Genel kurul sonucu geldi bile ve benklentim gibi sadece oturup çay içmişler😂
SM-G610F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Genel kurul sonucu geldi bile ve benklentim gibi sadece oturup çay içmişler😂
Beklemeye devam😣
Ortağın biri şu raporlardaki 5 milyon liralık reklam harcamasını nereye yapmışsınız diye sormuş, müdür de yazılı olarak vereceğim demiş.
Maaşlar da aylık 10 bin TL olmuş. Bizim ortak buna da red ve şerh koydurtmuş, helal olsun kendi çapında hakkını, hatta hepimizin hakkını aramış. En azından bu çeyrekte reklam giderini şişirmeseler bari.
![]()
Yatırım Tavsiyesi Değildir.!!!
Hocam zaten bende şakasına diyorum yoksa patrondan başka kimse hissesinin neden ne zman yükseleceğini bilemez mantık çerçevesinde.
Şirketin son üç yıldaki stokları ile karını karşılaştırdım.
2015 yıl sonu Stoklar 100 Milyon civarındayken Kar 25,5 Milyon olarak yansımış.
2016 yıl sonu Stoklar 93,8 Milyona inmiş ve Kar 35,5 Milyona çıkmış.
2017 yıl sonu Stoklar ilk kez 129,6 Milyona çıkmış ve Kar 32,2 Milyon olarak gerçekleşmiş.
2018 yılında Stokları azaltacağını düşünüyorum, bu da ilk madde, yarı mamul ve mamuller için en az %30 civarında az harcama demek.
Tekrardan 2015-2016 Kar karşılaştırması gibi %40 kar artışı 2018 yılı için olası. Bu da 45 Milyon civarı kar getirebilir anlamına gelir.
Zaten 2017 karının düşük kalışında belki de gelecek öngörüsü dahilinde elde mevcut bulunan paranın stokların artırımına harcanmış olması muhtemel.
Tamamen kendi düşüncelerimdir. Yatırım tavsiyesi olamaz. İyi haftalar.
Temel analize göre doğru bir yazı olmamış. Stoklardaki (yarı mamul ve mamul) artış ve azalışlar maliyet kırılımına eklenir. Yani mevcut stoktan mal kullanımı maliyeti azaltmaz. Ayrıca eldeki mevcut paranın stok alımına harcanıp karın düşük kalması arasındaki ilişkiyi hiç anlamadım.
Not: Bilanço dipnotlarında hasılat ve satışların maliyetine baktım. Bu zamana kadar kimsenin dikkatini çekti mi bilmiyorum ama o rakamlarda kesinlikle yanlışlık var.Ben buraya ekleyemiyorum ama rakamların toplamı tutmuyor.
Burada yer alan bilgiler, yorumlar ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, yetkili kuruluşlar tarafından kişilerin risk ve getiri tercihleri dikkate alınarak kişiye özel sunulmaktadır. Yatırımcının mali durumuna veya risk ve getiri tercihlerine uygun olmayabilir.
Yer İmleri