Sayfa 1207/2460 İlkİlk ... 2077071107115711971205120612071208120912171257130717072207 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 9,649 - 9,656 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

Thursday March 24 2022 Actual Previous Consensus
    03:30 PM
    US
    Initial Jobless Claims 19/MAR 187K
    215K ® 212K

https://tradingeconomics.com/united-...jobless-claims

It was the lowest level for initial claims since September 6, 1969, as demand for workers is much higher than supply and employees try to hold on to their workers.

04:45 PM
    US
    Markit Composite PMI Flash MAR 58.5
    55.9
    US
    Markit Services PMI Flash MAR 58.9
    56.5 56
    US
    Markit Manufacturing PMI Flash MAR 58.5
    57.3 56.3

10:00 PM
    MX
    Interest Rate Decision 6.5%
    6% 6.5%

Fed'in sinyal vermesiyle ,başta gelişmekte olan ülkeler,küresel ölçekte merkez bankalarının hızlı bir faiz artırımı sürecine girdiğini görüyoruz.

4.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    10:00 PM
    MX
    Interest Rate Decision 6.5%
    6% 6.5%

Fed'in sinyal vermesiyle ,başta gelişmekte olan ülkeler,küresel ölçekte merkez bankalarının hızlı bir faiz artırımı sürecine girdiğini görüyoruz.
    bizde dışarıdan gelecek paraya bile kkm ile garanti kazanç vaad ediyoruz ama sözde gösterge faizimiz %14 gösterge tahvillerimiz %26-27. Bu uygulama normal demokratik ülkelerde anayasa mahkemesine gider diye düşünüyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

5. Sn. Deniz hocam;

Ülkemizdeki sürekli öğretmen açığı var büyük iller ve merkezlerde fazla olabilirken göçmenler vs. nüfus artışı derken ekonomiye de ekstra bir yük oluyor mu? kendimi bildim bileli öğretmen açığı var batıda bunu nasıl ikame ediyorlar acaba ülkemizde lisenin zorunlu olması faydalı mı yada teknik ve sağlık gibi liselerin sayısı arttırılmalı ve teşvik edilmeli mi? gibi sorular sorulabilir fazla uzatmadan sizin Türkiye'de eğitim hakkında varsa görüşlerinizi paylaşıp bizleri aydınlatabilir misiniz?

Görüşleriniz ufuk açıcı olduğundan bu konuda da sizin düşünme metodunuzu merak ediyorum.

Saygılarımla.

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    bizde dışarıdan gelecek paraya bile kkm ile garanti kazanç vaad ediyoruz ama sözde gösterge faizimiz %14 gösterge tahvillerimiz %26-27. Bu uygulama normal demokratik ülkelerde anayasa mahkemesine gider diye düşünüyorum.
    Ben bu Ekonomi Yönetimine hayret ediyorum,herhalde Cumhuriyet döneminin en liyakatsız yönetimi.Öyle uygulamaları hayata geçiriyorlar ki,gülmeli mi ağlamalı mı karar vermek zor.
    Şimdi yabancılar için de KKM uygulaması getirmişler...Faiz getirisi yıllık %17 enflasyon ise %124(ENAG),döviz kurlarındaki artış enflasyondan çok fazla sapma göstermeyeceği için teorik olarak faiz getirisinin kur artışının çok altında kalacağı aşikar.Bu durumda bir yabancı dövizini getirse vade sonunda parasının döviz olarak tutarı değişmez aynı kalır(havale masrafları ,sermaye kısıtlamaları riskleri,diğer işlem masraflarını ihmal ediyorum).
    Yabancı niye KKM hesabına para getirsin,CDS'i 600 olan ve kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altında olan Türkiye'nin riskini alacaksa %9 yıllık dolar faizi veren eurobond alır,%0 dolar faizi veren KKM değil.%9 dolar cinsinden eurobond getirisine rağmen risk görüyorsa da yıllık %1.554 getiri sunan ABD 1 yıllık Hazine bonosu alır,%0 dolar faizli KKM'ye gelmek yerine.Bizim ekonomi yönetimi yabancı yatırımcıların zeka seviyesinin herhalde çok geri olduğunu düşünüyor ki,bu tür ürünlerle ortaya çıkıyor.

7.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Ben bu Ekonomi Yönetimine hayret ediyorum,herhalde Cumhuriyet döneminin en liyakatsız yönetimi.Öyle uygulamaları hayata geçiriyorlar ki,gülmeli mi ağlamalı mı karar vermek zor.
    Şimdi yabancılar için de KKM uygulaması getirmişler...Faiz getirisi yıllık %17 enflasyon ise %124(ENAG),döviz kurlarındaki artış enflasyondan çok fazla sapma göstermeyeceği için teorik olarak faiz getirisinin kur artışının çok altında kalacağı aşikar.Bu durumda bir yabancı dövizini getirse vade sonunda parasının döviz olarak tutarı değişmez aynı kalır(havale masrafları ,sermaye kısıtlamaları riskleri,diğer işlem masraflarını ihmal ediyorum).
    Yabancı niye KKM hesabına para getirsin,CDS'i 600 olan ve kredi notu yatırım yapılabilir seviyenin 5 kademe altında olan Türkiye'nin riskini alacaksa %9 yıllık dolar faizi veren eurobond alır,%0 dolar faizi veren KKM değil.%9 dolar cinsinden eurobond getirisine rağmen risk görüyorsa da yıllık %1.554 getiri sunan ABD 1 yıllık Hazine bonosu alır,%0 dolar faizli KKM'ye gelmek yerine.Bizim ekonomi yönetimi yabancı yatırımcıların zeka seviyesinin herhalde çok geri olduğunu düşünüyor ki,bu tür ürünlerle ortaya çıkıyor.
    evet yurtdışında finansal okuryazarlık çok yüksektir ve özellikle büyük sermaye sahipleri portföylerini profesyonellere yönettirirler.
    sanırım hedef kitle daha önce paralarını yimpaşa, kombassana kaptırmış yurt dışında yaşayan Türk vatandaşları.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Sn. Deniz hocam;

Ülkemizdeki sürekli öğretmen açığı var büyük iller ve merkezlerde fazla olabilirken göçmenler vs. nüfus artışı derken ekonomiye de ekstra bir yük oluyor mu? kendimi bildim bileli öğretmen açığı var batıda bunu nasıl ikame ediyorlar acaba ülkemizde lisenin zorunlu olması faydalı mı yada teknik ve sağlık gibi liselerin sayısı arttırılmalı ve teşvik edilmeli mi? gibi sorular sorulabilir fazla uzatmadan sizin Türkiye'de eğitim hakkında varsa görüşlerinizi paylaşıp bizleri aydınlatabilir misiniz?

Görüşleriniz ufuk açıcı olduğundan bu konuda da sizin düşünme metodunuzu merak ediyorum.

Saygılarımla.
    Bu konuda daha önce yazılarım olmuştu.Türkiye'nin yapısal reform olarak en acil ihtiyaçlarından bir tanesi eğitim reformu ,hukuk reformuyla birlikte en acil 2 tanesini oluşturuyor.Eğitim kalitesi son derece düşmüş durumda,lise diploması alıp 4 işlemi yapmaktan aciz kişiler var,keza üniversitelerin eğitim kalitesi de çok düşmüş durumda, odtü gibi birkaç üniversite hariç,diğer üniversitelerde çok yetersiz eğitim ve diploma alan gençler iş bulamıyorlar,iş dünyası da bu durumdan çok şikayetçi.

Yapılması gerekenler olarak;

- Önce ders müfredatları yeniden düzenlenmeli,bilimsel bir eğitim verilmeli

-Liselerde sınıfta kalma ve ikmale kalma uygulamasına geri dönülmeli ,2 sene üst üste sınıfta kalanın okulla ilişiği kesilmeli,

-İhtiyaca göre eğitim planlaması yapılmalı.İlkokulda temel eğitim sonrası sınav başarısına göre yönlendirme yapılmalı.En başarılılar fen liselerine ,diğerleri ise ihtiyaç planlamasına göre orta kademe meslek okullarına veya düz liselere yönlendirilmeli.

-Üniversite giriş sınavları bir sıralama sınavı değil başarı sınavı olmalı,tercih edilen bölüme girebilmek için en azından 50/100 başarı şartı aranmalı(orta öğrenimde sınıf geçebilmek için her derste 50/100 karne notu gerekmesi gibi).Bu suretle "tabela üniversiteleri" tercih eden öğrenci olmayıp kapanacak,bu okullar uygulamaya yönelik meslek okullarına dönüştürülebilecek,iş dünyasının aradığı "ara eleman" ihtiyacı karşılanabilecektir.Diğer üniversiteler ise "araştırma üniversitesi" olarak teori ağırlıklı bilimsel seviyesi yüksek eğitim kurumları olarak işlev görebilecektir.

-Başta Japonya,Güney Kore,Taiwan,Singapur,Hong Kong,Çin olmak üzere uzakdoğu ülkelerinin eğitim sistemleri oldukça başarılı,öğrencileri de oldukça zorluyorlar,küçük yaşlarda büyük rekabete sokuyorlar ama ülke olarak da meyvelerini topluyorlar,PISA sınavlarında hep başa güreşiyorlar.
    Aşağıda linkini verdiğim Almanya'nın da eğitim sistemi oldukça başarılı.Orta eğitimde yaygın olarak meslek okullarına yer verdiklerinden sanayi üretiminde çok başarılılar.Sınavlarda en başarılı öğrenciler ise Akademik Lise (Gymnasium)'a yönlendirilip ,üniversite eğitimlerinden sonra Almanya ekonomisinde,bilim hayatında,teknoloji geliştirmede ve sosyal hayatında kilit pozisyonlara gelerek,ülke refahına yarattıkları yüksek katma değer ile katkı veriyorlar.

https://www.itebs.com.tr/almanyada-egitim-sistemi

Sayfa 1207/2460 İlkİlk ... 2077071107115711971205120612071208120912171257130717072207 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •