alıntı (quote) lar sapıttı bende. sizde de var mı böyle bi sorun?
alıntı (quote) lar sapıttı bende. sizde de var mı böyle bi sorun?
the big short filminde bir sahnede traderlardan biri newyork'un kalabalık caddelerinden birinde yürürken diyorki "neden herkes lanet bir enya klibindeymişiz gibi rahat rahat huzurlu bir şekilde yürüyor?" ve sonrasında tabi Mortgage krizi ve Lehmann'ın batışı krizler vs. görüyoruz.
ülkemizde maalesef krizler görmezden geliniyor, herkes keyif çatıyor. bazen ben de cafelerde avmlerde tipleri görüp üzülüyorum. eminim çoğunun 2 bin lira rezerv parası bile yoktur. büyük kriz ben de görmedim yaş itibariyle ama olacakları tahmin edebiliyorum en azından. gördüğüm kadarıyla bir 94 bir 2001 krizi benzerini yaşarsak etrafımızda bir çok trajedi ve drama şahit olacağız.
Source:Bloomberg Date:04Aug2018
The clergymen wars between Turkey and US is moving into Freddy’s Nightmares territory: The U.S. could follow the pattern it applied in Russia, and blacklist “major industrialists who are supporting Erdogan,’’ according to Richard Nephew, an expert on energy sanctions at Columbia University in New York.
özet: abd rusyaya uyguladığı yolla erdoğan'a yakın işadamlarını kara listeye alabilir.
Doların 1 aylık seyri:
05.07.2018 4,5925
03.08.2018 5,1135
%11,34 değer kaybetmiş TL dolar karşısında .!!!
Ülke yokuş aşağı giden kamyon gibi,el freni tutmuyor...
Yavaşlamak için sağa sola vuruyor .!!!
Kaçış rampası lazım bu kamyon için.!
İki krizide bizatihi yaşadım neler olduğunu çok iyi biliyorum, daha öncede paylaştım bir daha paylaşayım ,2001 krizi öncesi bir sitede yaşıyorum öyle tipler varki açık otoparkı yerin atına alalım üstüne de havuz yaptıralım diyen tipler yani daire başına bir ev parasına mal olacak projeler isteyen üç kuruş yüksek maaş alıyor diye askerlik tabiriyle dötü kalkmış hanzolar. Kriz patlak verince çoğunun kıçına tekme atıp işten çıkardılar herifler aidat ödeyemeyip icraya verildiler, hiç birinin kenarda köşede kötü günler için birikmiş beş kuruşu yoktu . Bazen bunları dile getiriyorum, bunlar olacak bak o zaman kimse kimseye acımaz tedbirinizi alın diyorum bana hümanist geçinen forumdaşlar kızıyor. Ama ben yine uyarıyorum durum buna gidiyor tedbirinizi alın benle daşşak ! geçmeyin , tecrübeyle bakidir aynı şeyler yaşanacak , ama yok nato mermer nato kafa ,sonra ah vah , bu durumda yarın öbür gün ben niye bu tiplere acıyıp empati yapacağım !
her sene kaç kişi ev eşyası değiştiriyor
yada eğlence kültüre maaşının %3.39 unu kim veriyor
oteller ve lokantaya maaşının % 7 ssini yatıran kaç kişidir.
her akşam evde kafa çeken %5 midir
ulaştırmaya maaşın %17 sini kaç kişi veriyor
ama maaşın %60-65 ini gıda ve kiraya verenlerin oranı bir hayli yüksektir. ama listede ağırlık %38
bir halt olacağı yok.
https://odatv.com/alin-size-gercek-e...-04081844.html
geçen gün blumberkte domates üretiminde dünya 3ncüsüyüz diyordu. aga bu işte bir iş var. az biraz toprak bilen adam bilir, domates soğan patlıcanbiber vs üretmek dünyanın en kolay işi. tohumu at kendi kendine fışkırır. yok aga bu işte başka iş var. kimse benzin menzin demesin, bir kamyon standart 18 ton, bu herifler 20-22 ton yüklüyor zaten la kilo başına az kuruşlu maliyeti var. süt müt bunlar o kadar da zor işler değil. insanlık tarihiyle yaşıt.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri