Ahmetg,neye göre kime göre fakirsin? Koç,Sabancı?
yahu neredeyse Türkiye nin her ilinde mülkün,arsan var..(hatırladıklarım Kayseri,İstanbul,İzmir+arsalar vb)
ABD de petrol şirketinde çalışıyorsun 20 yıldır,yapma,yeme bizi...xD...
Printable View
keçiören kısmıyla gaya bey ilgileniyo:)
Yunanistan giden Türklerde oradan 50 Euro verip 3 te depo dolduruyormuş 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
Ek 20009
Uzun vade yatırım tek eşlidir. Trader ise her Çiçek'ten bal alan arı gibidir
sn martind. merhaba ben bilal..
o yüzden sorularım saçma olabilir ama şu eurobond meselesinde kafama takılan birkaç bişey var. bahsini ettiğiniz bond tr bondu varsayımından.. bu meretin getirisi şu sıralar %8 civarı sanırım. e bunun gelir vergisi var. bir de yanılmıyorsam ana paranın yani kurun yükselmesinden elde edilen gelirin de vergisi var. yanılıyorsam dedim ya ben bilal.. affedin..
e bu durumda vergiler sonrası edilecek kazanca değiyor mu hakikaten beyanıydı, vergisiydi uğraşmaya, vadesi dolmadan satmada olası zararı göze almaya, bugün dolara 5,60 faiz veren bankalar varken? (neti 4,6 biliyorum).
bu döviz mevduatı faizlerine rağmen sizce gerçekten eurobonda girmek açık ara mantıklı mı?. samimiyetle soruyorum. çünkü kafamı kurcalıyor çoktandır.
bilale anlatır gibi anlatır mısınız rica etsem.:)
Ahaber 726 arttığını biliyoruz biz Akp öncesi
16 yılda 3 kat çok mu sanki diyor haberde 🤣🤣🤣
hisse.net kullanarak iPad aracılığıyla gönderildi
o kadarını biliyorum sn effendy. siz de beni berat sandınız.. bilal ben.. :p
işin vergilendirmesi kısmı kafamı yoruyor benim. daha önce de sordum burada. sn rxpu kolay hesap olmadığını. eurobond başlığını okumamı tavsiye etmişti.. okumaya çalışım beni aştı. ondan soruyorum tekrar..
hatta şöyle netleştireyim sorumu.. gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.?
Moody's also recognises the potential risk of a parallel deterioration in confidence in US dollar domestic deposits..
https://m.moodys.com/research/Moodys...key--PR_388052
Rapordaki ilginç bir tespit..
Sn shorts sorunuz beni aşar 🙂
Kupon getirisi belli bir kısmı geçmiyorsa tl olarak vergi Yok .
Nominal olarak yatırdığı dolara bakıyor artmışsa aradaki farkın dolar olarak vergisi var .tabi kurdan vergi çıkıyor doğal olarak
Çünkü 2010 da düştüğü için beyan dışı olmadı 2008 de alınan 68 nominalle 100 olduğu zaman 32 kazanmış ana para zaten doların düşmesini veya çıkması ödenmiyor durumda [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Eurobond dan elde ettiğiniz kazancı beyan etmek zorundasınız...30K faiz /yıllık gibi bir limit vardı onu aşarsanız vergilendireye giriyor...Eurobond vergisiz olduğundan ve sizde T.C vatandaşı olduğunuzdan elde ettiğiniz kazanç ne olursa olsun vergilendirmeye giriyor...Muhasebeciniz var ise sorun yok beyan eder geçer...
Ek 20011
Oranlar işbankası veya Ykb nasıl sizce
16.85 14.36
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
hocam şu case'de kaba da olsa bir rakam vermek mümkün değil mi?
"gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.? "
Moderatör sorun ama isterseniz yarın cevap vereyim detaylı
35000 muaf üstü .
Gelir vergisi gibi 15-20-27-35 diye gidiyor .
Dolar artarsa vergi çıkabilir yıllık beyanda tabi ki
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
abicim mi. pardon abi hatırlayamadım samimiyetimizi. benim hatam.
sen az bir dur.. forum ahlakını sindirmiş arkadaşlar cevap yazıyor onları okuyayım. belki benim gibi kafası karışmış, google'da kaybolup işin içinden çıkamamış birkaç kişiye daha faydası olur yazdıklarının.
sonra bu samimi muhabbetimize kaldığımız yerden devam ederiz. söz.
16 yılda dolar 1 tl den 6 tl ye çıkarken enflasyon neymiş, faiz neymiş, maaş artışları neymiş.. bir zahmet ahaber bunları da söyleyiversin..
insanlar geçmişte dolar artışının üstünde faiz geliri elde ediyordu.. bankalardaki tl mevduat enflasyona ezdirilmiyordu.. maaşlar da o na keza en az enflasyona yakın artıyordu..
şimdi dolar 1 tl den 6 tl ye çıktı.. bu 16 yıl içinde maaşlar ne kadar arttı? bankada tl faizde yıllar süren birikimlerini tutan mevduat sahiplerinin faiz geliri ne kadar oldu? bu süreçte enflasyon neydi vs..
ahaber e bunları birisi hatırlatması gerekiyor.
bu aslında bilinçli yapıldı, mesela serbest piyasa kuralları diye bir tabir vardır bu nedir? yatırım amaçlı olsa bile rezerv para doları türk halkı alabilir 'dolar borcu yok' bu bizim birikimizi korumamız için güzel birşey, ama madalyonun öteki yözüne baktığımızda bireysel olarak düşünmediğimiz de türkiye finans sistemine, ekonomisine kurşun sıkmak. ' bu konjonktürde^
tabi suç bizde değil,, peki kimde? küresel sistem ekonomi/finans sistemine ait kuralları koyanlar türk halkını düşünmek zorundamı veya düşünüyor mu? belki düşünmek zorunda ama düşünmüyor.
türkiyenin üreten değil, tüketen ülke olması istendi.. ve bizim yöneticilerimiz buna hayır demedi yada gerçekten hangi noktaya geleceğimizi düşünemediler.
bankalar satıldı, bir çok değerli şirket yabancılara satıldı,, yani türk halkı netice de küresel sermaye ye KÖLE haline getirildi.
artık birşey üretmiyorsan eskiden üreten değil, tüketen olman için ucuza sana verilen ürünler artık pahalıya veriliyor..
ticaret yapanlar bunu bilirler, müşterilerini kendine mahkum etmek ve rakiplerini yok etmek için gücün varsa öncelikle ürününü olabildiğince en ucuzdan müşterilerine verirsin, ve amacına ulaştığında müşterilerinin canına okursun, hem fiyat, hemde ödeme konusunda..
küresel sistem ülke ekonomimizde istenilen şeyleri elde etti, şimdi CANIMIZA OKUMA sahfasına geçtiler.. tabi ki kimin? SADECE DOĞRU , DÜRÜST TÜRK VATANDAŞININ.
sevgiler,
C dalgası 5 yaptı mı yapmadı mı? Bugünkü sert geri çekilme kafa karıştırdı. Yapmadıysa 6.43 ve 6.53 için senaryo olsa olsa budur. Yatırım tavsiyesi değildir. Sabah 9 başlar hareket..niyeyse
http://666kb.com/i/dwhl0sqmt8hgy5oba.jpg
5 yaptıysa..c, Y ve nihayet B bitmiş aşağıya yolculuk başlamış demektir. Sanki bu durumda kısa kalır B biraz daha kalkmalı gibi. Şu çanak ağzı çağırıyor. Saygılar
Yılbaşından sonra o ithal otolar ayda 2 elin parmaklarını geçmeyecek satış adedinde daha kur farkinın tamamını yansıtmadılar fiyatlara
“Bloomberg News'ın Avrupa Birliği'nden ve İngiltere'den yetkililere dayandırdığı habere göre, İngiltere ve Avrupa Birliği Brexit anlaşmasının Ekim ayına kadar tamamlanması gerektiği söyleminden vazgeçti“
T.C.
HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI
Sayı: 2018/ 116 27 AĞUSTOS 2018
BASIN DUYURUSU
31 TEMMUZ 2018 TARİHİ İTİBARIYLA MERKEZİ YÖNETİM BRÜT BORÇ STOKU
Merkezi yönetim brüt borç stoku 31 Temmuz 2018 tarihi itibarıyla 1.009,6 milyar TL olarak gerçekleşmiştir.
Borç stokunun 571,3 milyar TL tutarındaki kısmı Türk Lirası cinsi, 438,3 milyar TL tutarındaki kısmı döviz cinsi borçlardan oluşmaktadır.
Konuya ilişkin detay bilgilere, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın internet sitesinin İstatistikler sayfasındaki Merkezi Yönetim Borç Stoku İstatistikleri bölümünden ulaşılabilir.
Kamuoyuna duyurulur.
Onceki 950 civarıydı galiba
6.30 oldu benim banka dun akşamda bu sabahta 6 ya alıyor 6.50 satıyor salaklıktan başka bir şey değil