Sayfa 1041/2460 İlkİlk ... 4154194199110311039104010411042104310511091114115412041 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 8,321 - 8,328 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by EGEDUK Yazıyı Oku
    Demek ki sadece kamu bankalarında olacak bu ürün.
    Bu da mevduatların kamu bankalarına kanalize olması demektir.
    Öyle demeyin belli olmaz.
    Bu topiğe siyaset karışmasın , şahsen Allah 1 dediğine bile inanmam, genelde hep goy goy larına alıştık ama bu zamana kadar döviz ateşine karşı yaptığı en en en etkili konuşmasıydı bana göre. Asıl önemli olan bu çeşmenin suyu nasıl karşılanacak , ne adı altında karşılanacak ?
    deniz bey in görüşlerini merakla bekliyorum.

2. Sn deniz
    Şimdi yabancılar gitti. Döviz talebi için geriye yerliler kaldı
    Cari fazla verilecek.
    İçeride dolar talebi yaratacak şirket ve bireyler için tüm kur riskini devlet üstlenecek.
    Bu sabit kur rejiminin farklı bir versiyonumudur ? Sabit kurdada devlet bir kur seviyesi belirtip bu seviyede tüm ihtiyacı karşılıyordu.

Cumhurbaşkanı nı savunmak aklıma hiç gelmezdi ama bu şekilde özellikle yastık altı ve fiili olarak var olmasa da sistemdeki dövizlerin sisteme kanalize etmesi sonucu oluşabilecek döviz bolluğundan dolayı , devlet olarak zaten kur artışı bırak yukarı gitmeyi , bilakisaşağı gideceğinden zaten kur farkı giderine katlanmayacağız ki mantığını kullanıyor olabilirler.

Bir başka aklıma gelen şey. Bu iş tamamen mantar. Bazı yandaşlara , alın size alım fırsatı . Bu işin patates olduğu ortaya çıkınca sağlam bir voliyi de buradan vurun demek istenmiş olabilir mi acaba ?

4. 1 Mayıs 2017
    Yakın tarihten bir dış borç hikayesi: De Çe Me

.......
    ...........

Gün gelir, DÇM’lerin para arzı artışına ve enflasyonun hızlanmasına neden olmaya başladıkları değerlendirilir ve kullanımına sınırlandırmalar getirilir. Ancak 1977 yılının ilk aylarından sonra yeni hesap açılması çok yavaşlamaya başlayınca TCMB ve bankalar, eski DÇM’lerin vadesi gelenlerinin paralarını geri ödemede zorlanmaya başlarlar.
    Daha önemlisi, DÇM’lerin anapara ve faiz ödenmeleri, verilen kur garantisi nedeniyle, Hazineye aşırı yük olmaya başlar. Sonunda sistem 1978 yılında bitirilir.
    Sonrası daha ilginçtir. Bu borçlar, 1981 yılından sonra devlet tarafından üstlenilir. O tarihte 2,5 milyar dolar kadar olan tutar Merkez Bankası veya devlet borcuna dönüştürülür.

http://www.hakanozyildiz.com/2017/05...kayesi-de.html

DÇM UYGULAMASI VE SONUÇLARI
    http://www.maliyesempozyumu.org/wp-c...mu_4_79_86.pdf

5.  Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Cumhurbaşkanı nı savunmak aklıma hiç gelmezdi ama bu şekilde özellikle yastık altı ve fiili olarak var olmasa da sistemdeki dövizlerin sisteme kanalize etmesi sonucu oluşabilecek döviz bolluğundan dolayı , devlet olarak zaten kur artışı bırak yukarı gitmeyi , bilakisaşağı gideceğinden zaten kur farkı giderine katlanmayacağız ki mantığını kullanıyor olabilirler.

Bir başka aklıma gelen şey. Bu iş tamamen mantar. Bazı yandaşlara , alın size alım fırsatı . Bu işin patates olduğu ortaya çıkınca sağlam bir voliyi de buradan vurun demek istenmiş olabilir mi acaba ?
    2. Paragrafınızdaki ile aynı düşüncedeyim. Şimdiye kadar hep böyle oldu çünkü. Insanın aklına başka birşey gelmiyor

Alıntı Originally Posted by roxette Yazıyı Oku
    Öyle demeyin belli olmaz.
    Bu topiğe siyaset karışmasın , şahsen Allah 1 dediğine bile inanmam, genelde hep goy goy larına alıştık ama bu zamana kadar döviz ateşine karşı yaptığı en en en etkili konuşmasıydı bana göre. Asıl önemli olan bu çeşmenin suyu nasıl karşılanacak , ne adı altında karşılanacak ?
    deniz bey in görüşlerini merakla bekliyorum.
    1980 krizine ne sebep oldu? 3 gönderi yukarıda güzel bir yazı var. 1977-1978 ler ile ilgili.

Lenovo P1a41 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Eğer bu garantiyi sadece 1 yıl vadeli TL mevduata verirlerse mantıklı olmayabilir. Ben mesela günlük TL vadeli mevduata koyuyorum ya da 1 aylık TL mevduata koyuyorum. Bunu da karşılayacak mı?

Peki bu fazladan TL, enflasyonu arttırmaz mı?
    Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.

8. Teorik olarak;
    doları;
    bireysellerin tasarruf amaçlı gerçek dolar talep etmesini, (bu sistem aynı kazancı garanti edip, dolardaki düşüş riskini ortadan kaldıracağı için) anlamsız kılarak,
    mevcut yükümlülüklere göre dolar bir dengeye geldikten sonra,
    dolarla iş yapan kurumsalların (yani ihracatçılar ile ithalatçıların) arasındaki dengeye, yani cari açığa, endekslemeye çalışan bir yöntem;
    olarak düşünülmüş olabilir...

pratikte ne gibi sonuçları olacaktır -----> Deniz Hoca

Sayfa 1041/2460 İlkİlk ... 4154194199110311039104010411042104310511091114115412041 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •