Burada yazdıklarınızı ciddiye alıp cevap vermiyorlarsa
daha güzel topikler var sen de gelsene
İyi, kötü , güzel ,çirkin ,doğru , yanlış
her yazdığına cevap veren çıkar.
https://www.hisse.net/topluluk/showt...52804&page=229
Hem bu topikte sayfalar hızlı ilerlemesin
Geçmişten çok alıntı yapılıyor.
Burada daha önce bahsettiğim kıvırmasyonlar geliyor..
0.25 er den 2 faiz artışı anca yapar FED demiştik..
Bir neden bulup yan çizer hatta üzerine yeniden sıfıra çekip 4-5 trilyon dolar daha bile basabilir diye bir adım da öteye taşıdık idi..
https://www.bloomberg.com/opinion/ar...its-rate-hikes
Pandemi!! harika bir çıkış yolu sunmuş idi..
Şimdi ki hikaye de ..to protect our economy against russia sloganı olabilir..
Epey alkış ve "olur" alır..
Biden zaten enflasyon rusya yüzünden böyle diyerek düşmanı işaret etti bile..
Birşey anlamadım..50 puan faiz artışından sonra bir daha ben mi yazmim..
Yada temmuza! kadar 3 faiz artışı mı bekliyorsunuz..Öyle olmazsa siz mi yazmayacaksınız..
Burada FED in ne kadar faiz artışını dillendirsede 2021 de harekete geçmesi gerektiğini ama devamlı ağırdan alarak aslında sözü ile özünün bir olmadığından hareketle FED in 0.25 den max 2-3 faiz artışı yapacağını belirtmiştim..
Bu teorimi dayandığım 2 dayanak vardı...
Batılı kurumların abartarak medyaya servis ettiği gibi 6-7 (hatta 9 diyen oldu) seri faiz artışı özellikle sıfır faizli çop tahvil/bono larda büyük paniğe neden olur..Bu paniğin bir tahvil bono krizi doğurmasından korkulur..Ki bu durumda yine başa dönülüp sıfır faiz al üzerine 10 trilyon dolar denir..
İkinci olarak da bu enflasyon un nedenleri içinde maliyet ağırlığı da mevcuttur..
Maliyet enflasyonunda birde tutup finansman maliyetleri artırırsanız stagflasyona ardına kadar kapıyı açarsınız..
Devasa borçların masa üzerinde olduğu bir ortamda da hali ile stagflasyon en kaçınılması lazım gelen şey olacaktır..
Mart ayında 0.50 beklentisi vardı 0.25 dedi sanırım POWELL..
Şimdi de beklediğim gibi yavaş yavaş "ya yapmasak mı beklesek mi biraz daha " sesleri yükselmeye başladı..
Mart da 0.25 lik (komedi) bir faiz artışı (artık çok dillendiğinden) mecburi de olsa haziran ı pas geçme ihtimalini ciddi ciddi düşünüyorum..Bu yaptırımların ve karşılıklı restleşmelerin dalgaları nisan dan itibaren ekonomileri daha ciddi vurmaya başlayabilir çünkü..
Vurmazsa eğer rusya izolasyonu alternatif kaynaklar üzerinden kompanse edilirse sonbahar da 2 faiz artışı ile yılı toplamda 0.75 artış ile kapayabilir..(aslında yazdan itibaren enflasyonda düşüş eğilimleri de görebilir miyiz diye düşünmüyor değilim)
Ki bu bile aslında 7-10 lara yaklaşmış bir enflasyonda faiz artışı olarak bile adlandırılamaz..
Kısacası faiz-enflasyon arasında bağ bütün dünyada koptu ...Yada kopmak üzere..
Biz geçen sene bu bağı kopardık zaten..
Paraanalizdeki dostlar kendi kendileriyle de çelişiyorlar. Bir makalede ukrayna-rusya nedeniyle kaybımız çok diye anlatıyor. Bir diğer makalede ise ukrayna-rusyadan para akışını anlatıyor.
https://www.paraanaliz.com/2022/gene...girdi-g-26186/
Neyse. Makalelerden biri Mahfi beye aitmiş. Diğeri anonim. Şirketin objektif bir bakış açısına sahip olduğunu düşünelim!!!![]()
Yer İmleri