ek: 200k nominal sahibiysem ve bu adıma euroclearda kayıtlıysa yurtdışında istediğim gibi işlem yapabilir miyim ki acaba?
ek: 200k nominal sahibiysem ve bu adıma euroclearda kayıtlıysa yurtdışında istediğim gibi işlem yapabilir miyim ki acaba?
1m euro veya karşılığı eurobondunuz varsa isviçrede hesap açıp %1 senelik saklama ücretini öderseniz isviçre (veya diğer herhangi bir ülke) bankalarına virmanlayıp orada muhafaza edebilirsiniz.Sorgusuz sualsiz hesap açan başka gelişmiş ülke yok bildiğim kadarıyla isviçre haricinde
teşekkürler..
yaz başı almanya'da bulunan türk orjinli bir bankada türkiye yerleşik olarak hesap açmak için bu alt sınır 200k euro ve muadili idi. saklama ücretsiz, bono ve fon alım-satım işlemlerine aracılık ücretleri, işlem başına 0,20% veya min 150 euro olarak iletilmişti. hala böyle mi bilmiyorum.
Çok düşmüş 35 günlük dolar vade geçen ay %5 le bağlamıştık bu ay %4.5 diyorlar.dolayısı ile eurobond oranlarıda düşmüştür herhalde soran oldumu acaba eurobondları.
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Sn. shorts,
Bakın örnek verdiğiniz bono iskontolu. İskontolu bononun kuponu yok. İskontosu, faizi oluyor, yani bu bonoyu banka size 81,63 (100/1,2250) fiyatla satıyor, itfa gününde 100 ödüyor. Eğer sadece kupondan vergi alınıyorsa ya da diğer bir deyişle iskontodan(itfa gelirinden) vergi alınmıyorsa, bu bononun vergisininin olmaması lazım. Vergisi yoksa mevduat eşleniğinin %26,50 (22,50 / 0,85) olması lazım oysa mevduat eşleniği %23,83(yani %10 stopaj kesilmiş) olarak veriliyor, demek ki iskonto yani itfa geliri vergilendiriliyor.
Saygılar.
tamam.. benim mt'ye söylerim sn epicurist![]()
Yer İmleri