Motorine 9 krs zam dolar azıcık çıkınca hemen zam.
Printable View
Motorine 9 krs zam dolar azıcık çıkınca hemen zam.
Valla kızacaksınız ama tekrar ediyorum bu forumda Tl faiz paylaşmak hiç bir yarar sağlamayacak . Ne olur %13 yerine %10 faiz alsanız yüksek enflasyon altında negatif faiz aldıktan sonra. Bu varlık fonu ile yeni fütursuz kaynak yaratılmasa derdim ki kaçarı yok illaki faizler artmak zorunda kalacak ama bunların gözü o kadar döndü ki Türkiye cumhuriyetinin elinde kalan son varlıkları da kendi varlıklarının devamı için har vurup harman savuracaklar. Ve umarım yanılırım ama bu iş gidebildiği kadar gidecek ve illa Tl mevduat diyenler kaybedecek.
Sayın enki acından allah allah diyenler hep bana hep bana amenna diyenlere verdikleri DOLAR cinsi kiraları çayı 4 Tl yaparak kerizlerden çıkarmak istiyorlarsa kalsın ben KERİZ değilim ve sayın dudu `ya %100 katılıyorum. Batacaksak bile bunu çoktan hak edenler önden buyursun. Zaten başka türlü kimsenin bir şeyi idrak edeceği falan yok olan ülkenin geleceğine olacağına bunlara olsun.
Olmamalıydı ama oldu , el parasını hapur hupur BETONCU yandaşlara yedirdiler, pastanın kırıntılarını da destek almak için dağıttılar ki GELİŞME masalını yutturabilsinler. Gelişme, ilerleme diye yutturdukları BETONLAŞMAYI yaparken bile şunu gördük yaptıkları köprünün , tünelin teknolojisi bile gavurlardan ! sedece çalınan minareye kılıf uydurmak gerekiyordu hepsi o . Eee! bu masalları afiyetle yiyenlere`de şimdi acıyacak halimiz yok , ha! onlar iyi kötü pasta kırıntısını yediler biz onu dahi yemedik , sonuçta hepimiz zarar görecek olsak bile hem destek çık hem moka sarınca acından bağır bunlara mı acıyacağız! bu saatten sonra ?
Aslında dolar alırım diye düşündüğüm fiyat seviyesine opsiyon yaparak karlı olabilirmiyim diye düşünüyorum ama becerebilmek önemli. Ya da bize yedirirler mi böyle bir kârı.
şimdi taş bana gelmiş, ben bu başlıkta 11 yılımı doldurdum, belki de buranın en sarsılmaz TL mevduatçısıydım. şimdi olaylara gelelim. Bir kere ben açıkça söyleyim son ana kadar bunların artık 500 puan faiz artışına gideceğini düşünüyordum neden derseniz çünkü ocak 2014'te böyle olmuştu, dedim bunlar direniyor ama sonunda bu iş olacak.neyse bu olay devam etti taa ki kasımda binali'nin banka müdürleri toplantısı ve dolarıboz saçmalığına kadar o zaman bende bir ışık yandı dedim bunlar niyeti bozdu TL genişlemesine gidecekler,faizde yerinde sayacak.(2 Aralık EKK toplantısıylada bu tescillendi.) hemen dolara geçmeye başladım kademe kademe geçtim en son iki ay önce 3,68 den %100 yaptım. şimdi elime TL geçtikçe seviye ne olursa olsun ufaktan almaya devam ediyorum. dikkat ederseniz KGF aracılığını ile 250 milyar TL kredi yakında kullanılmış olacak,yanına kosgeb %0 faizli kredi ve diğer TL genişlemeci popülist eylemleri ekleyin bu dolar roketler arkadaş. haa birde o 250 milyar TL kredinin yarısı dönmeyecek yani hazineye patlayacak. bundan sonra TL'de durmak intihar gibi birşey.
Akıllı adam zararın neresinden dönerse karlı oluyor. Cidden Tl de bu şartlarda kalmak buyurun şimdiye kadar yediniz mıçana ! kadar biraz daha yiyin demekten başka bir şey değildir. Yahu ekonomist falan olmaya gerek yok , adam ülke yönetiyor ama tasarrufu Dolar ile daha neyi anlamamakta ısrar ediyoruz anlamıyorum ki !... Not : Nereden biliyorsun adamın Dolar tasarruf ettiğini diye soran goygoycuya ithafen söylemiştim ama bir daha söyliyeyim , adam parasını nasıl tasarruf ediyor tabiki nereden bilebilirim, ama kendi sözcüsü açıklayınca öğrendim, Dolar tasarruf ediyormuş ki `CELEP DOLAR SAT `kampanyasında 200 bin Usd`nı bozdurdu.
Est. taş ne kelime..O günlerde faiz artışı konusunda mantık yürütmen son derece akılcı..yoksa gidişatı beğenmediğinin farkındaydım..işimiz sadece latife..saygılar..
Benim temel mantığım ise kabaca nerede erisindi..o yüzden yazın kalan TL'leri dolara çevirmiştim..
Sen ve senin gibiler portföy yapmaktan, yatırımdan anlamadığınız için bir insan 200 bin dolar satarsa onu dolar yatırımcısı sanıyorsunuz. Vizyonunuz bu kadar yapacak bişey yok.
Kimmiş 200 bini satan onu da yaz.
İmalı yuvarlak laflarla konuşma.
Adını bile yazmaktan korkuyorsun.
Celep ne?
Herkes dolarcı olmuş.
Gidenin peşine takılmış sürükleniyor.
Buradan herkesi uyarıyorum.
Dolar alanın eli yanacak.
1-2 yıl sonra burada yine konuşacağız.
Dolarcıların hiçbir öngörüsü tutmayacak.
TL mevduat getirisinden de olacaklar.
Dolardan da bir cacık olmayacak.
bu yazdıklarımı tarihe not düşmek için yazıyorum.
Zaman kimin haklı çıkacağını gösterecek.
şunu hiç bir zaman unutmayın dolar artışının piyasaya etkisi psikolojik olarak bile inanılmaz boyuttadır ekonomik etkisini zaten biliyorsunuz !!! dolar artışı alt ve orta gelirlinin hayatını enflasyon açısından direk etkiler üst gelir grubunu da lüks tüketimin pahalılanması sebebiyle hayat standartlarının düşmesi yönünden etkiler insanları harcamaları kısmaya iter zaten önceki mesajlarda forumdaşlar buna çok güzel örnekler vermişler !! buda silsile halinde tüm sektörleri vurur !! dikkat ederseniz dolar sakinken yetkililerden açıklama gelmiyordu hafiften başını yukarı kaldırdı yine geçici bir durum merak etmeyin söylemleri başladı !! gayrimenkul sektörü için hep tek belirleyici unsurun düşük faiz olduğunu söylüyoruz evet düşük segment evler için bu geçerli olabilir ancak lüks evlerde ciddi bir arz fazlası olduğunu da unutmayın !! bunları üst gelir grubunun almasını bekliyoruz dimi ?? peki dudu abinin yukarıda verdiği örnekte kuzeni eğer dolar artışının getirdiği mliyet artışlarından olumsuz etkilenip yüksek maliyetleri fiyatlara yansıtmak zorunda kalıp birde insanların dolar artışından ürküp defansa geçmeleri sebebiyle müşteri kaybederse potansiyel bir rezidans alıcısı olan bu kişi ne yapacak ?? 1000k istenen konutu alabilecek mi ? ekonomi bir denge bilimidir ne aşırı yüksek faiz ne de aşırı düşük faiz fayda getirir !! faiz ilaçtır uygun dozda verirsen hastayı ayağa kaldırırsın dozu yanlış verirsen felç yaparsın !
merhaba,
bir banka daki usd lari baska banka ya tasimak istiyorum, cekerken ne tur bahaneler uygulanabilir, ozel musteri den siradan hale gelecek kadar cekip digerine gecis yapacagim cunku (ancak, once Mt ile faiz artirim gorusmesi yapacagim elbette, yapmaz ise bu yapacagim islem icin bana bir bahane lazim ..)
Fiyat artışları artık sizin verdiğiniz örnekler gibi pilav cacık 30 lira şeklinde olmuyor. Diyelim ki peynir bu hafta 20tl alıyorsunuz, haftaya 22 tl olmuş aradan iki hafta geçiyor 24 tl olmuş. Bir bakıyorsunuz yıl başında 20 tl olan peynir yıl sonu 30 tl olmuş. Yani zamlar yavaş yavaş alıştıra alıştıra oluyor. 18 den 20 ye çıkmış sizi bağlamaz da; peki ya sonraki haftalardaki fiyat artışları?
Chukye den haber varmı?Nerde?
Tarih MB başkanının Dolar 1.90 olacak dedikten sonra yılı 2.5 dan , baş danışmanın Dolar 3 iken buradan alan pişman olur deyip yılı 3.65 den kapatmasını çoktan yazdı.
İyi de dolar alan sonsuza kadar dolarlarımı satmayacağım diye almıyor ki.Ancak bizi yönetenler emir demiri keser hesabından gitmekte ısrar ediyor,bu kişiler piyasaya kulaklarını tıkayıp,hep sonradan pozisyon almaya devam ettikçe insanlar betoncular doğru yolda gibi bir durum ortaya çıkıyor.Hükümet hem vatandaşlar tasarruf yapsın diyor hem para biriktirenlerin parasını yok etmeye çalışıyor,yani hükümet ne yaptığını bilmiyor.
finansal piyasaları iyi koklayıp uygun zamanda dolar alıp tam zamanında satan yada borsaya girilmesi gereken zamanda girip yine çıkış zamanı çıkabilen ve her seferinde zamanlamayı tutturabilen bir kişi için zaten genel ekonomik durumun ne olduğu hiç de önemli değil zaten kazancını katlamış olur hatta kriz bu tarz kişiler için bulunmaz bir nimettir !! ama dolar alıp sürekli artsın ben köşe olayım reel sektörden enflasyondan bana ne tl ci nin parası erisin ben kazanayım demek eşyanın tabiatına aykırı o zaman herkes dükkanı kapatsın dolar alsın ! bu şuna benzer 10 marketin olduğu bir semtte 11.marketi açıp tüm müşteri bana gelecek diğerleri batacak diye hayal kurmaya benzer !
Muhtarların SGK pirimlerini içişleri bakanlığı karşılayacakmış....
İçişleri bakanlığı nereden karşılayacak...
Ek bütçe isteyecek...
Ek bütçeyi kim finanse edecek...
Ben !!!!
Kimin parasını kime veriyorsun....Oy toplamak uğruna yapılmadık şaklabanlık kalmadı...
Referandum sonrası bunların acısı çıkacak seçmen tavlamak için bedava dağıtılan paralar enflasyonu arttıracak....
Faizlere baskı devam edecek.....
TL yatırımcısının varlıkları mum gibi eriyecek...
Bir akıllılık yapıp 18-20%'lere çıkarlarsa ne ala....durumu kurtarırlar....
Dünyanın yarısını her zaman ,dünyanın hepsini bir zaman aldatmak mümkündür fakat bütün dünyayı her zaman aldatmak mümkün değildir. M.K.Atatürk
Referandum da ona layık olalım aldatılan yarıyı da kurtaralım elbirliğiyle.
Yabancı para birimi asla bir yatırım aracı olamaz, eğer oluyorsa bu ekonominin kötü gidişinden olur. Doların en kötü ihtimal enflasyon kadar getirisi olur. Kısa vadede zarar yazıyor olsa bile orta vadede kendini toparlar. Örnek 3.90 sevilerinden dolar alan arkadaşlar zarar konumunda ama sabırlı olurlarsa o zarar da çıkar. Çünkü faiz arttırmaya dirençli bir yönetim var. Doların hareketinde yabancıların tavrı da çok önemli. Para girişi ya da çıkışı kuru etkileyen faktördür. Hep beton deniliyor ya; ekonominin bu durumda olmasının en önemli nedeni istihdam yaratacak yatırımlarım yapılmamış olmasıdır. Eğer tl mevduatları enflasyon karşısında sürekli erime konumunda olursa en tutucu mevduat yatırımcısı dahi dolara dönebilir. Piyasa şartları eninde sonunda uygulanmak mecburiyetinde kalınacaktır. Emir demir ile ekonomi yönetilemez. Alım gücü düşerken enflasyon yükselişini sürdürüyor. Sonuç bizi zor günler bekliyor.
2013 yılından beri TL mevduatta Deniz bitti diye uyarıyorum..!!
TL mevduatçısı sürekli negatif faizle soyuluyor.!!!
Enflasyon hırsızlıktır..!!!
Resmen cepteki parayı çalmaktır..!!
Hırsıza yedirecek para YÖK bende..!!!!
Negatif faiz hırsızın kucağına oturmaktır..!!!
Beni negatif faizle aldatamazlar...!!
En sağlam liman büyük resimde dolar mevduattır..!!
İstatistıkler hep mini etek gibidir..!!!
Hiç bir zaman ............ göstermez....!!!!
Sayın dudu, sizki her zaman iyimser bir forumdaştınız ama son yazılarınızda görüyorum ki benim gibi tam muhalefet hayın ! :) Dolarcı`yı bile yolda bırakacak duruma gelmişiniz. Umarım her şey yolundadır, yoksa sizin gibi ılımlı bir şahıs bile bu hale geldiyse ben olacaklardan daha fena korkmaya başladım . Saygılar
http://m.karar.com/ekonomi-haberleri...m-metni-436616
Uzun ama guzel ve faydali bir roportaj olmus.
Syg,