dostum teşekkürler, böyle bir habere ihtiyacımız vardı. zira birkaç gündür ciddi tadı kaçmıştı tcd'nin.
Printable View
https://i.hizliresim.com/Yd7kVl.jpg
sanırım dikkatli bakmadınız,
Endeks de 3 gündür inip çıkıp duruyor bir türlü yönünü belirleyemedi, hisse fon alıp satarken sürekli ters köşe oluyorum, en iyisi şimdilik işlem yapmadan beklemek, yoksa aldıklarımızı verdik bir de üstüne zarar etmeyelim.
Kendi yatırımcısını bilgilendirsin, onda sorun yok. Sorun piyasanın şeffaf, öngörülebilir olmaktan giderek uzaklaşması. Son cümleniz de bu hususu gayet iyi özetlemiş vaziyette. Esasen aynı şeyleri konuşmaktayız üstadım; fon piyasası zaman geçtikçe karman çorman bir sisteme dönüşmekte ve daha emekleme safhasında bile olmadığını hesaba katarsak ilerleyen günlerde işimiz şimdikinden çok daha zor bir hal alacak. Umarım bir zamanlar hisselerde yapılan alengirli işler fonlar arasında yapılmaz.
Üstadım evet aynı şeyleri konuşuyoruz . Portföy dağılım raporu şeffaf değilse ne olduğu yazılmamışsa uzak duruyorum genelde o fondan :) Sanırım pörtföy dağılım raporlarıyla ilgili düzenleme sıkıntılı biraz.
MADDE 10 (1) Portföy dağılım raporları, Tebliğin 2 numaralı ekinde yer alan formatlara uygun şekilde hazırlanır.
(2) Portföy dağılım raporlarında, ödünç menkul kıymet verme işlemleri ile türev araç işlemlerine yer verilmesi zorunludur.
(3) Portföy dağılım raporlarında, endeks fonlar için son bir ve üç aylık dönemler itibarıyla hesaplanan korelasyon katsayılarına, borsa yatırım fonları için ise, son bir yıllık dönem için hesaplanan takip farkı ve takip hatası ile takip farkının ve takip hatasının önemli ölçüde artması durumunda farkın gerekçelerine ilişkin bilgilere yer verilmesi zorunludur.
(4) İlgili aya ilişkin alım satım detaylarına yatırımcıya sunulacak rapor nüshalarında yer verilmeyebilir.
Deveye sormuşlar neren doğru..
Bizde işler hep böyle maalesef. Daha hâlâ cevap gelecek Borsa İstanbul'dan. İdari mahkemede dava açma süresi yarın doluyor. Kamu kurumlarımız iyi iş başardılar, hepsini tebrik ediyorum.
Tkf nin son raporunda bulunan Akçansa tavan yapti. Bir faydasi olur elbet.
Redmi 5 Plus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
GPG Yatırımcı toplantısı.
Fon dünyası ile ilgili eğitici bir sunum.
https://www.youtube.com/watch?v=5U4i...e-wSHf&index=3
tzv 12.08....
Bendede osd var gecenlerde osd nin denetim firmasinin denetci raporunda tahvil listesini gordum inceledim.
Bugunbu baktigim listeyi bulamiyorum
ASUS_X007D cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Mustafa Hocam bir de GL1 lütfen?
Selamlar;Ben önceleri AKSGY hisse si ile ilgileniyorken bu iki fon kuruldu.Bu iki fon hemen hemen portföylerinin tamamını bu hisseden oluşturdular.Artışta muhtemelen bu senedin hareketine bağlı olabilir.
Herkese hayırlı bol kazançlar dilerim.Gerçekten faydalı bir.başlık emeği geçenler teşekkür ederim.
Tte muhtemelen 0,50 gelecek görünüyor.
Merhaba arkadaşlar,
Uzun zamandır fon topiğini takip ediyorum vede sizlerden çok faydalı bilgiler edindim.Uzun yıllardır borsada uzun vadeli olarak hisseler alıp sattım,kazındığım oldu kaybetiğim oldu,üst üste koyup hesapladığımda değer olarak kazanmış,reel olarak ise kaybetmiş durumdayım,yaşadığım stres vede zaman kayb cabası.Bende edindiğim bilgiler neticesinde borsa yerine fon alımına karar verdim,tefasta kendimce yaptığım incelemelere göre kısa ve uzun vade olarak değerlendirildiğinde sırasıyla aşağıdaki fonların öne çıktığını gördüm.Param 10 eşit parçaya bölüp 8 çeşit hisse fon ,emniyet olarakta 2 çesitte ppf almaya karar verdim.Tabii hisse fonlar için düşüncem borsanın bir düzeltme yapmasından sonra alışa başlayacağım.Şu anda borsa çıkış trendinde olduğundan hepsi az veya çok kazandırmakta,%80 hisse bulundurmak zorunda olduklarından borsanın düşüşünde can yakmaları büyük olacaktır bence.Tesbit ettiğim fonlardan 8 adet seçim yapacağım,seçtiğim fonlar için vede düşüncem için görüş ,öneri ve eleştirilerinizi beklemekteyim.
TTE
TKF
MAC
GMR
STH
EID
ST1
ACC
TLH
GL1
FYD
AAV
YDI
Gözlemlerime göre maalesef bariz bir manipülasyon var fon tarafında. Son dönemde teknoloji hisselerinde yaşananlar ve bu hisselerdeki hareketlerin teknoloji ağırlıklı hisse fonlarda yarattığı etki en açık örneği. Birileri dehşet şekilde zengin ediliyor ve onlar biz değiliz üstadım.
Arkadaşlar benim ing ve vakıfbankta hesabım var, vakıfta bir miktar ppf var mkk kesintisi oluyor, dun ingden almak istedim, yine kesinti hesap acılışı falan dedi, her banka için mkk hesabı mı açılacak, tek bir mkk hesabımız olmuyor mu bu işin aslı nedir?
Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Fonunuzu hangi bankadaki hesabınızdan alıp satarsanız MKK ücretleri ondan kesilir.
İki hesabınızdan da fon alıp satarsanız o oranda ikisinden de kesilir.
İşlem yapmadığınız hesaptan MKK ücreti alınmaz ama banka kendisi yatırım hesabı hesap işletim ücreti gibi ücretler alabilir.
MKK hesabı ve banka yatırım hesapları farklı şeylerdir.
Mkk fon basina kesinti yapmiyormu.farkli.banka farkedermi ?SM-A405FN cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
acizane düşüncem, yazdığınız fonlardan en az üçünü daha eleyin. eleme yaparken de şu noktaya dikkat edin: hisse fonlar genellikle endeks yükselirken yükselip düşerken de aynı şekilde düşerler. buradaki kriter şu olsun, endeks düşerken daha az etkilenip yükselişlerde de fazlasıyla kazandırmak. bu noktadan yola çıkarak fon sayısını daha seçci davranarak beş ile sınırlayın. fon sayınız beşe inerse paranızın da yüzde 50'sini riske atmış olursunuz. yani 100 liranızın 50 lirasıyla 10'ar liralık 5 adet hisse fon, geri kalanı da duruma göre kvb ve ppf olabilir. neden böyle düşünüyorum derseniz, burası borsa ve beklenmedik durumlar olabilir. bu durumda aşırı düşüşlerde mesela, kalan yüzde 50 ile küçük çaplı operasyonlar yapıp kısa vadeli alsatlarla zararı kısa zamanda kurtarırsınız. bir de her ne kadar değişken fon görünse de tcd de şu haliyle hisse fon konumunda. listenize bunu neden almadığınızı merak ettim, bok kazançlar.
OKT'deki hafif artışın sebebi ( geçici olabilir), içinde TPP ve ters repo olması mı? Ters repo neden bu yönde etki ediyor?
Sayin webster severler,
Gunluk bakildigi vakit
Bugun onemli bir gun
Alis yapacaklar 2 saatiniz kaldi
3-4 unde londra gorusmesi var ve bu son derece onemli gorusme
Dolara baktigimiz zaman sinav ceker pozisyonda...
Risk almayi sevenler 2 saat icinde alim yapmali ve h.sonuna fonsuz girmemeli.
Riski sevmem kar cepte guzel diyenlerde 2 saat icinde satis vermeli...
Bistin bu yukselisi suni gibi. Thy tasiyor...
Viop degerine bakinca eksi kapatma ihtimali yuksek...ytd
Portfoyum
25 eid
25 eib
25 acc
20 ppf
5 tkf (bu sabah girildi)
Güzel strateji benim de böyle ama o fonları doğru seçmek mesele işte, ppf kolay zaten hisse fonlar da kolay sayılır çoğu endekse bağlı gidiyor.
Burada sorun daha çok değişken ve borçlanmalarda oluyor, onlarda seçim yapmak zor. Mesela benim portföye bakıyorum dün ve önceki gün borçlanma ve değişkenlerin kimi artı, kimi eksi gelmiş veya dün artı getirmiş olan bugün eksi ile onu götürmüş. Bu durumda getiri de sıfır olmuş neredeyse.
Borçlanmalar da devlet tahvili içerenlere mi, yoksa özel sektör içerenlere mi ağırlık vermeli? Değişkenlerde içeriğinde neler olanları almalı onları duruma göre iyi belirlemek gerekiyor galiba.