Sayfa 631/1000 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 5,041 - 5,048 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by british Yazıyı Oku
    Benim anladığım ; dar mükellefiyete haiz bir hesap açılsa bile, eski (tam mükellefiyete tabi) hesaba alınan bondlar , tam mükellefiyet şartlarına tabi.

Bu mükellefiyet ve hesaplar kapatılmadan, dar mükellefiyete haiz hesaplar açılmadan işlem yaparsanız, tahminim sorun yaşarsınız gibi geliyor.
    Ben de tam olarak bundan emin olamadığım için konuyu tartışmak istemiştim. İş karmaşık bir hal alabilir zira Türkiye'de dar mükellefiyet tanımlandıktan sonra bazı işlemlerin tam mükellefiyete göre beyan edilmesi hususu , aktif olarak gerçek tam mükellefiyetin bulunduğu ülkenin maliyesi ile de bazı sıkıntılara neden olabilir.
    Zira orada da aktif bir tam mükellefin başka bir ülkede tam mükellef gibi vergi vermesini hoş karşılamayabilirler. (Zira onlar için de kağıt üzerinde bu eksik vergi tahsilatı anlamına geliyor)
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

2.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Ben de bundan çekindiğim için bu soruyu foruma yöneltmiştim.

Peki itfadan önce satılırsa (mesela 1 gün önce veya 5 yıl önce) yine de Türkiye'de satışın yapıldığı tarihte dar mükellefiyet kaydımız açılmış olsa dahi ,alım tarihinde tam mükellef olduğumuz için gelir Türkiye'de mi beyan edilmek zorunda.

Zira yukarıdaki yorumu yapan itfadan önceki satış için de benzer bir yorum yapabilir. (örneğin kıymetin tam mükellef olarak taşındığı yılların/dar mükellef olarak taşındığı yıllara oranına göre gelirin paylaşımı v.b gibi) Evet biraz zorlama geliyor ama maliyenin sağı solu belli olmaz biliyorsunuz.

(NOT: Türk vatandaşlığına sahip değilim. Acaba bu kural çifte vatandaşlar için mi geçerli oluyor?)
    Konu ile ilgili bilgim yok ancak dışarıdan bakan birisi olarak sizin yerinizde olsam aşağıdaki üç yoldan birisini seçerdim;
    1. Konu ile ilgili tecrübeli sağlam bir mali müşavir bulup, onunla çözmek,
    2. En kötü koşulu hesaplayıp, ona göre ilerlemek,
    3. Anlamak istediğim gibi ilerleyip, eğer hatalıysam ve tespit edilirse (varsa) af aramak veya cezaya katlanmak
    (bu koşulda da cezanın ne olduğunu öğrenmek için yine bu konuda tecrübeli birisini bulmanız gerekecek)

Özetle herşey risk algınız ve bilgi - tecrübeye erişiminizle bağlantılı..

3. 1ci soru eurobond sınır 53 bin tl emekli maşı veya asgari ucret geliride var. vergisine beyan ediliyormu?
    2ci soru 53 bini geçen eurobond geliri var, adam emekli emekli maşını yada asgari ucterinindemi vergisini vericek?

4. Diğer bir sorumda bu eurobond kıymetlerinin bankad akaybolmasi diye bişey varmı ? nasil ispatlariz guvenligi icin yapmamız gereken bişey varmı hack edilebilir mı

5.  Alıntı Originally Posted by aykut32 Yazıyı Oku
    Diğer bir sorumda bu eurobond kıymetlerinin bankad akaybolmasi diye bişey varmı ? nasil ispatlariz guvenligi icin yapmamız gereken bişey varmı hack edilebilir mı
    maaş geliri ayrı, buradaki vergi hesabına katılmıyor.
    eurobondlar güvenlidir, kaybolmaz hacklanmez korkulacak bir durum yoktur.

6. Eurobondlar EUROCLEAR isinde bir takasbank sisteminde saklanmaktadır.
    Kolay kolay buhar olmaz....

SM-A505F cihazımdan hisse.net mobile app kullanarak gönderildi.
    Twinkle twinkle little star,
    Soon you won't be twinkling anymore.....

7.  Alıntı Originally Posted by pilavli Yazıyı Oku
    maaş geliri ayrı, buradaki vergi hesabına katılmıyor.
    eurobondlar güvenlidir, kaybolmaz hacklanmez korkulacak bir durum yoktur.
    Peki serbest meslek geliri de ayrı mı acaba? Misal işletme sahibi birisi 53binin üzerinde gelir beyan ediyorsa eurobond'dan gelen miktar 53bin tl altında olsa bile beyan ediliyor mu yoksa maaşlı çalışanlarda olduğu gibi mi hesaplanıyor?

8.  Alıntı Originally Posted by Patrick Bateman Yazıyı Oku
    Peki serbest meslek geliri de ayrı mı acaba? Misal işletme sahibi birisi 53binin üzerinde gelir beyan ediyorsa eurobond'dan gelen miktar 53bin tl altında olsa bile beyan ediliyor mu yoksa maaşlı çalışanlarda olduğu gibi mi hesaplanıyor?
    Şirket kar dağıtımı miktara ekleniyor. Şahıs şirketi de (serbest meslek sahibi Mali müşavir , avukat v.b gibi) olsa fark etmiyor.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

Sayfa 631/1000 İlkİlk ... 131531581621629630631632633641681731 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •