerimle
Ben hala yönetimin,tahsisli lotlarını enflasyona yedirmeyeceğini düşünüyorum.Bunun için,gerçek anlamda birşeyler yapmak ve fonları ikna etmek zorundalar.
Fonlar venezuella haberine inanmadı ki,hisse geri geldi.
Sn Hissedarxd, uzun vadeli işlem yapanları yanıltmamak için yorum yapmayacağım dedim ama, bu senede hem emek, hem de çok zaman ayırdınız... bu yüzden size hayır demek mümkün değil..
Haziran 2023 te sarı 18.44 ile 28.00 arasındaki yükselişi, yeşil yatayda kalarak ve beyaz ile birleşmeyerek onaylamadı.. şimdi ıse kirli sarı tekrar leylak rengin yanına geldi ve pembe ile arasındaki mesafe daraldı.. buradan yapılan olası yukarı hareket ile barın pembe üzerine çıkması ile yeşilin aşağı çapraz atmasına ve beyazla birleşmesine neden olabilir.. bu birleşme sonrası genelde bir düzeltme beklenir ve sonra ise tekrar pembe üzerine bir çıkış söz konusu olabilir.. bu benim OLASI SENARYOM... gerçekleşecek diye bir kural yok.. leylak ve turkuaz rengin aynı değerde olması ve sarı indikatöre yakın olması bu olasılığı gündeme getiriyor.. ama borsanın değişmeyen bir kuralı var '' para ne derse o olur.. kazancınız bol ve bereketli olsun..
Saygı ve hürmetlerimle..
https://i.hizliresim.com/9l0hsqx.png
Anlaşma yapılan Tomlam şirketi Maturin denilen ülkenin Kuzeydoğusunda denize yakın bir yerde yerleşik. KAPta geçen 4 bölgede toplam 171 kuyu ve doğalgaz sahalarının nerelerde olduğu konusunda kendi sitesinde bile bir bilgi yok. Ama en azından şu an sorunlu olan ve Venezuelanın hak iddia ettiği ve fakat halihazırda Guyana tarafından yönetilen ve ülke nüfusunun 3 te 1 ine ev sahipliği yapan Essequibo bölgesinde olmadığını düşünebiliriz... Guyana askeri yönden Venezuelanın 40 ta 1 i kuvvetinde ancak arkasında Amerika olduğu için,resmi dilide ingilizce bu arada, askeri anlamda bir operasyona kalkışacağını düşünmem. Olsa olsa 2024 seçimleri öncesi milliyetçilik bayrağını dalgalandırıp safları sıkılaştırma yapılıyordur...:cool: Kendi açımızdan bakarsak, sitesinde petrol çıkarma ve petrol sahaları,,lisans vs.ile ilgili en ufak bilgi olmamasını yaptırım ve ambargolardan dolayı bu sektörde geçici olarak faaliyet yürütmüyor olmalarına bağlayabiliriz ancak Odaş tarafından yerinde gidilip fizibilite çalışmaları yapılıp gerekli projeksiyonlar çıkarıldıktan sonra KAP a bilgi atılmış olması gerekir... Yaptırımlar kalkar kalkmaz 2 ay içinde kotarılacak işler değil bunlar, Maduronun evvelki gelişlerinde hükümet destekli ve yönlendirmesi ile bu işlere girişildiğini şundan dolayı düşünebiliriz: Maduronun amerikayı ayıktırmadan ambargoyu delip elindeki malı (altını, kok kömürünü,ham petrolü vsvs) satması ,bizim de oradan gelecek altın, petrol ve diğer emtialarla ekonomiye destek atmamız gerektiği. :)15 gün geçti,kaldı 45 gün. Bürokratik işlemler bitip iş CANTE'ye devredilip ivmelenme sağlandığına dair kaplar gelirse başka bir temel/hikaye boyutuna geçer hisse... Bu ihtimal için bile beklemeye değer bence. Borsada sabır zordur,çok bekleyen hissedaşlar olduğunu okuyoruz... Bu kadar bekledikten sonra sabırsızlığa yenilip hisse yürürken arkadan bakmak daha bir kahırlandırır yatırımcıyı... Sabredip kredilerini kapatarak borcu kalmayan ve faaliyet karı oluşturmaya başlayan, AUF mekanizmasının devre dışı kalması ile karlılığını artıracağını ve dahi temettü verme politikasının önüne hiçbir şeyin geçmeyeceğini beyan eden yönetimi izlemek lazım bir müddet daha.
Kırmızı bar ve Caroline
https://i.hizliresim.com/3ewr9tm.png
buna gerçek Caroline
https://www.youtube.com/watch?v=Sk2yoOY8CTU
2024 ' te ne kadar bedelsiz potansiyeli var,mali analizi sağlam biri vardı,paylaşım yaparsa seviniriz.:wu:
SPK mevzuattından iyi anlayan kimse var mı?
Tahsisliden sonra odaşa Çağrı yükümlülüğü doğuyor mu doğmuyor mu bilen varsa aydınlatırsa çok faydalı olur.
Şöyle bir bilgi var
“Çağrıda bulunma zorunluluğu ile ilgili maddeye göre; tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak bir ortaklığın yönetim kontrolünü sağlayan paylarını iktisap edenler, diğer ortaklara ait hisse senetlerini de satın almak üzere çağrıda bulunmak zorundadırlar.”
Tahsisliden sonra mı odaşın payı %50 nin üzerine çıktı acaba?Yoksa önceden %50 üstü var mıydı?
Kaldı 2 gün olağanüstü yönetim kuruluna.
Yatırım tavsiyesi değildir bilgi edinme amaçlı bilenlere sorumdur.Teşekkürlet
Endeks birkaç hisse ile ayakta durmaya çalışıyor,,al veren hisseleri bile almıyorlar.,,Hacim de iyice düştü.
Merkezin sıkılaştırması devam ettikçe,hacim daha da düşecek.
Böyle bir durumda ne teknik çalışır ne temel,,,panik satışları olur.
Coşku alışlarında ne olursa olsun al dönemi,
Panik satışlarında ne olursa olsun sat dönemi hakim olur.
Endeks son 6 ayda neredeyse % 100 yükseldi, biz (özür dileyerekten) mal gibi baktık o ayrı...:) Velev ki üstatların dediği gibi endeks bazında 6.500 lere bir düzeltme olursa vay halimize...Hiç bir fırsatı kaçırmıyor çember sakallar.
Aynen dediğiniz gibi, tez konusu. İnsan merak ediyor bunun sonunda ne olacak diye. 20 Aralık'a da 2 gün kaldı. Belki orada netleşir konu biraz...
Endeks açısından son aydaki yabancı girişi varken 6500 bana zor geliyor. 12 aylık karlar kapıda. Enflasyon ile rekor karlar olabilir...
Bekleyip, göreceğiz artık...