Sayfa 1178/2460 İlkİlk ... 1786781078112811681176117711781179118011881228127816782178 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 9,417 - 9,424 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Alıntı Originally Posted by Econfin Yazıyı Oku
    BREAKING: US officials suggest Putin fears Sergey Shoygu will attempt coup next week. Growing distancing between the individuals and closed-doors conversations suggest a replacement is being architected.

It is deemed probable that Shoygu will be tried for corruption and treason.
    İnşallah

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku

Şu anda hiç bir enstrümanda olan mutlu değil ama dövizde olanlar kendini daha güven içinde görüyorlar.Çünkü uzun vadede bölgeler arası enflasyon farkı kadar satınalma güçlerinin korunacağını biliyorlar.
    KKM'den farkı ise;vade bitince tekrar dövize geçilmek istenirse ,belki alım -satım fiyat farkı 100-150 kuruş büyük bir makas oluşacağı için yeniden dövize geçiş yolu kapalı olacak veya çok yüksek maliyetli olacak veya geçiş için ortaya başka bir takım engeller çıkmayacağının garantisi yok.
    Bir ülkenin halkı -birikimlerinin reel değerini korumak için- döviz alıyorsa ,kusur halkta aranmaz,kusur "güven verici" politikaları hayata geçirmeyen yönetimlerdedir.
    Yeni haberi biliyorsunuz. Ben de, siz de paylaştık burada. KKM vade bitince, ilk girdiğiniz kur fiyatından yenileme yapılabiliyor.

Alım-satım makası için yazdığınız rakamlar çok yüksek. Şu an garanti bankasında 25 kuruş fark var. Siz nereden bakıyorsunuz 1-1,5 lira fark görüyorsunuz. Çakallık yapıyor sizin baktığınız kanal.

Tabii ki kişiye göre değişir ama dövizde olan insanlar nasıl çok güvende hissediyor kendini? 20 Aralıkta şapkadan çıkan tavşan, insanları şoka soktu. Ben o gece doları sattım ve birsüre sonra KKM' ye geçtim. Bu RTE her an her şeyi yapabilir. Bugün NAS' dan bahseder, yarın süper bono çıkarır, enflasyona endeksli enstrüman çıkarır..vs dolara bir daha çakar. Nasıl rahat edeceğim ben dövizde durarak.

Likit olmak isteyenleri, hisse gibi doları da al sat yapanları anlarım ama uzun süre paraya dokunmayacak olanlar için KKM iyi bir enstrüman.

3. 700 üstü CDS'in meali, yani default ihtimali kaçtır diye merak edenler varsa...

https://twitter.com/e507/status/1500792532732633093
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Yeni haberi biliyorsunuz. Ben de, siz de paylaştık burada. KKM vade bitince, ilk girdiğiniz kur fiyatından yenileme yapılabiliyor.

Alım-satım makası için yazdığınız rakamlar çok yüksek. Şu an garanti bankasında 25 kuruş fark var. Siz nereden bakıyorsunuz 1-1,5 lira fark görüyorsunuz. Çakallık yapıyor sizin baktığınız kanal.

Tabii ki kişiye göre değişir ama dövizde olan insanlar nasıl çok güvende hissediyor kendini? 20 Aralıkta şapkadan çıkan tavşan, insanları şoka soktu. Ben o gece doları sattım ve birsüre sonra KKM' ye geçtim. Bu RTE her an her şeyi yapabilir. Bugün NAS' dan bahseder, yarın süper bono çıkarır, enflasyona endeksli enstrüman çıkarır..vs dolara bir daha çakar. Nasıl rahat edeceğim ben dövizde durarak.

Likit olmak isteyenleri, hisse gibi doları da al sat yapanları anlarım ama uzun süre paraya dokunmayacak olanlar için KKM iyi bir enstrüman.
    Deniz hocam makas 1-1,5 lira dememiş, belki olabilir demiş (ayrıca kambiyo vergisi de gördük)
    yazıda belirsizlik olduğundan bahsedilmekte

5.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    Tabii ki kişiye göre değişir ama dövizde olan insanlar nasıl çok güvende hissediyor kendini?
    Portföyün büyük bir kısmı dolarda olan biri olarak, söyleyebilirim ki en büyük endişem dövizin düşmesi değil, bir gün birilerinin çıkıp gerçek kişilerin döviz tevdiat hesaplarının %bilmem kaçı, falanca kurdan tl ye çevrilecektir demesi.

Ya da sermaye kontrolleri getirilip döviz alımının engellenmesi.

Onun dışında bir korkum yok.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku

Resmî Gazetede yayınlanarak Kkm’de vade bitiminde yenileme imkanı getirildi.
    Konu hakkında analizimi tamamlayıp, rakamsal örnekle, yenilemenin avantajlı olup olmadığı hakkında görüşümü paylaşacağım.
    Birkaç gün sonra.
    Selamlar.

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/ekonomi/kkmde-...-haberi-651060

Türkiye Ekonomi Modeli'nin en önemli araçlarından kur korumalı TL mevduatta şirketlerin beklediği 3 ay vade imkanı geldi. Öte yandan vadesi gelen mevduatlar için yenileme imkanı da sağlandı.
    Bu saatten sonra tüzeller için konuşmak gerekirse pek bir etkisi olmayacak.

En büyük avantaj 4. çeyrek gecici verginin verilme süresine kadar (normalde 17 şubattı, sonra 25 şubata uzatıldı) bozulan dövizler içindi.

Onda bile kanunda minimum 3 ay vade demesine rağmen, tcmb tebliğiyle minimum 6 ay yaptılar.

Sonra vergiden muaf olacak kambiyo karının hesabı için bir uygulama tebliği çıkarıp hesaplarken fifo uygulayacaksınız dediler.

Örnek vermem gerekirse kayıtlarda 18 milyon olan banka kambiyo karı, Excel fifo hesabında 11 milyona iniyor.

Vergiyi 18 milyon üzerinden bildiriyorsunuz, ama 11 milyonunu muaf tutuyor , hem de dövizinizi bozdurup, 6 ay boyunca tl de tutuyorsunuz.

Çoğu firma yapmaktan vazgeçti.

Bu saatten sonra da 3 aya indirmeleri bir işe yaramaz, çünkü 2022 deki vergi avantajları, kur geçen sene 4.çeyrekte olduğu gibi çok artmadıği için artık o kadar cazip değil.

8.  Alıntı Originally Posted by KaaN- Yazıyı Oku
    .
    Şu anda alım satım makası normal ama 20 aralık dolayında bir hafta kadar 1-1.5 lira arasındaydı tüm bankalarda. Dolar alımını zorlaştırmak için makası 2-3 liraya çıkarmalarını "telkin" edersiniz bankalara, talebi kesmek için çok hızlı ve etkili bir yöntem.
    Rusya'da alınan önlemleri takip edelim diye yazmıştım, gerekirse bizde de aynısı/benzeri uygulanabilir.

Sayfa 1178/2460 İlkİlk ... 1786781078112811681176117711781179118011881228127816782178 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •