STAGLASYON riski var sizce sn deniz 43????
STAGLASYON riski var sizce sn deniz 43????
Yılın ilk 6 ayında %9.17 enflasyon olmuş ,%15'in altında kalabilmesi yılın ikinci 6 ayında enflasyonun 115/109.17=%5.34'ün ,ortalama aylık %0.87'nin altında kalması gerekir.
Diğer taraftan üretici fiyatlardaki ilk 6 ayda fiyatlar %15.52 artmış,yıllığı bileşik %33.45'e denk geliyor,üretici ve tüketici fiyat endeksindeki farkın en azından bir bölümünün yılın ikinci yarısında enflasyona yansıması beklenir,bu durumda yılı %15 enflasyonun altında bitirmek çok zor gözüküyor,çok sert bir kemer sıkma programı ile talep büyük ölçüde frenlenirse ancak o zaman bu yansıma minimumda kalır,hedef tutturulabilir.
Tuesday July 03 2018 Actual Previous Consensus
05:00 PM
US
Factory Orders MoM MAY 0.4% -0.8% -0.1%
05:00 PM
US
Factory Orders ex Transportation MAY 0.7% 0.4%
ikinci çeyreğin 3 ayında da imalat PMI verisi 50'nin altında geldi,yani 50 rakamı üretimde küçülmeyi ifade ediyor,ayrıca konut,otomobil,beyaz eşya ,elektronik ve mobilya gibi sektörlerin meslek örgütleri ,üretim ve satışlarının geçen yıla göre ciddi oranda düştüğünü ifade ediyor ki bunlar ekonomide küçülmenin işaretleri,dolayısıyla ben sadece üçüncü çeyrek değil,ikinci çeyrekte de küçülebileceğimizi,ya da sıfıra yakın bir büyüme olacağını tahmin ediyorum,üçüncü çeyrekte ise baz etkisinin de desteğiyle ekonomimizde sert bir küçülme olabileceğini düşünüyorum.İçinde bulunduğumuz yüksek enflasyon ortamı ile birlikte stagflasyona girmemiz de kuvvetli bir ihtimal.
https://www.cnbc.com/2018/07/02/hous...s-retreat.html
Home prices make the biggest jump in four years
Home prices jumped 7.1 percent annually in May, according to a new report from CoreLogic.
ABD'de konut fiyatları Mayıs ayında yıllık %7.1 yükselişle son 4 yılın en büyük fiyat sıçramasını yaptı.
Bugün itibariyle 2018 ort. Usd kuru 4.1027
OVP deki 3.466 milyon liralık gsyh sağlansa bile usd bazlı 840 milyarın altına indik. Daha şimdiden.
Yer İmleri