Sayfa 756/1000 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon
Arama sonucu : 7994 madde; 6,041 - 6,048 arası.

Konu: EuroBOND mevzusu hakkinda sohbet..

1.  Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    Bende iş bnk takip ediyorum hepsinde satış miktarı sıfır
    İkincil piyasa olduğu için birileri satacak ki siz alabilesiniz. Tanesi 1,000 USD altına düştüğünde kimse malını elden çıkarmak istemez - paraya çok sıkışık değilse. Mesela İş Bnk. takip ediyorsanız bu fiyatlar ile son sayfada bulunan uzun vadeli EB'ları yakalamak için mucizeye ihtiyacınız var.

2.  Alıntı Originally Posted by Fabrice Yazıyı Oku
    İkincil piyasa olduğu için birileri satacak ki siz alabilesiniz. Tanesi 1,000 USD altına düştüğünde kimse malını elden çıkarmak istemez - paraya çok sıkışık değilse. Mesela İş Bnk. takip ediyorsanız bu fiyatlar ile son sayfada bulunan uzun vadeli EB'ları yakalamak için mucizeye ihtiyacınız var.
    Hocam bütün vadelerde miktar 0 bu kadar olur mu bilmiyorum ilk defa alacağım.

3.  Alıntı Originally Posted by Joe Dalton Yazıyı Oku
    güncel değildir.. dün ile bugünkü bond fiyatları farkına bakarsak 590 civarlarında olması lazım..
    CDS 560

https://twitter.com/alpserbetli/stat...674505/photo/1

4.  Alıntı Originally Posted by naar Yazıyı Oku
    Hocam bütün vadelerde miktar 0 bu kadar olur mu bilmiyorum ilk defa alacağım.
    CDS yükseldiği zaman doğal olarak fiyatlar düşüyor. Fiyatlar düşünce alıcıların iştahı artarken tam tersine satıcıların azalıyor. Dolayısıyla bulmak zor. Bir de EB yatırımcısı pek trader mantığında olmadığı için böyle günlerde daha bir sıkı sarılıyor malına.

5.  Alıntı Originally Posted by Fabrice Yazıyı Oku
    CDS yükseldiği zaman doğal olarak fiyatlar düşüyor. Fiyatlar düşünce alıcıların iştahı artarken tam tersine satıcıların azalıyor. Dolayısıyla bulmak zor. Bir de EB yatırımcısı pek trader mantığında olmadığı için böyle günlerde daha bir sıkı sarılıyor malına.
    Şu anda banada en uygun araç olarak görünüyor. Ben uzun vadeli düşündüğüm bir kısım tasarufu burada tutmak istedim tabi uygun fiyatlı alabilirsem. Gerçekten hiç kimse hiç bir enstrümanda emniyette değil, son yaşananlarda herkesin zarar ettiğini inanılmaz bir şekilde yaşadık. Olacak şey değil herkes kayıpta ve bunu başarı havasına dönüştürme gayreti içindeler. Evet 3. dünya ülkesi olmanın bedeli.
    Bilgi veren arkadaşlara çok teşekkür ediyorum.

6. 2 gün önce çok iyiydi fiyatlar.. ama 620 cds i görünce çekiniyor insan..

7. Döviz kuru düştüğünde de CDS yüksek bile olsa eurobond satıcıları azalabilir.

O nedenle en iyi zaman yüksek CDS (>500) ve yüksek döviz kuru var iken oluyor kanaatime göre.

Hatta şöyle ki

CDS=600 ve döviz kuru düşük konumu CDS=500 döviz kuru yüksek konumuna göre anlık olarak arz talep dengesinden dolayı dezavantajlı olabiliyor.

Kur ya da CDS birbirlerini bir şekilde takip ediyorlar ama birbirlerine yaklaşmaları veya uzaklaşmaları da belirli bir zaman alıyor.

O nedenle çok basit bir denklemi yok.
    En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
    https://twitter.com/r_x_p_u

8.  Alıntı Originally Posted by rxpu Yazıyı Oku
    Döviz kuru düştüğünde de CDS yüksek bile olsa eurobond satıcıları azalabilir.

O nedenle en iyi zaman yüksek CDS (>500) ve yüksek döviz kuru var iken oluyor kanaatime göre.

Hatta şöyle ki

CDS=600 ve döviz kuru düşük konumu CDS=500 döviz kuru yüksek konumuna göre anlık olarak arz talep dengesinden dolayı dezavantajlı olabiliyor.

Kur ya da CDS birbirlerini bir şekilde takip ediyorlar ama birbirlerine yaklaşmaları veya uzaklaşmaları da belirli bir zaman alıyor.

O nedenle çok basit bir denklemi yok.
    Kur, CDS, borsa korelasyonunu anlamak için bir ara takip ettim. O baktığım dönemde kurda pek hareket yokken bist çıkıyordu ve CDS düşüyordu. Konuya hakim olmadığım için tam olarak teknik bir anlam veremedim. Anladığım parametreleri çok fazla bir konu ve uzun vade düşünülmesi sağlıklı gibi. Böyle olursa o düşmüş bu çıkmış kafa rahat oluyor.

Sayfa 756/1000 İlkİlk ... 256656706746754755756757758766806856 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •