Cds ler durdurulamıyor. 720 yi gördü.
Cds ler durdurulamıyor. 720 yi gördü.
Cihat e. Çiçek isimli YouTube ekonomi yorumcusu bu takip ediyorum uzun süredir. Bu hafta hep cds 800 olduğu an fiziki altına geçeceğini söyledi . Şimdi burada okuduğum kadarıyla geçmişte 1000 i bile geçmiş ama Türkiye hep eurobondlari ödemiş. Deneyimli arkadaşlara soruyorum ben ilk defa Vakıfbank'tan eurobond aldım farklı vadelerde bunların ödenmeme ihtimali var mı? Kenarda bir miktar daha dövizim var onu bankadan çekmeli miyim?
Şu var, dediğiniz gibi cds 1000'i geçmiş daha önce. 2000 krizinde de yine böyle kallavi idi EB faizleri. Sonra faizler göçünce ne oldu? Geçen kışa kadar bu başlık altında herkes keşke 2000 yılında faizler 9-10 iken EB alsaydım diyordu. Alın şimdi 9% oldu. Belki 10% olacak. Demek ki bu seviyelerden almak her yiğidin harcı değilmiş. İş işten geçtikten sonra atıp tutmak çok kolay.
ytd, al/sat/tut anlamına gelecek bir tavsiye verilmemiştir
Evet daha once moratorium yasamis, yani deneyimli arkadaslari sahneye alalim.. Paranizi ne kadar surede aldiniz geri?
Alabildiniz mi?
Dovletimiz sagolsun deyip bagisladiniz mi?
Yoksa nereden buldun bu kadar parayi da eurobond aldin? Anaparanin vergisini vermis miydi? V.s gibi sorularla ugrasmamak icin hiiic pesine dusmediniz talep bile etmediniz mi?
Anlatin da bizler de bir dinleyelim, ogrenelim.
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Cok dogru..
Aynisi hisse senedinde oluyor.
Adam diyor ki endeks 50 cente dussun her seyi satip hisse alacagim.
Lan dingil o endeks 50 cente geldiginde oyle bir hava olur ki sen elindeki para ile ilk ucaga atlayip bu ulkeden tuymek istersin demek istiyorum ama terbiyem elvermiyor
Syg,
Sabir ve zaman: iste benim bahadir askerlerim.. TOLSTOY
Cevap verenlere teşekkür ederim. Çok kararsız kaldım o yüzden sormuştum.
Syg,[/QUOTE]
2-3 bin takipçisi varken denk gelmiştim bu abiye. rahmetli babama aşırı benzediği için dikkatimi çekmişti. ogün bugün izlerim kendisini ara sıra. genelde aynı şeyleri söyler. şimdilerde 80 binlere yaklaştı abonesi.
diyeceğim şu ki kendisi hemen hergün fiziki altın alın der (bir de krediyle ev). arada da fon. yeni bir şey değil yani fiziki altın alırım demesi. bu aralar farklı olarak dediği şey 'cds 800 leri görürse size falan söylemeden tüm tl varlıklarımı satar beklerim. sonra niye sattın demeyin.'
Yer İmleri