En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Altın'a dair:
Altın supernova nucleo sentezi sonucu oluşmuş bir metaldir. Dünyanın çevresindeki gezegenlerde ve okyanus suyunda bolca bulunur.
Altın arzını altın fiyatını bozacak şekilde değiştirebilmek için:
- Yakın gezegenlerde sondaj ve okyanus suyundaki altının verimli elektrolizininin teknolojisinin gelişmesi.
- Supernova nucleo sentezini gerçekleştirecek sıcaklıklara teknolojik olarak erişilebilmesi. (3.5 milyar derece celcius).
NOT: Manyetik alanın thermonükleer radyasyonu ekranlaması ile bu sıcaklıklara dünya yüzeyinde ulaşılması teorik olarak mümkündür ancak henüz bu teknolojiler icad edilmemiştir.
Yukarıda saydığım iki gelişmeyi insanoğlunun yakın-orta gelecekte başarma ihtimali olduğunu düşünüyorsanız altın sizin için stratejik değildir. Düşünmyorsanız para kölelerindir altın kralların.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
örnek olarak amerikalılar uyandığında amerikan rüyası sona erecek ve halk dolarlarını satıp altına dönecek.
zaten her ülkede yönetenlerin görevi halkı mümkün olduğunca uzun süre uyutmaktır.
dünyanın hiçbir yerinde hiçbir zaman uyanık bir halkı yönetmek mümkün değildir...
yatırım tavsiyesi değildir.
altını deniz suyundan elde etmek, işlemin maliyetini karşılamaz.
süpernova olayına gelince, henüz güneşteki füzyon reaksiyonunu dünyada yapmak teknolojik olarak mümkün değil. bu mümkün olsaydı denizdeki sudan elektrolizle hidrojen elde edilir ve hidrojen -> helyum füzyonuyla çok büyük miktarda enerji elde edilebilirdi.
bir süpernovadaki sıcaklığın yapay olarak elde edilmesi ise bundan çok çok daha zordur. muhtemelen de hiçbir zaman yapılamayacaktır...
yatırım tavsiyesi değildir.
Hocam benim bildiğim elmas sürekli oluşan karbon bazlı bir şey.Altın ise insan eli ile yapılması için çok uğraşılmış hatta simya diye bir bilim bile icat edilmiş orta çağda ama sonuç başarısız halen)))))) Gezegenlerden altın gelir mi okyonus suyundan altın yapılabilir mi bilmem ama dünyadaki altın miktarı benim bildiğim 180 ton çıkarılacak miktar da 80 90 ton kadar.Yani aslında kağıt üstünde altın yaratma yolunu bankalar bulmuş olmasa bu kadar altın kimseye yetmez.Misal benim bankada bir miktar altınım var.Ama sarı renkli metal değil bilgisayarda yazılı rakamlar onlar sadece.Ben o 180 ton içinden verin benim altınlarımı eve götüreceğim desem benle beraber tüm dünyada misal 10 000 kişi aynı şeyi denese çıngar çıkar.Ben garantiden nakit altınlarımı alacaktım az daha müşteri temsilcisi daha önce böyle bir şey hiç olmadı dedi,sonra sordurdu öğrendik ki garanti bankası sadece istanbulda 4 şubeden nakit altın teslimatı var.Neden diye sormak lazım di mi.
Yer İmleri