Erken almış hocam,ben seçimden sonra baktım hem ons dipte hem dolar 183 den başladım almaya , malum coşma günlerinde 263 de dahil olmak üzere her kademeden aldım.Valla beklemedeyiz ama ,hedefim laf aramızda çok ama çok yüksek.Ben hem dolarda hem onsta artış bekliyorum.)))))))
Ne yapacaksın hocam finansal piyasalar hep risk.Gram altın dolara bağlı, aklıma ilk düştüğünde gram 150 liraydı o gün karar verip alsaydım yüzde 25 daha fazla altınım olacaktı,borsaydı,faizdi,dolardı dolaşırken o kadar altın alamadık işte.Ne alsan belli ölçüde risk alıyorsun.Faizde misal doların 7.20 hareketi gibi bir hareket olursa ekran başında her dakika ne kadar kaybettim diye bekliyorsun.Emlak ve borsanın durumu belli.Ne yapacaksın ki gözünü karartıp birine dalacaksın işte ,biz de altına inandık ona daldık))))
Biliyorum biliyorum o tartışmalar yapıldı eski sayfalarda hocam))))) sen benim yazmama bakma dolarla direk korelasyon var anlamında dedim.Ons fiyatı dolarla belirlenmiyor da ölçülüyor demek daha doğru gibi geldi bana ama neyse neticede gram altın 1 ons yani 31 küsur gram altının dolarla belirlenmiş fiyatını tl ye çeviriyoruz neticede fiyat böyle hesaplanıyor.Dolar fiyatı ve onsun dolar değeri çarpan kısmında olduğundan direk korelasyon var.
Bıgmaster hocam bugün 1250 dolar onsta kırılırsa yılbaşına kadar sıkı bir hareket gelebilir.Artık bu kaçıncı denemesi kıracak gibi.
Tram.faiz artirimina siddettle karsi...
http://m.ensonhaber.com/trumpin-fed-...arlaniyor.html
y.t.degildir..
Yer İmleri