eur/usd paritesi 2020 başında 1.05 bir yıl içinde 1.25 yapmış
bu hesaba göre ya avrupa yada abd enflasyonu yüzde 20 hatalı açıklıyor
fed başkanını aradım, çaldı açmadı, mesaj yazdım- düzeltin bu işi dedim
Printable View
yapma dostum..kim takar elvanı..öyle bir şey olsa o gece görevden alınır, yenisi atanır...ben zamanlama olarak bilinçli bir operasyon çekildiğini düşünüyorum..hatta nas mas bilerek dolar yukarı itildi...ileride bu dönemle ilgili çok şey okuruz..yargılanma olur mu, bir şey çıkar mı bilmem.
ama bu operasyonu yapanla, vadeli piyasalarda sabah alelacele dövizde marjı %80 e çıkan aynı kişiler..hepsi organize suç örgütünden yargılanmalı ileride, iktidar değişince tabi.
Konusmaya basladı... :)
90 lı yıllarda döviz ihtiyacı yüzünden bu ekonomik program denenmiş..ama krizle sonuçlanmış..borsa 1998 de 46 dan 18 e kadar düşmüş..ve siyasetçiler bu yöntemin tekrar yapılmaması için uyarmış..
o zamanlar yurtdışı dövileri çekmek için yapılmış..şuanda da günü kuratarmak için vatandaşın dövizine çökmeyi istiyorlar..daha kötü bir durum yani..
Cauti..
Tabiki hepsi bilinçli idi..
Burada sayfalarca kaç kere yazdık..Ben sindoma..
BOFA yı yabancı falan sananlar vardı zamanında forumda..Değil dedikk..
Nebati çıkmış yabancı satışı diyor..:oleyo:
Bir yandan eylem diğer yandan benzin dökmek ateşe..Devamlı faiz nass falan..
Yargılama falan geç..
Bu işin yargısı olmaz isbatıda olmaz..
Zaten ona gelene kadar..
Geçen sene naci de süper operasyon idi..
Sonra marttaki çift taban..
2018 rahip de buna benzer idi..
Ama şunu da söylim..Adım adım islam devleti olma yolundayız..
Bu hareketi de pek kimse anlamadı islami açıdan..
Aynen kardeşim. Babamla her görüşmemizde kavga oldu. Beni düşman gibi görüyor. 7 Gr altın borcum vardı birine 7 Gr altın verde şunu ödeyeyim dedim vermem dedi. Ona iki tane ev aldık kredi çektim bana 10 gremse atladı. Evlerin tadilatıni cebimden yaptırdım. Şu an sanki beni düşmanim ben onun için. Bende en son resti çektim otomatik faturaları için parasını vemezsen kesilir ben karışmam dedim. Düştüğümüz duruma bak sabah akşam ahaber seyrede seyrede.
18 e çıkan doları 12-13 den bozmak enayilik zaten..kısa vade yılbaşına kadar eğlensinler, milletin emeğine çökenler..sonra millet eğlenecek yine
ekonomistler derki, yetkileler elini çabuk tutmalı..bu geçici bir rahatlama..ne kadar algı yaratırsanız o kadar faydalı olur diyorlar yani..
ama oyuncular millet..sen 18 e çıkarken, faiz sebep enflasyon sonuç deyip de maliyetleri yükselt, sonra da sana oyun kurdum 12-13 den sat bana da edebiyat yap..
millet de salaktı ya al efendim, ben yemeyi beceremedim sen ye yiyecek öylemi..
görecez yılbaşından sonra..
hisseciler de batak ama dolarcılar kadar ortalığı ayağa kaldırmadılar. ilginç gerçekten
millet dolarını altınını bozmazsa ne yapacaklar merak ediyorum..bunlar sürekli dolara müdahale edemezler algı yaratmak için böyle
RTE ne dedi program amacına ulaşmıştır.Şimdi sağlamasını yapıcaklar halkın elindeki dövizlerde çözülme olacak mı o takip edilecek.Ona göre ocak toplantısında faiz indirimi olup olmayacağı ile ilgili adım atılacağını düşünüyorum ,
karşı taraf ne yapıcak zarar tespiti , kredili işlem yapanlar, dolar long olanlar, döviz bürosunun önünde 24 tl olucak diyip kuyrukta bekleyen kim varsa zarar tespiti yapacak,
Sonra kartlar yeniden dağıtılacak , sene sonuna kadar bu gitgeller devam edip bilanço dönemi hisse bazlı oyuna başlanır diye düşünüyorum.
aynen böyle.onların parası değerli.
kusura bakmayın ama risk varsa: kazanç-kayıp vardır.
100.000 doları 10 liradan almış komşum var. 18 den 12 ye inince 600.000 tl. zararım var diye ağlıyor.
ha mc ye düşene gerçekten üzülürüm. ama diğeri biraz beklesin..eninde sonunda zararı da çıkarır..ama 12 ay ama 3 ay..
kısa vade diyor ekonmistler..yani doların düşmesi sadece algı ile oldu..çoğunlukla algı için kendileri satmıştır zaten..
halkın sattığını sanmam..aksine millet alıma geçtiler deniyor..birkaç haftadan öteye gitmez, gerçekler çıkar ortaya
Bu ülkede faiz değil dolar lobisi var. Onlar da tamamen bademRedmi Note 9 Pro cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
oyun kurucu halkın dolarizasyonunu çözmek için program tutsun diye 1.7 milyar satmış çok değil..diğer tarafta 260 milyar var..olacak o kadar..oyuna gelip çözülenin dolarına itinayla çökerler kısa vade
çok arkadaşım var..ailesine rest çeken..ben hep yapmayın etmeyin dedim, kardeş, dost, siyasi görüşü ne olursa olsun vatana ihanet etmedikçe, namussuzluk arsızlık yapmadıkça destek olmaya devam et dedim..şimdi bakıyorum da onlar haklı, ben haksızmışım.
yeğenim 35 yaşında, dayı bunlar benim hayatımı çaldı dedi..üni mezunu, resim bölümü master lı..zamanında ben de çok destek oldum okurken..çocuk 10 yıldır işsiz..belediyeyle görüşmeye gidiyor, yaptığı resimleri, çalışmaları gösteriyor...çocuğa sen buraya fzla gelirsin, büyükşehire git orada şansını ara diyorlar..bu kadar da yüzsüz bu adamlar.
neyse, artık ben de eleştirdiğim moddayım..herkes kararının ceremesini çeksin.
Bazen diyorum ya bazı şeyleri duyup anlatamıyoruz diye ,
bunları son 2 senede çok yaşadım inanmadığı herşey doğru çıktı cauti,
Lütfü bey Davutoğlunun ekibinden girdi Ak partiye zamanında bıat herşeyin önüne geçer bu sistemde , çoğu korkudur bıatın ama Allah korkusu değil , kul korkusu ,koltuk korkusu o hikayenin içinde bu geçiş piyasaya yeni naci Ağbal malzemesi olmasın diye yapıldı.pazılalara biraz bu yönde bak eksik parça dolarla işimiz yok neden dolar sürdüler piyasaya istifa süreci ile alakalı daha başka olaylarda vardır benimki sadece harmanlama diyelim.
Dövizi yukarı hareket ettiren, hayal pahalılığına sebep olan tayyip erdoğan'ın şahsı değil mi?
En son 18TL hareketi bile pazar akşamı televizyonda yaptığı, laik bir ülkede anayasaya aykırı olarak dini göndermeler ile ekonomik yorumlaması ile olmadı mı mesela?
O zaman bu oyunun kurgusu yine kendilerine ait olmuyor mu?
Şahsı şahsına karşı bir kurgu içinde mi oluyor, tam anlayamadım...
hileli zar, sen nasıl atarsan at hep aynı gelir..yani oyun hileli kurulmuş..sen doları sat önce diyorlar, eee dolar düşer o zaman..sonra faizle arasında fark olursa sana farkı öderim deniyor..tamam da doların değeri sürekli düşer sana satarsam..o nasıl olacak..işte hile orda zaten..yani halkın parasıyla halka tuzak kuruluyor..bu dahi enflasyonu düşürmez diyor ekomistler..hem etik değil, hem enflasyona faydası olmaz deniyor
volatilite yüzünden ziraat teminat oranlarını hayvani boyutlara getirmiş..viop30 6700 lira, usd/try 4500 lira, altın 3500 lira: ( allahtan komisyonlar değişmemiş. diğer bankalar da aynımı?
Şu an 148 cent seviyesindeyiz. 18 Ekim'de yükselişe başlamadan önce en düşük seviye 152 cent idi ve yükseliş sonrası 170 cente gelmiştik. Naci Ağbal görevden alındığında en düşük 158 cent görmüşüz. Onun üzerinde iki dönem geçirmişiz iki dönem bilançolar iyi gelmiş ve şu an 148 cent seviyesindeyiz. Yabancılar bugün de satıyorlar. Ben salt dolar artışına bağlayamıyorum. Dolar artsa da mevcut seviyemiz yüksek değil, buna rağmen satış var.
90 lı yıllarda yurtdışındaki dövizleri çekmek amaçlanmış..yani orda dövizi düşürmek amaçlanmamış..şimdi yapılan halkın dövizini ucuzdan sattırıp toplamak..etik mi bu..ekonomik programı yapacaksan enflasyona endexleseydin..haaa doğru ya o zaman dolara çökemezsin..senin derdin başka..
Bu tldolr sistemi dolar hareket etmeden olsaydı doları yine tutamazlardı. Çok faiz getirisi vermek zorunda kalırlar.
Oysa şimdi dolar yükseltildi.
Çok gazi ortaya çıktı.
Enflasyon hortladı.
Sonunda gazı alındı...
Şimdi tldlor yatıranlar üç ay sonra bişey alamayacaklar....
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
https://www.tradingview.com/x/gfdTyBhZ/
dolar bazlı grafik tam dipte hamile boğa yapıyor.
artık dolar mı düşer, borsa mı çıkar?
volatil piyasada izlemekten başka seçenek yok.
geçen sene 1 torba -50 kg - azot gübresi 75 tl idi..dolar düşmeden evvel 430 olmuştu..az önce sordum, tarım kredi koparetifinden 430 diyor hala..düşer mi diyorum, zaman geçsin bakacaz diyor..:)
üre gübresi çuvalı yine 1 yılda 130 dan 800 küsür olmuş..
bu bilinmezlik ortamında ve kanayan yaraya acil pansuman yapılmıştır denen programa güvenip kim pozisyon değiştirecek..
algı için 1.7 milyar dolar sattın diye güven mi aldın yani..
şunu takip edin ekmek çıkabilir...
https://i.hizliresim.com/gifvwx5.jpg
18,4tl çıkmış USD yi bir günde 12 tlyedüşürüp gelin faize koyun diyecekler, insanlar şu an çok sinirli ben bu iş pek tutmaz diyorum.
Devlet vatandaşını ve yatırımcısını düşüş ve yükselişlere karşı korulamıylı, örnek SAR pandemiden beri 14/15 arası gezip duruyor.
Bide faiz maiz yoktur.
Nass gider
Mevduat kazançı gelir..
SNE-LX1 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben olaya sizin gibi bakmıyorum RTE son mermisini attı 18 üzeri ekonominin tamamen ne hale geleceğini gördü , enflasyonun hiper konumuna geçeceğini gördü , bu yüzden dengeyi sağlayıp o şekilde hareket edecekdir.
Hesaplarında Turizm sezonuda vardır o zamanlar kur daha aşağılara gelme olayı mevcut , döviz girişi vs önünü görmek isteyeceklerdir 1-2 ay.
dipnot dolar 10 altına gelirse ha ozaman olabilir faiz indirimi
siyasal islamcı ve dolar ile ilgili bir yazı yazacaktım abkadan korktum... :)
siyasal islamcı söylemini salt islama saldırı anlıyor...
Nasıl siyasal islamcılar acımadı ki, acımadı ki yapıyor...şu son operasyonu da beğenmeyen muhalifler aynı kafada...bakın oy veren en yakınıma bile rest çekme pozisyonuna geldim, bu kadar nefret doluyum.
ama son operasyonda amaçlarına ulaştılar. yok 8 den geldi, millet 8 i değil 18 i hatırlar..zaman kazandılar...akılları varsa seneye yaz aylarına erken seçimi getiriler...anket çalışmaları bugünden başlamıştır...kazanacaklarını anladıkları an sandık gelir.
ha, herşeye rağmen bu oprasyon kan kaybını durdurur, hafif toparlanma getirir..öyle kazanma noktasına getirmez bence...bu nedenle büyük ihtimal zamanında seçime gideriz...o zamana kadar da kim öle kim kala.
markete sebze almaya çıktım...bırakın indirimi vallahi yine bindirim var...temizlik malzemeleri, deterjan, wc kağıdı falan yine saplamışlar...bu nasıl iş yav?
bir de bunun üstüne yeni yıl zammı saplarlar ohh misss...