2013 yılında ons 1250 dolarken bir arkadaş uyarılarıma rağmen aldı, hala bekliyor..!!
Printable View
Erken almış hocam,ben seçimden sonra baktım hem ons dipte hem dolar 183 den başladım almaya , malum coşma günlerinde 263 de dahil olmak üzere her kademeden aldım.Valla beklemedeyiz ama ,hedefim laf aramızda çok ama çok yüksek.Ben hem dolarda hem onsta artış bekliyorum.:))))))))
Ne yapacaksın hocam finansal piyasalar hep risk.Gram altın dolara bağlı, aklıma ilk düştüğünde gram 150 liraydı o gün karar verip alsaydım yüzde 25 daha fazla altınım olacaktı,borsaydı,faizdi,dolardı dolaşırken o kadar altın alamadık işte.Ne alsan belli ölçüde risk alıyorsun.Faizde misal doların 7.20 hareketi gibi bir hareket olursa ekran başında her dakika ne kadar kaybettim diye bekliyorsun.Emlak ve borsanın durumu belli.Ne yapacaksın ki gözünü karartıp birine dalacaksın işte ,biz de altına inandık ona daldık:)))))
Biliyorum biliyorum o tartışmalar yapıldı eski sayfalarda hocam:)))))) sen benim yazmama bakma dolarla direk korelasyon var anlamında dedim.Ons fiyatı dolarla belirlenmiyor da ölçülüyor demek daha doğru gibi geldi bana ama neyse neticede gram altın 1 ons yani 31 küsur gram altının dolarla belirlenmiş fiyatını tl ye çeviriyoruz neticede fiyat böyle hesaplanıyor.Dolar fiyatı ve onsun dolar değeri çarpan kısmında olduğundan direk korelasyon var.
Bıgmaster hocam bugün 1250 dolar onsta kırılırsa yılbaşına kadar sıkı bir hareket gelebilir.Artık bu kaçıncı denemesi kıracak gibi.
Tram.faiz artirimina siddettle karsi...
http://m.ensonhaber.com/trumpin-fed-...arlaniyor.html
y.t.degildir..
hakem hocam, buda altın -dolar grafiği, o tarih aralığındakilogramı 8 bin den 56 bine gitmiş, sonrası grafikte görüldüğü üzere biraz yamulmuş https://i.hizliresim.com/qdlyjV.png
Yatırımcıların algılarına oynayıp borsada alım dövizde ise satım yönlü bir hareket yaratmaya çalışıyorlar. Dikkat ederseniz reyiz ile trump görüşmesinde en ufak olumlu bir şey geçsin daha görüşme aşamasında iken basına servis ediyorlar. Olumsuz bir durum varsa onuda yuvarlak ve genel ifadelerle mutabık kaldık deyip geçiştiriyorlar. Yani piyasaya adeta karıncanın yangına taşıdığı su kadar dahi olumlu etki yaratacak bir haberi pas geçmiyorlar. Piyasayı kötü etkileyecek bir gelişme olduğunda ise perdeliyor ve basına yansımaması için ellerinden geleni yapıyorlar. akepe nin bu denli başarılı olmasının nedeni sürekli ağızlarından düşürmedikleri ALGI OPERASYONU varya tamda onu en güzel şekilde yapıyorlar. Toplulukları yönetmenin en önemli faktörü algı operasyonunu çok iyi yapıyorlar. O yüzden Aydın doğan a medyayı sattırmak suretiyle ele geçirdiler. şu anda karşılarında 2 kanal kaldı oda fox ve halk tv. onlarında izlenme oranı ortada. bence onlarda reyize biat etsin de hep beraber KRALIM ÇOK YAŞA... KRALIM ÇOK YAŞA diye mehter marşı eşliğinde versinler coşkuyu... akabinde zafer sarhoşluğuyla hata yaparak mutlaka millet bunları bir seçimde alaşağı eder. Türkiye de en büyük eksiklik AKEPE nin başarılı olması değil muhalefet edecek bir parti ve liderinin olmamasıdır.
simdi de secime kadar feto iade edilirse ekonomi duzluge cikar demesinler.. :)
veya tam tersi feto iade edildigi icin fetoculer ekonomiye darbe yapmaya calisiyor :)
MİLLİ KÜTÜPHANE 703 sayılı KHK İle kapatıldı.
doların gerçek fiyatı millet bankalardaki dolarlarını çekmeye çalışırsa ortaya çıkar.
altının gerçek fiyatı da millet elindeki kağıtlardan kurtulup matbaada basılamayan değerli metali almaya çalıştığında ortaya çıkar.
millet uyuduğu sürece uykunun derinliğine göre tl veya dolar faizde kalıp milletin uyanmasına yakın altına dönmek gerekir.
aslolan altındır. eğer elde para tutuluyorsa, amaç altını satıp paranın faizini alıp daha fazla altın alabilmektir...
Altın'a dair:
Altın supernova nucleo sentezi sonucu oluşmuş bir metaldir. Dünyanın çevresindeki gezegenlerde ve okyanus suyunda bolca bulunur.
Altın arzını altın fiyatını bozacak şekilde değiştirebilmek için:
- Yakın gezegenlerde sondaj ve okyanus suyundaki altının verimli elektrolizininin teknolojisinin gelişmesi.
- Supernova nucleo sentezini gerçekleştirecek sıcaklıklara teknolojik olarak erişilebilmesi. (3.5 milyar derece celcius).
NOT: Manyetik alanın thermonükleer radyasyonu ekranlaması ile bu sıcaklıklara dünya yüzeyinde ulaşılması teorik olarak mümkündür ancak henüz bu teknolojiler icad edilmemiştir.
Yukarıda saydığım iki gelişmeyi insanoğlunun yakın-orta gelecekte başarma ihtimali olduğunu düşünüyorsanız altın sizin için stratejik değildir. Düşünmyorsanız para kölelerindir altın kralların.
örnek olarak amerikalılar uyandığında amerikan rüyası sona erecek ve halk dolarlarını satıp altına dönecek.
zaten her ülkede yönetenlerin görevi halkı mümkün olduğunca uzun süre uyutmaktır.
dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman uyanık bir halkı yönetmek mümkün değildir...
altını deniz suyundan elde etmek, işlemin maliyetini karşılamaz.
süpernova olayına gelince, henüz güneşteki füzyon reaksiyonunu dünyada yapmak teknolojik olarak mümkün değil. bu mümkün olsaydı denizdeki sudan elektrolizle hidrojen elde edilir ve hidrojen -> helyum füzyonuyla çok büyük miktarda enerji elde edilebilirdi.
bir süpernovadaki sıcaklığın yapay olarak elde edilmesi ise bundan çok çok daha zordur. muhtemelen de hiçbir zaman yapılamayacaktır...
Hocam benim bildiğim elmas sürekli oluşan karbon bazlı bir şey.Altın ise insan eli ile yapılması için çok uğraşılmış hatta simya diye bir bilim bile icat edilmiş orta çağda ama sonuç başarısız halen:))))))) Gezegenlerden altın gelir mi okyonus suyundan altın yapılabilir mi bilmem ama dünyadaki altın miktarı benim bildiğim 180 ton çıkarılacak miktar da 80 90 ton kadar.Yani aslında kağıt üstünde altın yaratma yolunu bankalar bulmuş olmasa bu kadar altın kimseye yetmez.Misal benim bankada bir miktar altınım var.Ama sarı renkli metal değil bilgisayarda yazılı rakamlar onlar sadece.Ben o 180 ton içinden verin benim altınlarımı eve götüreceğim desem benle beraber tüm dünyada misal 10 000 kişi aynı şeyi denese çıngar çıkar.Ben garantiden nakit altınlarımı alacaktım az daha müşteri temsilcisi daha önce böyle bir şey hiç olmadı dedi,sonra sordurdu öğrendik ki garanti bankası sadece istanbulda 4 şubeden nakit altın teslimatı var.Neden diye sormak lazım di mi.
sn hakem hakikatten farazi bir sürü şey yazıyorsunuz, tek bir gerçekten genele ulaşmaya çalışıyorsunuz
neymiş millet altınlarını talep etse çıngar koparmış, bu husus digitaldeki tüm birikimler için geçerlidir
bırakın altını dolar,euro veya yen sahipleri bankalardaki paralarımızı ödeyin deseler ne olur sizce..?
Altın madeninin, doların ya da diğer rezerv paraların ikamesi olabilmesi için bretton woods günlerine geri dönmemiz lazım. Ancak bu işe bu saatten sonra ne ABD ne diğer Batılı ülkeler ne de Çin razı olur.. dolayısıyla dolaşımdaki paranın tekrar altın madeni karşılığı fikslenmesi ancak bir 3. Dünya savaşı, Hatta 4. Dünya savaşı sonrası ancak ihtimal dahilindedir..
Maalesef öyle maalesef benzeri bir şey planlanıyor gibi geliyor bana.Yoksa şu anki durum dünya için sürdürülemez,bu borçlar ödenemez.Sistem tüm dünyada ortak bir sisteme bağlanacak tarzında yazılar okudum.Ortak para olacak,o para neye bağlı olur onu tam bilemiyorum tabi ,altın diyenler de var bazı videolarda.
Rus ve cin mb lerin altin rezervlerini incelediniz mi hic?
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Arkadaşlar aman ha bunlar benim fikirlerim değil,keşke o kadar akıllı olsam,bunlar yazılan ,çizilen,söylenen şeyler değişik mecralarda.İnternette arayan bulur,aklı yatan olur yatmayan olur tabi onu bilemem.Bana sardırmayın sonra :))))))))
Rusya altın rezervlerini son 10 yılda 4'e katladı, 500 tondan 2,000 tona çıkardı. Çin'de de artış var ama rakamlar konusunda şeffaf olmadıklarından bir muğlaklık söz konusu. En son açıkladıkları rakam 2 yıl öncesine ait olmak üzere 1,900 ton civarı. Buna göre Çin'de son 10 yılda altın rezervlerini 3'e katlamış durumda.
ABD'nin rezervleri ise 8,000 ton civarında sabitlenmiş durumda. Rusya ve Çin'in altın rezervlerinin gelecek 10 yılda içinde ABD'yi yakalaması mümkün görünüyor.
Kendi kişisel kanaatim önde gelen ülkeler doları dışarıda bırakan yeni bir parasal sistem konusunda uzlaşma sağlarlarsa altını çok öne çıkarmadan da bu işi becerebilirler, yani mesele fiziki bir varlığın olup olmaması değil bu konudaki irade eksikliğidir.
basılan bir şey yok, hem cahilsin hem çenebaz ingilizcen varsa aşağıdaki videoyoyu izle anla
www.youtube.com/watch?v=8FT-zyTX2nE