Patenti bana aittir.!!
Şimdi 20 ye revize ettim.!!
Printable View
Dolar 7 oldu ama ardı ardına iflas haberleri gelmiyor...
Kızmıyoruz değil mi?
Biz bunu istemeyiz zaten...
Çarklar döndüğü sürece/şirketler ciro yaptığı sürece iflas haberleri gelmeyecek...(standartın dışında)
Ne zamanki vatandaş harcamaz/harcayamaz hale gelince patır patır iflaslar gelecek..
Çünkü o zaman cirolar düşecek,bu faaliyet karlarına yansıyacak,şirketleri borçlarını çeviremez hale gelecek,zortingen olacaklar...
Önce geliri Tl ,borcu dolar olan ithalatçılar ve enerjiciler dökülecek...
saygılar/başarılar
ABD Ankara Büyükelçiliği:
Papaz Brunson 15 Ağutos tarihinde ev hapsinden salınacak diye birşey dolaşıyor ..
şirketlerin batmadığına kızanlarmı var? bence siz yanlış anlıyorsunuzdur. mesela benim kızdığım EMEKLİ, İŞÇİ, ESNAF VS İNSANLARIN HAYATI PERİŞAN OLUYOR..
tl de olan mevduatçının parası mum gibi eriyor.. mesela şöyle bir seçenek olsa; ŞİRKETLER BATSIN AMA İNSANLAR İŞŞİZ KALMASIN.. sokağa çıkıp BETERR OLUNNN. rahatlıkla derim..
zaten bütün problem modern dünya da şu oldu HERŞEY RAKAMLAR, ŞİRKETLER YANİ HERŞEY "PARA" insanı görmezden geliyoruz.. aslında insan akıl yolunda ilerlerken şirketleri ,teknolojiyi vs KENDİ YAŞAMININ DAHA KONFORLU OLMASI İÇİN YARATTI ama insanın KÖTÜ yanı insanları sınıflandırdı, fakir, zengin vs..
birileri herşey, bütün paralar benim olsun fakirler ölsün dedi.. BENİM TAKILDIĞIM NOKTALAR BUNLAR. YOKSA ŞİRKET BATSA BANANE, BATMASA BANANE. ŞİRKET İNSAN MI ÜZÜLEYİM?
birileri resmen dalga geciyor kur ile.
İnanılmaz bir volatilite. Sabah 1 saniye içinde 6.8'den 6.69'u görmüştüm. Şimdi de çok benzer bir hareket gördüm. 7'den bir anda 6.60'a saniyeler içinde geldi. Saniyeler içinde tekrar 6.82
dr bırakıldıgı yönünde bilgi vermişti, belkı dogrudur şimdi ön hazırlık yapıyorlardır
Noldu oyle bir anda 6 .66
bence faizi arttırmayacaklar, diğer bütün seçenekler kullanılacak (aklınıza gelen herşey)
birşeyler olursa yüksekten alanlar ve karlı olanların çıkmasını tavsiye ederim ama yatırım tavsiyesi değildir :)
çok sert bir düşüş olabilir.. papaz salınırsa ki papazı bırakırlarsa her türlü tavize açık olacağız yani tavizler sürekli üst üste gelecek.
Dolar ister 10 ister 5 olsun ....Bundan sonra bu ülkede TRY taşımam...IMF olursa eurobond tarafında poz açarım yine TRY dönmem....hayırlısı bakalım
Evet geldi 90 lı yıllar.Aynı psikoloji benzer işler.Çiller direndi dolar fezaya çıktı.Sonra dolar düşse de herkes artık her maaşı ile dolar alır oldu falan.
Yiğit Bulut alın toplayın diyodu paralar suyunumu çekti bankalar bundan beleşe olmaz toplasa ya hergele
Bence teknik konulardan ziyade aşağıdaki sorulara konsantre olmamız gerektiğini düşünüyorum...
1)Reis papazı salacakmı?Yakın/uzak vade?
2)Reis papazı salmazsa Trump 1 hafta içinde yeni bir adım atacak mı?
3)Reis papazı salmazsa Trump 2 hafta içinde yeni bir adım atacak mı?
4)Reis papazı salmazsa Trump 3 hafta içinde yeni bir adım atacak mı?
saygılar/başarılar
dolarizasyon... tl çöp, cebindeki her kuruşunla dolar alıcaksın tıpkı 90 lı yıllardaki gibi , zira bunu yapmazsan evden çıktın işe gidene kadar paran pul olacak.
trump bugün uyuyakalsa bari 1-2 saat
Bende seninle ayni fikirdeyim.Burada yazılan yorumları okuyunca( yanlı ve taraflı yorumlar) sanki ülke batmış da bizim haberimiz yokmuş gibi bir algı oluşturuluyor.Ekonomik saldırı ile yapılmak istenen toplumda kaos çıkartarak vatandaşı hükümete karşı kışkırtmak ve ülkeyi dış müdahalelere açık bir duruma getirmek.Yapmamız gereken sağ duyulu davranmak,eldeki mevcut birikimi bu günlerde idareli kullanarak devletinizin ve hükümetimizin yanında olduğumuzu her yerde(bu forumda)bile dile getirerek algıya sebebiyet vermemek herşey geçer biz bize kalırız.Söz konusu vatan ise gerisi teferruat.Allah'a emanet olun
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
90 lı yıllarda reis yoktu realite o olduğu için herkes hemen maaşını dolara geçerdi.2000 2014 arasında ekonomik realite dövizden uzak durmak şeklindeydi,millet emlağa saldırdı.Şimdi ekonomik realite gene 90 lı yıllarda olduğu gibi.FED faiz artırdıkça dünyada dolar değer kazanır,bizim gibi ülkelerin parası değer kaybeder.Tekraren söylüyorum ben emekli adamım doların artışından sürekli zarar yazıyorum.Bu ekonomik realiteyi gör ama yazma, ona uygun davranma denmesi, tabi kısa zaman için belki başka nedenlerle olabilir ama sür git olmaz.Bu yanlıştır, ülkede değişmesi gerken bir ekonomik düzen var.İnşaat ekonomisi artık bitmeli,kanal istanbul,dışardan borç alınarak yapılan mega projeler falan uzun süre akla getirilmemelidir.
A para diye ekonomi kanalı açacaklarmış :drunk: dolar 3,31 olur
trump uyanmış olabilir siper alın
7 tl den dolar alan adama bu oynaklık kalp krizi geçirtir..
"Araba devrilince, yol gosteren cok olur"
Ulen bu araba devrilecek deye, biz yillardir bagirirken kimse yok, simdi millet devlet...
Ben bizimkiler Rusya yı örnek alır ona göre aksiyon yaparlar diye bekliyordum demek ki boşuna beklemişim...
Bu durum devam ederse bu doların ateşi sönmez...FED in QT si var DXY var ABD 10 yıllıklar var...var oğlu var....
Hayırlısı diyelim
Bu günleri el birliği ve toplumsal bir uzlaşı ile atlatalım sorarız,sorgularız,anlatırlar tedbir alırlar önümüze bakarız ama ben sana soruyorum?Elin yabancısı durup dururken her gece neden tl'ye operasyon çekme derdine düşsün.Ya da bizim bilmediğiniz sistemde bi açıkmı buldular da kısa yoldan tl üzerinden zengin olma durumunu şu andaki yaşadıklarımız.
LG-H870 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Ben bu kapitalistleri anlayamadım gitti vallaha, bunu eskiden desen ISLAK SOPAYLA DÖVERLERDİ :)
Turkey's Best Solution Is Capital Controls, Says Commerzbank's Nguyen
https://www.bloomberg.com/news/video...s-nguyen-video
işte bende onu diyorum bak dikkatle okursan AKP (veya akp nin beynini yıkayanlar) 16 YIL SÜRE İÇERİSİNDE "TÜRKİYENİN İPİNİ KÜRESEL SİSTEMİN ELİNE VERDİLER" bu çok uzun bir konu , saygalarca t artışılır.
yani sen türkiyenin ekonomisini / finans sisteminin tamamının yönetimini gavurlara verirsen, seni "hamamda koca karılar nasıl bayılıyormuş" diyerek oynatırlar.
biz buna kızıyoruz.. gelinen durum ya akp nin, yada akp ye akıl verenlerin suçu YANİ AKP KANDIRILDI..
böyle ekonomi, böyle ülke yönetilmez.. 500 milyar dolar para girdi bu ülkeye NE OLDU O PARA?
Gösterge faizi 25,74
MB faizi 17,75
Faizleri yükseltmedik, faiz lobisine boyun eğmedik :party:
Sana tek bir sorum var
Askerimizin başına çuval geçirildiğinde, biz nota ver ABD e dedik,Reis bizimle dalga geçmiş ve;"Ne notası,müzik notası mı?"demişti
Bu konuda fikrinizi bize lutf edermisin?
Bu konuda beni ikna et söz bende Reis in arkasında duracağım yoksa yok...
saygılar/başarılar
yabancılar evet söyledğin gibi " DOLARI YÜKSELTİYORLAR" diledikleri gib idolarla oynuyorlar.. ama zaten ülkeyi yönetenlerin işi ÜLKEYİ BU DURUMA GETİRMEMEK.. inşallah anlatabilmişimdir..
o zaman çıkıp özür dileyin, ve/veya KANDIRILDIK DEYİN.. ekonomik danışmanlarımız ABD AJANIYMIŞ DEYİN FELAN.
Er geç Papaz olayı yaşanacak sonuç olarakta salınmasına ben olanak vermiyorum ama bir takas olayı ihtimali olursa şaşırmam. 2 tarafında buna ihtiyacı var. Olay artık ABD-Türkiye olayını aştı ki ABD bölgesel olarak hesaplayamadığı bir erken tetiklemeye maruz kalabilir.
Bundan sonrasında işte o eli oynayacak hükümette iyi birileri olması lazım yoksa başka türlü bu durumdan zarar görmeden çıkmak baya baya zor hatta imkansız gibi bir bedel ödenecek ama karşılığında ne aldığın önem kazanacak.
Bir de piyasa var ki iki tarafı keskin durumda 2019 feci zor olacak. Herkes için..