Sayfa 283/1024 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon
Arama sonucu : 8185 madde; 2,257 - 2,264 arası.

Konu: Banka Mevduat Faizleri (ARTI PUAN/tezgah altı faiz oranları)

1. şunu hiç bir zaman unutmayın dolar artışının piyasaya etkisi psikolojik olarak bile inanılmaz boyuttadır ekonomik etkisini zaten biliyorsunuz !!! dolar artışı alt ve orta gelirlinin hayatını enflasyon açısından direk etkiler üst gelir grubunu da lüks tüketimin pahalılanması sebebiyle hayat standartlarının düşmesi yönünden etkiler insanları harcamaları kısmaya iter zaten önceki mesajlarda forumdaşlar buna çok güzel örnekler vermişler !! buda silsile halinde tüm sektörleri vurur !! dikkat ederseniz dolar sakinken yetkililerden açıklama gelmiyordu hafiften başını yukarı kaldırdı yine geçici bir durum merak etmeyin söylemleri başladı !! gayrimenkul sektörü için hep tek belirleyici unsurun düşük faiz olduğunu söylüyoruz evet düşük segment evler için bu geçerli olabilir ancak lüks evlerde ciddi bir arz fazlası olduğunu da unutmayın !! bunları üst gelir grubunun almasını bekliyoruz dimi ?? peki dudu abinin yukarıda verdiği örnekte kuzeni eğer dolar artışının getirdiği mliyet artışlarından olumsuz etkilenip yüksek maliyetleri fiyatlara yansıtmak zorunda kalıp birde insanların dolar artışından ürküp defansa geçmeleri sebebiyle müşteri kaybederse potansiyel bir rezidans alıcısı olan bu kişi ne yapacak ?? 1000k istenen konutu alabilecek mi ? ekonomi bir denge bilimidir ne aşırı yüksek faiz ne de aşırı düşük faiz fayda getirir !! faiz ilaçtır uygun dozda verirsen hastayı ayağa kaldırırsın dozu yanlış verirsen felç yaparsın !

merhaba,

bir banka daki usd lari baska banka ya tasimak istiyorum, cekerken ne tur bahaneler uygulanabilir, ozel musteri den siradan hale gelecek kadar cekip digerine gecis yapacagim cunku (ancak, once Mt ile faiz artirim gorusmesi yapacagim elbette, yapmaz ise bu yapacagim islem icin bana bir bahane lazim ..)
    yatirim tavsiyesi degil bilgi amacli yazilmistir

3.  Alıntı Originally Posted by r.lucas Yazıyı Oku
    şimdi şöyle bir paradox var .1.si Enflasyonun tuik'in açıkladığından iki kat olduğunu savunanlar öyle düşünen arkadaşlar mevcut.Ülkemizde bir sürü sabit gelirli ,özelde yada kamuda çalışan işçisi mavi yakalı beyaz yakalı vsvs çalışan insan var enflasyon öyle %25 olsa bu sabit gelirliler memnuniyetsizliklerini ifade etmezler mi ....2,si o zaman bu çalışanların aldığı maaşlar ,ortalama bir refah seviyesini karşılıyor insanların ...özel sektör güzel paralar veriyor , kamuda ona keza..ya da şöyle bir şey var fiyat artışları yaşanan ürün ve hizmetler, gerçekten ucuz ...değil mi ? patlıcan 3 liradan 6 liraya çıktığında şaşırıyoruz .nasıl olur diye e patlıcan 3 lira olur mu zaten .3 lira nedir .para mıdır .(tabiki paradır orası ayrı 1 lira madeni parayı sabah akşam cebimden çıkartıp seven biriyim .)...Demem o ki zaten bazı şeylerin fiyatı satın alınabilir seviyede o seviyeden yukarı çıktığında insanlarda sıkıntı yaratmıyor .. Buradaki herkes bilir ki her mal ve hizmetin insan beyninde bir fiyatı vardır .bir yere gidersin ooo usta o paraya olur mu dersin pahalıdır çünkü ..e bazı şeylerde vardır harbiden ucuzdur .o ucuz malın fiyatının artması enflasyon olmaz bana göre ..bilmem yanlış düşünüyorsam bilen açıklasın ..örnek veriyorum öğlen yemeğini ortalama lokantada yiyeceğim diyelim bir prsiyon etli yemek bir pilav bir cacık 30 tl diyor ..bu pahalıdır enflasyon falan anlamam ..ha tas kebap 18 liradan 20 liraya çıkmış beni bağlamaz .aynı lokanta deseki 18 de 16 ya düşüdüm yine gitmem yani bir öğle yemeğine 20 25 lira verilmez ...bunu demek istedim..ama bir kilo patlıcan 3 liradan 5 ya çıkmış ...250 gr kıyma al 10 lira ... bir karnıyarık yap yanına bir de pilav 4 lirada o tutar yağı vs tüpü , en fazla 20 lira maliyet 4 kişilik aile 2 gece doyar ..

SM-G800H cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Fiyat artışları artık sizin verdiğiniz örnekler gibi pilav cacık 30 lira şeklinde olmuyor. Diyelim ki peynir bu hafta 20tl alıyorsunuz, haftaya 22 tl olmuş aradan iki hafta geçiyor 24 tl olmuş. Bir bakıyorsunuz yıl başında 20 tl olan peynir yıl sonu 30 tl olmuş. Yani zamlar yavaş yavaş alıştıra alıştıra oluyor. 18 den 20 ye çıkmış sizi bağlamaz da; peki ya sonraki haftalardaki fiyat artışları?

4.  Alıntı Originally Posted by Dudu Yazıyı Oku
    Dandik bir yerde oturup iki cay icsen en az 6 TL.
    Yanina kucuk bir sey yesen tatli cinsinden 15TL den asagi cikamazsin.
    Bu nedenle termosuma cayi doldurup parkta oturup icecegim nasilsa onumuz bahar.
    Syg,
    İki çay 6 tl üstelik bir de beş dakikkada bir başına dikilip çay içermisiniz diye tekrar tekrar soruyorlar. İnsanı rahatsız ediyorlar. Başıma çok geldi.

5.  Alıntı Originally Posted by kerem34 Yazıyı Oku
    1400 tl ile insalar ev kirası mutfak masrafı cocukların okul masrafı elek su tel ödüüyor..inanılmazzz..bu emekçi insalara selam olsun...ne evet ne hayır... özgürce insanca yaşam
    dudu emekçi değil emekli bir de cimri olmaya aday.
    Değerli arkadaşlar, takım vb. tutar gibi pozisyon tutup bazı hoş olmayan sözlere mazur kalmak beni kırıyor. Benim kırdığım da olduysa şimdiden özür dilerim. Artık yazmayacağım. Selamlar, saygılar.

Chukye den haber varmı?Nerde?

Tarih MB başkanının Dolar 1.90 olacak dedikten sonra yılı 2.5 dan , baş danışmanın Dolar 3 iken buradan alan pişman olur deyip yılı 3.65 den kapatmasını çoktan yazdı.

8. İyi de dolar alan sonsuza kadar dolarlarımı satmayacağım diye almıyor ki.Ancak bizi yönetenler emir demiri keser hesabından gitmekte ısrar ediyor,bu kişiler piyasaya kulaklarını tıkayıp,hep sonradan pozisyon almaya devam ettikçe insanlar betoncular doğru yolda gibi bir durum ortaya çıkıyor.Hükümet hem vatandaşlar tasarruf yapsın diyor hem para biriktirenlerin parasını yok etmeye çalışıyor,yani hükümet ne yaptığını bilmiyor.
    Son düzenleme : hayırlı sabahlar; 08-04-2017 saat: 10:54.

Sayfa 283/1024 İlkİlk ... 183233273281282283284285293333383783 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •