Kimsenin bir şey bıraktığı yok!!!
Sen hala anlamamışsın...
O zaman 10.ayı bekle.
Afiyet bal şeker olsun.
Printable View
Tim verileri açıklanmış geçen yıla göre ilk çeyrek 25%artış var. Yurtiçi satışlarda arttıysa 0,5 M den iyi kar gelir.Ytd.
9-8 oynuyor pale...ytd...!!!
GM 5 Plus cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
ÇIT
(ben diyeyim de, bugün çıt yok demesinler )
KP sığ hisse olarak tekniğe enaz uyanlardan ama bu sefer aynen dediğiniz gibi hareket ediyor. Siz mi yapıyorsunuz tahtayı bu hafta hahaha
Sent from my iPhone using hisse.net mobile app
Vay be, düşecek diyen ky yi sözde uyaran, 10 yıl bekleyin , bi cacık olmaz diyen ))) dallamalar şimdi de çıkacak uçacak demeye başlamış, kene gibi ekrana yapışmışlar)))
Ne alemsiniz ufakçılar sizi)))
Gap gup bekleyenler arkasından baka kalmasın sonra
Yatırım tavsiyesi değildir
Fakir aç karnına oynamaya çalışıyor...ytd...!!!😀😀😀
bazı GAP lar kaçış GAPı olarak kalır hiçbir zaman kapanmaz gapı kapatacak babayiğit varsa buyursun kapatsın görelim acemiyim borsadan anlamam Y.T. değildir
2017 1. Çeyrek zarar açıklamıştı yanlış hatırlamıyorsam. Bu hissede büyük konuşmamak lazım ama bu yıl da zarar açıklayacak kadar eşeklik yapmaz diye tahmin ediyorum. Yani normal koşullarda 2017 1.çeyrek bilançosundan epey iyi bir şey gelmesi gerekir. Ama kutpo normal bir hisse değil tabii
XT1033 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
2016 son çeyrek ile karıştırmışım özür dilerim. Eşeklik kısmı az çok geçerli :)
Yarın genel kurul var bakalım nafi reis ne kararlar alacak
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Buradan dönüş sinyali verdi...yolunuz açık olsun...ytd...!!!
Derken hocam cehennemin dibine mi yoksa uzaya doğrumu dönüş sinyali verdi biraz açarsanız sevinirim
Nedeni sence de çok belli değil mi bak mesela ben sana anlatayım,aylardan 4 cü aydayız ve kutpo 6 liralarda geziyor 4+6=10 yapar ve işte 10 cu ay.Nasıl göremiyorsunuz bunu şaşıyorum valla😂
Genel kurul bitmiştir herhalde. Pek bi hareket yok.
Aynen saat 9 da başlicaktı öglenleğin belki 1 2 haber yollarlar kapa da hareket olmadığına göre oturup çay içtiler heralde genel kurulda
Son gunlerdeki yatirim finans alimlarinin genel kurul ile alakasi olabilir mi acaba?
Valla olabilir ama haberi seans kapanışına bıraktılar ve eğer seans sonu yukarı sürerlerse demek ki genel kuruldan bir şey çıkacak diyebiliriz ama benim beklentim genel kurulda oturup çay içmiş olmaları
Nedense ben bu konuda biraz daha iyimserim.Durup dururken islem hacminin artmasi ve net alimlarin gelmesinin(takaslarda virmanlar olmadiysa) bir sebebi oldugunu dusunuyorum.Hayirlisi olur insallah.Ytd
Genel kurul sonucu geldi bile ve benklentim gibi sadece oturup çay içmişler😂
Beklemeye devam😣
Ortağın biri şu raporlardaki 5 milyon liralık reklam harcamasını nereye yapmışsınız diye sormuş, müdür de yazılı olarak vereceğim demiş.
Maaşlar da aylık 10 bin TL olmuş. Bizim ortak buna da red ve şerh koydurtmuş, helal olsun kendi çapında hakkını, hatta hepimizin hakkını aramış. En azından bu çeyrekte reklam giderini şişirmeseler bari.
https://i.hizliresim.com/76r67v.png
Hocam zaten bende şakasına diyorum yoksa patrondan başka kimse hissesinin neden ne zman yükseleceğini bilemez mantık çerçevesinde.
Şirketin son üç yıldaki stokları ile karını karşılaştırdım.
2015 yıl sonu Stoklar 100 Milyon civarındayken Kar 25,5 Milyon olarak yansımış.
2016 yıl sonu Stoklar 93,8 Milyona inmiş ve Kar 35,5 Milyona çıkmış.
2017 yıl sonu Stoklar ilk kez 129,6 Milyona çıkmış ve Kar 32,2 Milyon olarak gerçekleşmiş.
2018 yılında Stokları azaltacağını düşünüyorum, bu da ilk madde, yarı mamul ve mamuller için en az %30 civarında az harcama demek.
Tekrardan 2015-2016 Kar karşılaştırması gibi %40 kar artışı 2018 yılı için olası. Bu da 45 Milyon civarı kar getirebilir anlamına gelir.
Zaten 2017 karının düşük kalışında belki de gelecek öngörüsü dahilinde elde mevcut bulunan paranın stokların artırımına harcanmış olması muhtemel.
Tamamen kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olamaz. İyi haftalar.
Temel analize göre doğru bir yazı olmamış. Stoklardaki (yarı mamul ve mamul) artış ve azalışlar maliyet kırılımına eklenir. Yani mevcut stoktan mal kullanımı maliyeti azaltmaz. Ayrıca eldeki mevcut paranın stok alımına harcanıp karın düşük kalması arasındaki ilişkiyi hiç anlamadım.
Not: Bilanço dipnotlarında hasılat ve satışların maliyetine baktım. Bu zamana kadar kimsenin dikkatini çekti mi bilmiyorum ama o rakamlarda kesinlikle yanlışlık var.Ben buraya ekleyemiyorum ama rakamların toplamı tutmuyor.
Sn.yarımada, ben matriks den baktım, bir yanlışlık göremedim
http://666kb.com/i/dshxb6i1ojh4phvuz.png
Yatırım tavsiyesi değildir, olamaz
Benim bahsettiğim bu değil. Finansal raporun 28. maddesindeki hasılat ve satışların maliyeti detayında yanlışlık var.
28 HASILAT VE SATIŞLARIN MALİYETİ
Satışların Maliyetinin detayı aşağıda açıklanmıştır.
- İlk madde ve malz. giderleri (-) (94.413.720) (64.985.743)
- Direkt işçilik giderleri (-) (53.650.105) (42.658.586)
- Genel üretim giderleri (-) (77.060.508) (62.970.193)
- Amortisman giderleri (-) (6.735.311) (7.874.422)
- Kıdem Taz. giderleri (-) (1.416.542) (977.759)
- Yarı mamul stok. değişim (+) / (-) 39.489 657.882
- Mamul stok.değişim (+) / (-) (9.275.301) (8.631.444)
Satılan Mamullerin Maliyeti (-) (209.706.124) (187.440.265)
Satılan Ticari Malların Maliyeti (-) (12.301.029) (15.127.896)
Diğer Satışların Maliyeti (-) (2.043.354) -
Satılan Hizmet Maliyeti (-) (967.935) (450.779)
Satışların Maliyeti (-) (225.018.442) (203.018.940)
Soldakiler 2017 yılına ait. Bu rakamlarla toplam 209 milyon olan satılan mamul maliyeti tutmuyor. Sağdaki 2016 yılı rakamları toplanınca toplam tutuyor.
Merhaba,
Stokların satışlardaki maliyet kısmı hesaplanırken ağırlıklı stok maliyeti alındığı için (dipnot 2.07.02) ham madde fiyatları 2018'de artış göstermişse ve bu ham madde artış fiyatları az da olsa satış fiyatlarına yansıyabilmiş ise karlılıkta bir olumluluk söz konusu olabilir. (En azından rakiplerine avantaj sağlayabilir)
Stoklar için yapılan harcama elde tutulan paradan kazanılan faizi azaltacağı için karı olumsuz etkileyebilir; ancak stok değişimine bakıldığında tahmini bir enflasyon düzeltmesi uygularsak 15 m civarı bir fazla harcama söz konusu, bunun yıllık kara etkisi 1,5m olur.
Hasılat ve giderler kırılımlarında hangi dipnotta tutarsızlık tespit ettiğinizi belirtirseniz daha ayrıntılı bakabilirim; ancak dipnot 28,29 ve 0'da ben bir kırılım hatası göremedim. (Yanılmış olabilirim)
Bahsettiğiniz husus satılan mamullerin maliyetleri kalemi ile yukarıdaki çizgili yerlerin toplamı arasındaki tutarsızlık mı?
Saygılar,
Sn. Mescil, aşağıdaki rakamlar için ne düşünüyorsunuz. Bu kalemlerden ilk çeyreğe gelirse iyi olacak diye düşünüyorum.
https://i.hizliresim.com/kOPjG9.png
Hisseyi kasa kasa bir hal oldular
Bir iki gune bir patlama bekliyorum bakalim hayirlisi
Grafik atamiyorum ama 30'luk ve 60'lik macd hazir ve her an patlamaya acik gibi
ytd.
Gecenki yükselişte fonlar 25 bin adet satmış. Tabi aramıza yeni arkadaşlar gelmiş. Yine birileri çıkmış ahkâm kesmiş. Ama olsun. Biz böylede mutluyuz. Herkese bol kazançlar.