-

Originally Posted by
shorts
o kadarını biliyorum sn effendy. siz de beni berat sandınız.. bilal ben..
işin vergilendirmesi kısmı kafamı yoruyor benim. daha önce de sordum burada. sn rxpu kolay hesap olmadığını. eurobond başlığını okumamı tavsiye etmişti.. okumaya çalışım beni aştı. ondan soruyorum tekrar..
hatta şöyle netleştireyim sorumu.. gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. dolar da tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.?
Eurobond dan elde ettiğiniz kazancı beyan etmek zorundasınız...30K faiz /yıllık gibi bir limit vardı onu aşarsanız vergilendireye giriyor...Eurobond vergisiz olduğundan ve sizde T.C vatandaşı olduğunuzdan elde ettiğiniz kazanç ne olursa olsun vergilendirmeye giriyor...Muhasebeciniz var ise sorun yok beyan eder geçer...
-
Dolarda Yükseliş Kaçınılmaz

Originally Posted by
shorts
eyvallah hocam

Ek 20011
Oranlar işbankası veya Ykb nasıl sizce
16.85 14.36
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
shorts
o kadarını biliyorum sn effendy. siz de beni berat sandınız.. bilal ben..
işin vergilendirmesi kısmı kafamı yoruyor benim. daha önce de sordum burada. sn rxpu kolay hesap olmadığını. eurobond başlığını okumamı tavsiye etmişti.. okumaya çalışım beni aştı. ondan soruyorum tekrar..
hatta şöyle netleştireyim sorumu.. gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.?
abicim araştır googleda bu forumda, armut piş agzıma düş...bu halktan bişey olmaz daha cok cıkar dolar : D
-

Originally Posted by
Pscyokinesis
Kupon getirisi belli bir kısmı geçmiyorsa tl olarak vergi Yok .
Nominal olarak yatırdığı dolara bakıyor artmışsa aradaki farkın dolar olarak vergisi var .tabi kurdan vergi çıkıyor doğal olarak
Çünkü 2010 da düştüğü için beyan dışı olmadı 2008 de alınan 68 nominalle 100 olduğu zaman 32 kazanmış ana para zaten doların düşmesini veya çıkması ödenmiyor durumda [emoji2][emoji2][emoji2]
hisse.net kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
hocam şu case'de kaba da olsa bir rakam vermek mümkün değil mi?
"gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.? "
-

Originally Posted by
shorts
"gittim 100K dolarlık eurobond aldım attım kenara. vadesine kadar da tuttum.. kupon getirisi %8.. her sene 8K dolar faiz aldım.. dolar da diyelim tl karşısında her yıl %20 arttı.. başka hiçbir gelirim yok diyelim emekli maaşımdan başka beyan edecek. benim bu kazançtan ödeyeceğim senelik gelir vergisi nedir.? "
iyi bi gelir vergisi cıkar
-

Originally Posted by
Ahmetg
tarihinde ilk defa TR deki benzin fiyati ABD dekinin altindaydi
ve ben iki depo kullandim yihuuuu
fakir olmak guzel ya boyle basit seylerle mutlu oluyorsun iste
amerikada benzin fiyatı litrede 0.83-0.87 dolar arası, çarp bakalım 6.25 tl. ile, bir de türkiyedeki fiyatı öğren
hangisi ucuz..?
galon hesabı öğrendiysen keçiörende o da 3.12 dolar/gal. in the usa right now, çarp topla bir böl bakalım..?
Son düzenleme : realities; 29-08-2018 saat: 01:55.
-

Originally Posted by
shorts
Moderatör sorun ama isterseniz yarın cevap vereyim detaylı
35000 muaf üstü .
Gelir vergisi gibi 15-20-27-35 diye gidiyor .
Dolar artarsa vergi çıkabilir yıllık beyanda tabi ki
iPhone cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
-

Originally Posted by
martind
abicim araştır googleda bu forumda, armut piş agzıma düş...bu halktan bişey olmaz daha cok cıkar dolar : D
abicim mi. pardon abi hatırlayamadım samimiyetimizi. benim hatam.
sen az bir dur.. forum ahlakını sindirmiş arkadaşlar cevap yazıyor onları okuyayım. belki benim gibi kafası karışmış, google'da kaybolup işin içinden çıkamamış birkaç kişiye daha faydası olur yazdıklarının.
sonra bu samimi muhabbetimize kaldığımız yerden devam ederiz. söz.
Gönderi Kuralları
- Yeni konu açamazsınız
- Konulara cevap yazamazsınız
- Yazılara ek gönderemezsiniz
- Yazılarınızı değiştiremezsiniz
-
Forum Rules
Yer İmleri