Sayfa 108/1000 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 857 - 864 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1. bir de.. odea şube müdürü bitirme tezini eurobond üzerine yapmışmış.. itfaya kadar beklendiğinde alım ile nominal değer farkından oluşan getiride herhangi bir vergi söz konusu olmuyor dedi.

2.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bir de.. odea şube müdürü bitirme tezini eurobond üzerine yapmışmış.. itfaya kadar beklendiğinde alım ile nominal değer farkından oluşan getiride herhangi bir vergi söz konusu olmuyor dedi.
    Kendisine şunu sorar mısınız? Neden o zaman hiç bir firma/banka iskontolu Eurobond çıkarmıyor, böylece 0 vergi veririz. Hiç kimse döviz mevduat yapmaz. Herkes Eurobond alır.
    Bonus sorum : İskontolu banka ya da finansman diye duymuş mu? Bu bonolarda vergi var mı? Var ise Eurobond'un iskontosu neden vergilendirilmesin.

Saygılar.
    Saygılar.

3.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bugün 23/12/23 hazine bondu sordurdum iki bankaya (odea ve deniz). min 200k nominal alabiliyorsunuz dediler.. hazine eurobondunu daha az miktarda alabiliyoruz diye biliyordum.. bana bankanın elinde olmadığından dendi. kafa yine karıştı.. özel ile hazine arasında bir fark yok muydu bu min miktar konusunda. yoksa ben mi yanlış öğrenmiş/anlamışım?
    hazine eurobondlarını bin dolar katları şeklinde alabiliyorsunuz, ben geçenlerde azıcık paramla alabildim. iş bankası ve ziraatte böyle en azından.
    söyleyin bankanıza adam olsunlar

4.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Kendisine şunu sorar mısınız? Neden o zaman hiç bir firma/banka iskontolu Eurobond çıkarmıyor, böylece 0 vergi veririz. Hiç kimse döviz mevduat yapmaz. Herkes Eurobond alır.
    Bonus sorum : İskontolu banka ya da finansman diye duymuş mu? Bu bonolarda vergi var mı? Var ise Eurobond'un iskontosu neden vergilendirilmesin.
    valla açıkçası ben de kendisine, ben farklı biliyorum, mevzuat değişmiş olabilir mi diye sordum, araştırayım döneyim dedi.. sizin sorularınızı sorsam mavi ekran verir muhtemelen

5.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    hazine eurobondlarını bin dolar katları şeklinde alabiliyorsunuz, ben geçenlerde azıcık paramla alabildim. iş bankası ve ziraatte böyle en azından.
    söyleyin bankanıza adam olsunlar
    bahsettiğiniz bankaların elinde bu eurobondlar olduğundan mıdır acaba? odea eurobonda kendi girmiyormuş. bizim adımıza alıyormuşmuş..

ama o zaman da başka bir soru peydahlanıyor.. özel sektör bondları için de geçerli olmaz mı aynı şey bahsettiğiniz bankalarda?

ulen sanırsın uranüs'e uydu gönderiyoruz. ne menem birşeymiş şu eurobond mevzu..

6.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    valla açıkçası ben de kendisine, ben farklı biliyorum, mevzuat değişmiş olabilir mi diye sordum, araştırayım döneyim dedi.. sizin sorularınızı sorsam mavi ekran verir muhtemelen
    Mevzuat değişmedi, herkes sizin müdür gibi biliyor (belki maliye de) ama doğru olmadığına eminim. Soru şu; maliyenin bilmiyor olma riskini almalı mıyız?

Saygılar.
    Saygılar.

7.  Alıntı Originally Posted by Epicurist Yazıyı Oku
    Mevzuat değişmedi, herkes sizin müdür gibi biliyor (belki maliye de) ama doğru olmadığına eminim. Soru şu; maliyenin bilmiyor olma riskini almalı mıyız?
    ben almayayım en azından.

8.  Alıntı Originally Posted by shorts Yazıyı Oku
    bahsettiğiniz bankaların elinde bu eurobondlar olduğundan mıdır acaba? odea eurobonda kendi girmiyormuş. bizim adımıza alıyormuşmuş..

ama o zaman da başka bir soru peydahlanıyor.. özel sektör bondları için de geçerli olmaz mı aynı şey bahsettiğiniz bankalarda?

ulen sanırsın uranüs'e uydu gönderiyoruz. ne menem birşeymiş şu eurobond mevzu..
    https://www.isbank.com.tr/EN/prices-.../eurobond.aspx

Büyük bankalarda bazı hazine eurobondları üstte paylaştığım linkte olduğu gibi 1000$ min bedelle (alım satım makası banka lehine olacak şekilde) satılır. Küçük bankalar ya da aracı kurumlarsa siparişinize bağlı olarak tezgahüstü piyasadan daha yüksek min. alım bedelleriyle fiyat alır; sizden onay alırsa alım yapar. Ama tezgahüstü piyasadan banka üzerinden alım yapmak bir kaç günü bulabilir, çünkü ilgili kişiye talebinizin ulaşması, şubelerde eurobond lafını duyunca irkilen çalışanlar oldukça epey zaman alıyor sanırım. 13 Ağustos haftası Akbank'a mail yoluyla yaptığım soru talep "isin kodu verin araştıralım" diyerek iki hafta sonra yanıtlandı
    ---------------
    Paylaştıklarım bildiğimi düşündüklerim ve fikirlerimdir. Hiç bir paylaşımım yatırım tavsiyesi değildir. Saygılarımla

Sayfa 108/1000 İlkİlk ... 85898106107108109110118158208608 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •