Teknik bilgisi sağlam arkadaş var mı ? Aynı geyikler dönüp duruyor.
Printable View
Teknik bilgisi sağlam arkadaş var mı ? Aynı geyikler dönüp duruyor.
borsada bazı şirketlerin kap haberlerini okuduğumuzda 2,5 yılda kendini amorti edeceği yazılıyordu..artık bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bence en geç 5 yıl olmalı...ges tekonolojisi çok gelişti son yıllarda...maliyetler çok düştü..buna mukabil elektrik fiyatları da çok çıktı...buda amorti süresini kısalttı...
ya gesan yada europowerden biri çok geçmeden bist 30 listesine gireceğini düşünüyorum..dev olma yolunda ilerliyorlar..tabi o vakte kadar bizim elimizde o hisseler olacak mı bilemiyorum...borsada fikirler çok çabuk değişebiliyor...en yakın örneği bu forumun demirbaşlarından kwon dostumuzun satıp gitmesidir...biz de satacağız ama ne zaman ??? :kahkah: bizden alanlar da kazanmalı...:yes:
5 yıl gibi durmuyor Keko....
10.000 Euro olsa 200.000 TL ediyor.
5 yıl 60 ay olduğuna göre 200.000/60 = 3.333 TL ediyor. Yani şu anda aylık elektrik masrafı 3.333 TL olan için başa baş, bundan fazla olan için karlı duruyor.
Benim aylık elektrik masrafım 600 TL civarında.
Biz, iştirakimize yeni yaptık 2,3 MW. 1,22 mln USD'ye mal oldu. Mevcut elektrik fiyatlarıyla 3,9 yıl ROI çıkıyor. Elektrik tüketiminin %40'ını karşılıyor. Elektriğin ve USD'nin nereye gideceği belli olmadığı için mümkün olan tüm iştiraklere genişletiyoruz. Sundurma tipini bile açık araç otoparkına yapıyoruz. Eskisi gibi kalın çelik profiller yerine aluminyum kullanılyor artık. Sunjunior benim hesabıma göre return of investment'ı çok daha uzun ancak devlet bir takım teşvikler verecektir. İlk yatırım maliyeti 200 kTL olan bir ürünle 2.000 TL elektrik faturası ödeseniz 100 ay çıkar. 8,33 yıl eder.
Bu arada ilgilenenler için bankalar bedava para dağıtmaya devam ediyor. Akbank Juzdan uygulamasından 10 kTL çektim, taksit sayısı 6, faiz ve işlem masrafı sıfır.
Girişim Elektrik, “Europower World†iştiraki olarak yeni bir şirket kurma kararı aldı
21/12/2022 15:37:47
Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.(GESAN), Avrupa'daki enerji ihtiyacının yüksekliği ve bu alana yönelik gerçekleştirilecek yatırımları değerlendirerek, "Europower World†iştiraki olarak Almanya merkezli bir şirket kurma kararı aldı.
Girişim Elektrik ve Europower Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı, 2023 yılı içinde Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulması planlanan şirketin sanayi faaliyetlerini yürüteceği, güneş paneli üretimi yapacağı ve Batı Avrupa’da bayilik faaliyetlerini artıracağı bilgisini paylaştı.
Şirketin, Girişim Elektrik’in bağlı ortaklığı Europower Enerji A.Ş. altında kurulacağını söyleyen Harmanlı şu bilgileri verdi:
“Girişim Elektrik, kurulacak şirketle birlikte Türkiye'deki panel fabrikası yatırımlarına ek olarak Peak PV Solar markası altında Almanya'da 1.000 MWp üretim kapasiteli, tam otomatik, yeni trend hücre teknolojisine uygun güneş paneli fabrikası kurulumunu ve bu yatırım için Avrupa kaynaklı finansman ve teşvik sağlanmasını hedefliyor.â€
Neden Almanya?
Şirketin, Girişim grubunca üretimi yapılan Sun Junior markalı çözümlerinin Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'daki bayilik networkunu oluşturması öngörülüyor.
Ayrıca Girişim Elektrik’in halihazırdaki üretim gamı ve müteahhitlik hizmetlerine ilişkin Almanya ve Avrupa'daki faaliyetlerinin sürdürülmesi konusuna yoğunlaşan şirketin gündeminde, yeni girişimle birlikte devlet alım garantili işlerde Almanya'da güneş santralleri kurulması, ESCO projeleri geliştirilmesi ve enerji depolama çözümlerine entegrasyonunun yapılması gibi konular yer alıyor.
Yurt içi tesisleri
Enerji sektöründe dünya devlerinin rakibi ve partneri olarak global bir oyuncu konumundaki Girişim Elektrik, halen Türkiye’deki faaliyetlerini, bağlı ortaklığı Europower Enerji bünyesinde, Ankara Kahramankazan’da bulunan 49.503 m²â€™lik alan üzerinde kurulu beş aktif fabrika ve Ankara Temelli’de bulunan 20.000 m²â€™lik alan üzerinde kurulu bir aktif fabrika olmak üzere toplam altı fabrika ile yürütüyor.
Ayrıca tesislerin Ankara, Kahramankazan’da mevcut beşinci fabrikasında yapılacak genişletme ve Şirket’in ana ortağı Girişim Elektrik’e ait Ankara Temelli’de inşaatının birinci fazı tamamlanan yedinci fabrika ile toplam üretim sahası kapalı alanı 83.635 m² oldu.
Galiba bugün enerjilere hacim yaptırıyorlar. Isınma hareketleri bunlar sanırım..
Aylık 3333 tl lik elektrik tüketimini, 10000 euroya kurulan ges in kapasitesi karşılayabilecekmi peki?
Redmi Note 4 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Avrupa da 1 GW solar panel fabrikası kurma maliyeti 500 milyon$ imiş. Oy oy oy. Bizim almanya da yapacağımız yatırım bol bol teşviklerden faydalanacak diye anlıyorum ben bunu.
Düzeltme: Bu rakam a dan z ye entegre bir fabrika kurulursa imiş. (silisyum polisilikon- hücre- panel olarak üretim yapabilen)
Almanya da 1 GW panel fabrikası kurulum maliyeti 60-65 milyon$ civarında imiş.
Bu ges i kurduran kışın ısınma yazın soğutma banyoda şofben işlerini bundan yaparsa aylik 1500 2000 elektrik faturasina denk gelir. Bunu kurdurup dogalgaz kullanilmaz herhalde
geleceğin sasası kontrolu tahta sahibi bizle eğleniyor izleyince satası geliyor en iyisi uzak durmak ytd
Yaklaşık 6000 lotluk malımı 3 günde komple satıp çıktım. Artık yükselebilir sizin için kendimi feda ettim 😂😂😂 muhtemelen buralardan ya da biraz daha aşağıdan sert yükselecek.. umarım yükselir. Hepinize bol bol bol kazançlar.
Zurnanın zırt dediği yere geldik gibi. Bakalım detone mi olacak güzel nameler mi dinletecek
İştiraki halka arz olacak fazla aşağı gelmez diye düşünüyorum sıkıntısı patronun sattığı serseri lotlar ve tahtayı yapan ekip ytd.
Dostum alfasta bıraz yolumuz uzun bır süre uğramayı düşünmüyorum :halay:
Keko gesan yerıne europower ı tercıh ederım şuan !!! Oradada güzel bır rallı olacaktır !!
Bende gesanla olan bağımı alfastan dolayı bugün kopardım ,, çok ekmeğını yedık Allah işini gücünü rast götürsün şirketın ,, gesan olmazsa Europower da tekrar ortak olacağız inşallah!!
Herşey gönlünüzce olsun !! Uzunca bır süre yol arkadaşlığı yaptık !!
Alfasta ben de varım.150 den beri ekliyorum ama elimi korkak alıştırdım.Malın çoğu burada.Satan satana.Bakalım hayırlısı.İnş. sn.kekoyu da kaybetmeyiz.Gidin bakalım eupwr den aldığınız lotlardan tatmin olmayıp geri geleceksiniz.Ben kağıdın tahtacısı olsam size bir daha alış fırsatı vermezdim.Yönetim duy sesimizi. :kahkah:
Bende son aldıklarımi bugün postaladim. Alfas sirasindayim
serhat
@fxfinans
Abd 2021 sonu şebekeye bağlanmak için bekleyen proje sayısı 2100 . Bunun %93 ü ges,res,depolama. Fosilden elektrik üretimi daha merkeziydi, yenilenebilir ise dağıtık olduğundan 700bin mil olan iletim hattı yılda %25 büyümek zorunda. Yüksek voltaj hatlar neredeyse tam kapasite. Şebeke sistemi bu hacmi kaldıracak boyutta tasarlanmamış. WSJ.
@TCEnerji
2023 rekor yenilenebilir başvurularını değerlendirirken abd gibi sıkıntı yaşamamak için - ölçülebilir dağıtılabilir depolanabilir- ve akıllı şebekeler ile alt yapıyı eş zamanlı geliştirmesi gerekecek.
Hızlandırılmış senaryoda Türkiye yılda 800 km iletim hattı çekmeli bu transformatör demek voltajı yükseltip uzak uçlara iletim için.
Ges santral\panel tamam ama arka planda 2 unsur kaldı
1. res ler
2. Şebeke \İletim hatları\ transformatörler.
Astor ve Europower takip edilmeli.
https://twitter.com/fxfinans/status/1605360957269479424
Tüm kürekler Gesan'dan, bıçağının her tarafı kesiyor maşallah :ok:
Gesan da aslında her şey gayet iyi gidiyordu ta ki patronlar hisse satıp tüm dikkatleri Europower'a çekene kadar. Ben bundan rahatsız olup bir miktar Alfas'ta pozisyon açtım. Patronların nezdinde Europower lokomotif Gesan vagon olacak gibi duruyor. Oysa tersi olmalıydı...
Allah'ın izniyle yarın hissede yukarı yönlü hareket başlayacak gibi geliyor bana. Halka arz onayının ayak sesleri yaklaştıkça-özellikle kapanışa doğru- hisse talep görecektir.
Patronlar geçen hafta topuyla tüfeğiyle hisseyi diri tutmaya çalişmisti çünkü onların planı "arz onayı" öncesi hisseye kuvvet vermekti.
O yüzden yarın patronlar da tam da "arz" havasına uygun biçimde yeni "kartlarını" ortaya koyacak gibi geliyor bana.
Enseyi karartmayın Gesancılar. Bulutlar yarın dağılmaya başlayacak Allah'in izniyle. Yarın akşam ssans sonrası "keyif" yapmaya geleceğiz inşallah buraya😇
Forumu biraz geriden okuyup Europower halka arzinin yaratacagi etki konusunda neler yazilmis gozden gecirmek istedim.
Ben yukaridaki fiyat tahminini gercekci buluyorum. Uc asagi bes yukari arz bu civarda olacak diye tahmin ediyorum.
https://www.getmidas.com/midasin-kul...er-sey-p-15798
Bu sartlarda Europower fiyatlamasinin 20-22 milyar TL civari olmasi beklenir.
Bu halka arz Alfas'a bakarak buyuk bir hucum ve benzer miktarda artis olmasi halinde %500 civari bir yukselis Europower'da yasanirsa. Europower degerlemesi 100-120 Milyar TL ye yaklasir. Bu her ne kadar spekulatif bir fiyatlama olsa da hatta bu noktadan sonra bir sure sonra yatay gitse bile beklenti bu yonde.
Bunun direkt GESAN yansimasi %55 ortakligin duz mantigiyla 55-60 Milyar TL ki su anki GESAN'in fiyatlamasinin nerdeyse iki kati.
Bunun yaratacagi GESAN fiyatlama momentumu ne olcude olur, tahminlerinizi duymaktan memnun olacagim.
Ayrica yukaridaki EUROPOWER halka arzla ust uste binen hissenin bolunmesi gerceklesecek. Bu durumda hisse icin benim maksimum beklentim, bolundugu noktadaki fiyata ulasmasi ancak bu daha cok bir temenni. Her ne kadar Kontrolmatik'teki 1'e 5 bolunme cok hizli bolunme oncesi fiyata gelmis olsada acaba burada ayni sey olur mu diye de beklemek mumkun olur mu? Yani 4'e bolunup tekrar ayni fiyata hizla erisirmiyiz?
Sayin paydaslarimiza sevgi ve saygilarimla
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir, dusunce eksersizi olarak ele almaniz en dogrusu olur, kararlarinizi kendi degerlendirmelerinizin isiginda almaniz en dogrusudur.
Kwon dostum bak alfasta muritlerin artıyor..gesandan gelen bu dostlarımıza iyi bak...:kahkah: sonra onlara kimse mal kitlemesin..
Günaydın. Bu halka arz işlerininin şirkete mali yansımalarını pek anlayamadım. Eğer bilgin varsa misal Europower arzından gelen paradan Gesan'in bilançosuna yansiyacak bir miktar olacak mı? Olup olmayacağı patronların uhdesinde mi yoksa "iştirak" olması hasebiyle bu zaten prosedürel bir zorunluluk mu?
Diyelim ki yansiyacak. Peki bu paranin pd/dd ya da fk gibi rasyolara direkt bir etkisi olur mu?
Bilancoda sadece olumlu katkisi olur demek bana kalirsa bu halka arzin kucumsenmesi anlamina gelmesin. Bilancoda EuroPower 50, 60 milyar TL gibi bir buyukluge erisirse kritik bir kutle etkisi yaratir.
Finansal arbitrajcilar bunu rahat birakmaz, bilancodaki agirligina gore degerlemesi icin piyasayi zorlarlar.
KOZAL/KOZAA/IPEK uclusune bakin grafiklerini alt alta koydugunuzda belli bir surec icerisinde birbirlerini ortaklik oransalligi icinde yakaladiklarini gorursunuz.
Yukarida yazilanlar yatirim tavsiyesi degildir