Sayfa 207/902 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon
Arama sonucu : 7213 madde; 1,649 - 1,656 arası.

Konu: GESAN - Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.

1.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Paneller alfastan inverter gesan dan eupwr murdar diyorum.Kedi ciğer meselesi
    ya gesan yada europowerden biri çok geçmeden bist 30 listesine gireceğini düşünüyorum..dev olma yolunda ilerliyorlar..tabi o vakte kadar bizim elimizde o hisseler olacak mı bilemiyorum...borsada fikirler çok çabuk değişebiliyor...en yakın örneği bu forumun demirbaşlarından kwon dostumuzun satıp gitmesidir...biz de satacağız ama ne zaman ??? bizden alanlar da kazanmalı...
    ALLAH ım bana doğruyu doğru, yanlışı da yanlış olarak göster ve bana doğru ile amel etmeyi nasip et

2.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Benim elektrik tüketimim çok fazla yaz kış klima.Bu kapasite kaldırır mı hiçbir fikrim yok ama sanmıyorum.En azından yarısını karşılasa yeterli olur.Etrafta da hemen hemen hiç görmedim.Eğer 5 yılda kendini amorti ediyorsa müthiş bir potansiyel var.
    Ben aylık 250-300 KWh, yıllık 3000-3500 KWh kullandığımı söyledim.
    Bana uygun olanının anahtar teslimi fiyatını (yukarıdaki) belli bir aralıkta verdiler.

3.  Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    borsada bazı şirketlerin kap haberlerini okuduğumuzda 2,5 yılda kendini amorti edeceği yazılıyordu..artık bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bence en geç 5 yıl olmalı...ges tekonolojisi çok gelişti son yıllarda...maliyetler çok düştü..buna mukabil elektrik fiyatları da çok çıktı...buda amorti süresini kısalttı...
    5 yıl gibi durmuyor Keko....
    10.000 Euro olsa 200.000 TL ediyor.
    5 yıl 60 ay olduğuna göre 200.000/60 = 3.333 TL ediyor. Yani şu anda aylık elektrik masrafı 3.333 TL olan için başa baş, bundan fazla olan için karlı duruyor.
    Benim aylık elektrik masrafım 600 TL civarında.

4.  Alıntı Originally Posted by rcan Yazıyı Oku
    Ben aylık 250-300 KWh, yıllık 3000-3500 KWh kullandığımı söyledim.
    Bana uygun olanının anahtar teslimi fiyatını (yukarıdaki) belli bir aralıkta verdiler.
    Teşekkürler güzel bilgi.Bana hesaplı gelmedi.Amorti süresi çok uzun olur.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

5.  Alıntı Originally Posted by brsci Yazıyı Oku
    Teşekkürler güzel bilgi.Bana hesaplı gelmedi.Amorti süresi çok uzun olur.
    İşyerleri için avantajlı olabilir. O da müstakil olanlar.

Alıntı Originally Posted by keko Yazıyı Oku
    borsada bazı şirketlerin kap haberlerini okuduğumuzda 2,5 yılda kendini amorti edeceği yazılıyordu..artık bu ne kadar doğru bilmiyorum ama bence en geç 5 yıl olmalı...ges tekonolojisi çok gelişti son yıllarda...maliyetler çok düştü..buna mukabil elektrik fiyatları da çok çıktı...buda amorti süresini kısalttı...
    Biz, iştirakimize yeni yaptık 2,3 MW. 1,22 mln USD'ye mal oldu. Mevcut elektrik fiyatlarıyla 3,9 yıl ROI çıkıyor. Elektrik tüketiminin %40'ını karşılıyor. Elektriğin ve USD'nin nereye gideceği belli olmadığı için mümkün olan tüm iştiraklere genişletiyoruz. Sundurma tipini bile açık araç otoparkına yapıyoruz. Eskisi gibi kalın çelik profiller yerine aluminyum kullanılyor artık. Sunjunior benim hesabıma göre return of investment'ı çok daha uzun ancak devlet bir takım teşvikler verecektir. İlk yatırım maliyeti 200 kTL olan bir ürünle 2.000 TL elektrik faturası ödeseniz 100 ay çıkar. 8,33 yıl eder.

Bu arada ilgilenenler için bankalar bedava para dağıtmaya devam ediyor. Akbank Juzdan uygulamasından 10 kTL çektim, taksit sayısı 6, faiz ve işlem masrafı sıfır.

Duhul
    Feb 2017
    İkamet
    https://merakneguzelsey.blogspot.com/
    Gönderi
    4,470
    Girişim Elektrik, “Europower World†iştiraki olarak yeni bir şirket kurma kararı aldı

21/12/2022 15:37:47

Girişim Elektrik Sanayi Taahhüt ve Ticaret A.Ş.(GESAN), Avrupa'daki enerji ihtiyacının yüksekliği ve bu alana yönelik gerçekleştirilecek yatırımları değerlendirerek, "Europower World†iştiraki olarak Almanya merkezli bir şirket kurma kararı aldı.
    Girişim Elektrik ve Europower Yönetim Kurulu Başkanı M. Behiç Harmanlı, 2023 yılı içinde Almanya’nın başkenti Berlin’de kurulması planlanan şirketin sanayi faaliyetlerini yürüteceği, güneş paneli üretimi yapacağı ve Batı Avrupa’da bayilik faaliyetlerini artıracağı bilgisini paylaştı.

Şirketin, Girişim Elektrik’in bağlı ortaklığı Europower Enerji A.Ş. altında kurulacağını söyleyen Harmanlı şu bilgileri verdi:
    “Girişim Elektrik, kurulacak şirketle birlikte Türkiye'deki panel fabrikası yatırımlarına ek olarak Peak PV Solar markası altında Almanya'da 1.000 MWp üretim kapasiteli, tam otomatik, yeni trend hücre teknolojisine uygun güneş paneli fabrikası kurulumunu ve bu yatırım için Avrupa kaynaklı finansman ve teşvik sağlanmasını hedefliyor.â€

Neden Almanya?

Şirketin, Girişim grubunca üretimi yapılan Sun Junior markalı çözümlerinin Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'daki bayilik networkunu oluşturması öngörülüyor.

Ayrıca Girişim Elektrik’in halihazırdaki üretim gamı ve müteahhitlik hizmetlerine ilişkin Almanya ve Avrupa'daki faaliyetlerinin sürdürülmesi konusuna yoğunlaşan şirketin gündeminde, yeni girişimle birlikte devlet alım garantili işlerde Almanya'da güneş santralleri kurulması, ESCO projeleri geliştirilmesi ve enerji depolama çözümlerine entegrasyonunun yapılması gibi konular yer alıyor.

Yurt içi tesisleri

Enerji sektöründe dünya devlerinin rakibi ve partneri olarak global bir oyuncu konumundaki Girişim Elektrik, halen Türkiye’deki faaliyetlerini, bağlı ortaklığı Europower Enerji bünyesinde, Ankara Kahramankazan’da bulunan 49.503 m²â€™lik alan üzerinde kurulu beş aktif fabrika ve Ankara Temelli’de bulunan 20.000 m²â€™lik alan üzerinde kurulu bir aktif fabrika olmak üzere toplam altı fabrika ile yürütüyor.

Ayrıca tesislerin Ankara, Kahramankazan’da mevcut beşinci fabrikasında yapılacak genişletme ve Şirket’in ana ortağı Girişim Elektrik’e ait Ankara Temelli’de inşaatının birinci fazı tamamlanan yedinci fabrika ile toplam üretim sahası kapalı alanı 83.635 m² oldu.
    AT yarışı Gibi borsa dan Tüyo bekleyenlere yatırım tavsiyesi içermez yazdıklarım öngörülerim arkadaş sohbeti düşünmek gereklidir almak satmak size aittir çünkü para sizindir ..

8.  Alıntı Originally Posted by mzffr Yazıyı Oku
    Bu arada ilgilenenler için bankalar bedava para dağıtmaya devam ediyor. Akbank Juzdan uygulamasından 10 kTL çektim, taksit sayısı 6, faiz ve işlem masrafı sıfır.
    Faizsiz paraya hayır demeyiz.Yalnız bu yeni müşterilere özel sanırm.Bunu ve daha fazlasını şu an hemen bütün bankalar yapıyor.
    Burada yazılanlar hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi olarak algılanmamalı.Yazılarım kişisel görüşlerimden ibaret olup size uygun olmayabilir.

Sayfa 207/902 İlkİlk ... 107157197205206207208209217257307707 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •