O kadar da degil. Yuzde 40 enflasyon olan yerde hic yasamamissiniz belli ki. Gecelik yuzde 18 hesabinizi da gozden gecirip nerede hata yaptiginizi kendiniz bulun isterim
SM-N9005 cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
Printable View
O kadar da degil. Yuzde 40 enflasyon olan yerde hic yasamamissiniz belli ki. Gecelik yuzde 18 hesabinizi da gozden gecirip nerede hata yaptiginizi kendiniz bulun isterim
2001'in başında dolar 0.65
2001'in sonunda dolar 1.60
2008 başında dolar 3.70
2008 sonunda dolar .....?
Yillik enflasyon hesabindan son iki ayda domatese yapilan zama indirgenis. Neyse belli ki hayati banka koselerinde mevduat pazarligiyla gecen bir ekonomi duzeyiniz var. Size basarilar. Alacak verecek birsey yok.
The FAO Food Price Index fell in July. Sharpest monthly drop since December 2017
http://www.fao.org/worldfoodsituatio...ricesindex/en/
http://www.fao.org/fileadmin/templat...ug.jpg?2394856
Peynire bak süte bak limona makarnaya ekmege simite her türlü sabuna deterjana şampuana bak benzine suya elektriğe doğalgaza kömüre oduna bak plajdaki şezlong kirasına bak biraya bak rakıya içme suyuna ayrana bak ete kıymaya kurbanlık koyina dana bak daha sayayımmı en azı %30 artmış %35-40 ortalama artısı var bu saydıklarımin
Neyse geçen sene 15 e kiraladığım şezlonga 25 tl verip keyfime bakayım nasıl olsa bütün para dolarda
Hepsine bakiyorum benim gordugun yuzde 20-25. Kirk iddiasi mevduatci ve partizanlarin hatali bakis acilarindan baska birsey degil.
Tr de yillik enflasyon %60 in uzerinde tartisilmaz net.
Hicbirsey yapma market pazar alisverisinden dahi bu anlasilir.
Rte dini inanclariyla kit ekonomi bilgisi ile enflasyona gerekli faiz oranini vermediği gec kaldigi icin dolar soluksuz cikiyor.
Yani faiz mi dolar mi tercihinde dolarin onde olmasinin nedeni rte dir.
Mb yi serbest biraksa dolar boyle hizli çıkamaz faiz getirissi de cok cok daha yuksek olurdu.
Faiz yatirim icin her zaman bir numaradir.
Tr ekonomisinin ihtiyaci faiz 40 lardadir
Buna izin vermedigi icin dolar durmuyor.
Dun aciklanan 0.55 e kargalar guler :)
Hahaha simdi de 60a cikardilar. O zaman yuzde 18 faizle hergun kazik cakiyorlar anlami cikar bundan neden mevduattasin kardes derler adama
25 goruyorum dediginiz.
Aciklanan 15
10 puanlik sahtekarliga inaniyorsunuz da fazlasi olmaz mi diyorsunuz :)
Gida enslasyonu % 100 e yakindir.
Tek tek inceliyorum aldiklarimi guzel bir peynirin kilosu 45 e dayanmis.
Berat 6 aya tek habeye dusecek dedi normal yollarla olcagina inanalim hadi :)
Arkadaşlar bu hesapların bence çok önemi yok.90 lı yılları anımsayanlar bilirler.Faiz döviz ikiz kardeş gibiydi ,bir müddet faizden kazandım sanırdın hop okkalı bir minidevaülasyon aynı hesaba gelirdi.Önemli olan o sarmala girlimiş olması.O sarmal yıllık yüzde yüzyirmi faizleri normal algılatıyordu insana .Şimdi düşününce inanılmaz geliyor ama yakında yaşarız benzeri günleri gibi geliyor.
Yok mu arttiran. Yuzde yuze ciktik en son. Daha yuksek goren var mi
Sen 0.55 i afiyetle yemeye devam :evil:
Dolardaki rakamlarda enflasyon %50 60 larda diyor
ABD yaptırımları sürecek, yatırımcılar tedirgin
100 günlük icraat programının tanıtımında Türkiye`nin ekonomik savaşla karşı karşıya kaldığını öne süren Başkan Erdoğan haksız değil. Bloomberg ve haberi […]
Gazete, Temmuz ayı enflasyon rakamının yüzde 16`yı geçmesine rağmen faizin yüzde 17.75`te kaldığını ve Erdoğan`ın faizin yükselmesine engel olduğunu, bu yüzden enflasyon düştükten sonra değerli kağıtlardan geriye elinde asgari gelir kalan yabancı yatırımcıların Türkiye`den çekildiğini, yabancı sermayenin kaçtığını yazdı.
Umutabi` nin notu: %18 lik gecelik faiz var yatır paranı bankaya yan gel yat recep diyen vincente forumdaş burayı iyi okusun
Alman gazete yorumlarını iflas hatırlatmasıyla şu şekilde sonlandırdı: ``Türkiye`nin bu en zayıf, en savunmasız noktasını ABD yönetimi kasten bariz şekilde kullanıyor. Senato`daki yaptırımlar kabul edilirse tam da ülkeye yabancı sermaye akışını hedef alacak. Bu akış durursa Sören Hettler`in öngörüsüne göre basit şekilde liranın değer kaybıyla sınırlı kalmaz, ödemeler dengesi krizi riski artar. O zaman iflaslara ve ödemelerin yapılamaması noktasına gelinir ki devlet de kendisini bu durumda bulabilir, bankalar türbülansa girer ve insanlar birikimlerini kaybedebilir.``
Umutabinin korktuğuda altı çizili yorum.
http://www.paraanaliz.com/2018/forex...edirgin-25106/
Ben sadece BİZE PARA AKITAN gaffurların ! biz hakkında ne düşündüklerini paylaştım, bunlar olur olmaz bilemem ,kimseyede olur yada olmaz diyemem ama lakin eğer olursa da bu duruma gelmemizde en ufak suçu olmayan bendenizin yemeyip biriktirdiği tasarrufların BADEM edilmesini kimse kusura bakmasın kabul edemem , işte o nedenle de kendi tedbirimi kendim alırım ve taraflı olarakta bu ahval ve şerait altında Dolarda yükseliş kaçınılmaz derim.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Spor Salonu'nda AK Parti Kadın Kolları 5. Olağan Kongresi'ne katıldı. Erdoğan, Brunson krizinin ardından ABD'nin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün ABD'deki mal varlıklarını dondurma kararına karşı mütekabiliyet ilkesi çerçevesinde yanıt vereceklerini söyledi. Erdoğan, ABD'nin içişleri ve adalet bakanlarının Türkiye'deki mal varlıklarını donduracaklarını açıkladı
Enflasyon evlerde yaklaşık %40 tuik de 15 lerde işin ilginci çekirdektede 25 de diyor
Erdoğan : ABD`nin Halkbank`a hiç bir alakası olmadığı halde bir bedel ödetme yoluna gitmesini asla doğru bulmuyoruz .
Bu laftan siz ne çıkarırsınız ? Benim çıkarımım ceza kesildi, eyvah ki eyvah eğer benim anladığım gibiyse Tl ciler haberin geldiği günden itibaren bir kaç gün içinde Dolar karşısında bir %10 daha değer kaybını bilançoya eklesinler. Dolarda yükseliş kaçınılmaz ve haliyle beteri görmeden yeter olmaz.
H.sonu piyasalar kapalı iken olayın ne tarafa gittiği 2 taraftanda gelenlerle daha net göründü.
[QUOTE=bitpire;2483399]Evet doğru 2 yıldır azalmış son liste bu şekilde!
2018 yılı TÜFE ana grup ağırlık seti:
1 Gıda ve alkolsüz içecekler 23,03
2 Alkollü içecekler ve tütün 5,14
3 Giyim ve ayakkabı 7,21
4 Konut 14,85
5 Ev eşyası 7,66
6 Sağlık 2,64
7 Ulaştırma 17,47
8 Haberleşme 3,91
9 Eğlence ve kültür 3,39
10 Eğitim 2,67
11 Lokanta ve oteller 7,27
12 Çeşitli mal ve hizmetler 4,76
ABD’den Türk ürünlerine vergi adımı
Donald Trump yönetimi ABD'ye gümrük vergisi olmadan giren Türk ürünlerini vergilendirmek için gözden geçirme kararı aldı. Ürünler arasında, otomotiv yedek parçaları, mücevherat ve doğal taş bulunuyor.
ABD Ticaret Bakanlığı temsilcilerinin inceleyeceği ürünlerin ithalat kalemi arasındaki hacmi 1.66 milyar dolar olarak değerlendiriyor.
Retuers’ta yer alan habere göre GSP programı adı altında, otomotiv yedek parçaları, mücevher ve doğal taş gibi Türk ürünleri ABD’ye vergisiz olarak giriyordu.
'BRUNSON'LA İLGİSİ YOK'
ABD Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada vergisiz ürünleri inceleme kararının rahip Andrew Brunson’ın Türkiye’de tutuklu olmasıyla alakalı olmadığını söyledi.
İKİLİ TEMASTAN SONRA
ABD Ticaret Bakanlığı’nın inceleme kararının Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve ABD’li mevkidaşı Mike Pompeo arasındaki görüşmeden saatler sonra alınması dikkat çekti.
ABD Ticaret Bakanlığı sözcüsü Türkiye’nin ABD ürünlerine karşı getirdiği ek gümrük vergilerine cevap olarak inceleme başlatıldığını ifade etti.
Gümrüksüz vergi tarifesi (GSP) ABD’nin en eski ticaret programlarından biri. Türkiye 120 ülkenin dahil olduğu bu programın üyelerinden.
alıntı (quote) lar sapıttı bende. sizde de var mı böyle bi sorun?
the big short filminde bir sahnede traderlardan biri newyork'un kalabalık caddelerinden birinde yürürken diyorki "neden herkes lanet bir enya klibindeymişiz gibi rahat rahat huzurlu bir şekilde yürüyor?" ve sonrasında tabi Mortgage krizi ve Lehmann'ın batışı krizler vs. görüyoruz.
ülkemizde maalesef krizler görmezden geliniyor, herkes keyif çatıyor. bazen ben de cafelerde avmlerde tipleri görüp üzülüyorum. eminim çoğunun 2 bin lira rezerv parası bile yoktur. büyük kriz ben de görmedim yaş itibariyle ama olacakları tahmin edebiliyorum en azından. gördüğüm kadarıyla bir 94 bir 2001 krizi benzerini yaşarsak etrafımızda bir çok trajedi ve drama şahit olacağız.
Source:Bloomberg Date:04Aug2018
The clergymen wars between Turkey and US is moving into Freddy’s Nightmares territory: The U.S. could follow the pattern it applied in Russia, and blacklist “major industrialists who are supporting Erdogan,’’ according to Richard Nephew, an expert on energy sanctions at Columbia University in New York.
özet: abd rusyaya uyguladığı yolla erdoğan'a yakın işadamlarını kara listeye alabilir.
Doların 1 aylık seyri:
05.07.2018 4,5925
03.08.2018 5,1135
%11,34 değer kaybetmiş TL dolar karşısında .!!!
Ülke yokuş aşağı giden kamyon gibi,el freni tutmuyor...
Yavaşlamak için sağa sola vuruyor .!!!
Kaçış rampası lazım bu kamyon için.!
İki krizide bizatihi yaşadım neler olduğunu çok iyi biliyorum, daha öncede paylaştım bir daha paylaşayım ,2001 krizi öncesi bir sitede yaşıyorum öyle tipler varki açık otoparkı yerin atına alalım üstüne de havuz yaptıralım diyen tipler yani daire başına bir ev parasına mal olacak projeler isteyen üç kuruş yüksek maaş alıyor diye askerlik tabiriyle dötü kalkmış hanzolar. Kriz patlak verince çoğunun kıçına tekme atıp işten çıkardılar herifler aidat ödeyemeyip icraya verildiler, hiç birinin kenarda köşede kötü günler için birikmiş beş kuruşu yoktu . Bazen bunları dile getiriyorum, bunlar olacak bak o zaman kimse kimseye acımaz tedbirinizi alın diyorum bana hümanist geçinen forumdaşlar kızıyor. Ama ben yine uyarıyorum durum buna gidiyor tedbirinizi alın benle daşşak ! geçmeyin , tecrübeyle bakidir aynı şeyler yaşanacak , ama yok nato mermer nato kafa ,sonra ah vah , bu durumda yarın öbür gün ben niye bu tiplere acıyıp empati yapacağım !
her sene kaç kişi ev eşyası değiştiriyor
yada eğlence kültüre maaşının %3.39 unu kim veriyor
oteller ve lokantaya maaşının % 7 ssini yatıran kaç kişidir.
her akşam evde kafa çeken %5 midir
ulaştırmaya maaşın %17 sini kaç kişi veriyor
ama maaşın %60-65 ini gıda ve kiraya verenlerin oranı bir hayli yüksektir. ama listede ağırlık %38
https://odatv.com/alin-size-gercek-e...-04081844.html
geçen gün blumberkte domates üretiminde dünya 3ncüsüyüz diyordu. aga bu işte bir iş var. az biraz toprak bilen adam bilir, domates soğan patlıcanbiber vs üretmek dünyanın en kolay işi. tohumu at kendi kendine fışkırır. yok aga bu işte başka iş var. kimse benzin menzin demesin, bir kamyon standart 18 ton, bu herifler 20-22 ton yüklüyor zaten la kilo başına az kuruşlu maliyeti var. süt müt bunlar o kadar da zor işler değil. insanlık tarihiyle yaşıt.
Apple’ın piyasa değeri aşağıdaki firmaların TOPLAM değerinden fazla...
- Boeing
- Toyota
- McDonalds
- Nike
- Volkswagen
- General Motors
- Airbus
- Adidas
apple insanların bilgisayar teknolojisi konusundaki cehaletlerini ve gösteriş budadalıklarını kullanmayı çok iyi bilen bir firma. 1980'lerden beri bu böyle. her çıkardıkları ürünü fahiş fiyata satarlar ve kullanıcı ürünün ek özelliklerinde hep bu firmaya bağımlıdır. bence apple bu değeri hak ediyor, tok kapı sesli arabalar üreten vosvostan bile iyi beceriyor bu işleri...
Efsane filmdir the big short. Filmde yaşananlar olaylar birebir gerçektir ve ibretliktir. Maalesef bizde aynı durumdayız gerçeği görmüyor veya görmek istemiyoruz. Onlar bu krizden para basarak çıktılar, bizim onlar gibi para basıp krizden çıkma şansımız yok çünkü paramız abd parası gibi rezerv para değil.
Bu krizi önceden hissetmeyenler şimdi yeni yeni hissediyor tehlikeyi. Hadi gariban vatandaş bihaberde ekonomistlerin ve politikacıların bunu çok önceden öngörememesi tam saçmalık. Belki de hissettiler ama işlerine böyle geldi tatlı paradan dolayı.
Bela büyük eski krizlerle karıştırılmasın sakın. Eski krizler 1 sene sürerdi genelde bu kriz en iyi ihtimalle en az 5 yıl sürecek. Belkide krizle yaşamaya alışacak ülke uzun yıllar. Ona göre hazırlanmalı herkes.
Tarım, hayvancılık ve balıkçılık en gözde işler olacak önümüzde ki yıllarda.
Atatürk’ün dediği gibi köylü milletin efendisi konuma gelecek.
siz dolarin neden reklamini yapiyorsunuz,
dolar sizin umdugunuz yerlere gelse ulke komple batiyor.
iyi niyettli olan adam tl ile yatirim yapar, tl ile yasar, tl ile olur.
parasina taptiginiz adamlar bizimle endirekt savas halindeler.
ne kadar terorist capulcu varsa ekmegi , egitimi ve silahini dolarin sahibi veriyor ustumuze saliyor.
kaldiki taptiginiz dolar hic bir zaman size bir haltda kazandirmadi, kazandirmayacak.
dolar ilk harekete basladiginda butun bu ortamlarda soyledim.
dolar 2,9 bende 2.9 dan kront aldim diye.
benim kront 20 tl ye cikti.
bir seneden fazlada duzetmesini yapti simdi 11 lira sizin amerikan pacavranizda hala 5 lira.
tasarrufunu tl de tutan ulkesine kotuluk yapmiyor en azindan, az kazaniyor cok kazaniyor o ayri,