Biriken kuponlarla küçük bir ekleme yaptım portföyüme 2033 vadeli olandan.
Aslında ABD faiz artışı kararını bekliyordum alım için ama bizim CDS'ler de yüksek, uzun vadelilerin getirileri %8'e değiyor, dayanamadım.
TR tahvil almak istiyorum ama hiçbir yerde sabit faizli tahvil bulamıyorum. Bankalarda getiriler %20'lerde geziyor oysa %23 üstü olması gerekiyordu. Bankaların tahvil portfoyleri sınırlı birkaç tahvi dışında bulunmuyor. Tahvil çeşitliliği olan banka bilirseniz lütfen buraya da yazın faydalanmış oluruz.
2 hafta öncesine kadar vardı %25'lerden 10 yıllıklar alınabiliyordu bankaların internet sitelerinde ve satış kanallarında. Ancak 2 hafta önce Tcmb yapmaması gereken bir şey yaptı.
İlk günahı işledi. Fiyatı düşen faizi yükselen tahvilleri klavyenin tek bir tuşuna basarak yarattığı TL ile satın aldı.
Bu da fiyatları doğal dengesi dışında aşağıya çekti.
Ben kısmen alım düşünüyordum. Tcmb'nin dengesiz ve riskli bulduğum bu hareketinden sonra vazgeçtim.
Emek vererek kazandığım parayı yatıracağım enstrumana anında havadan yarattığı para ile alım yapan ve fiyatı ile oynayan bir kurumun yanında yatırım yapmak istemem.
İleride gidip hepsini satın alıp faizi %10'a da düşürebilir. Bir işleme bakar. Ben paramı sokakta bulmadım.
Kusura bakmasınlar.
En güçlü veya en zeki olan değil, DEĞİŞİME en açık olan türler hayatta kalır...Charles Darwin
https://twitter.com/r_x_p_u
Yer İmleri