Sayfa 1228/2460 İlkİlk ... 2287281128117812181226122712281229123012381278132817282228 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 9,817 - 9,824 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Dün Şenol Babuşçunun paylaşımı vardı konu ile ilgili

Oyunun kuralları sürekli değişmeye devam ediyor bir inat uğruna ya rab

https://tr.euronews.com/2022/04/11/r...0-ye-c-kar-lab

Reuters: TCMB, ihracatçılara getirdiği yüzde 25'lik döviz geliri payını yüzde 50'ye çıkarılabilir

Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    https://www.dunya.com/ekonomi/turkiy...-haberi-653272

Türkiye'de ciddi faiz artışı olmadan enflasyon düşmez

Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) eski başekonomistlerinden olan, Harvard Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kenneth Rogoff:

Türkiye ve dünya ekonomisi için önemli tespitleri var...

-"ABD, resesyon yaşanmadan enflasyonun 12-18 ayda düşürülebileceği noktayı geride bıraktı. "

Tamamiyle katıldığım tespiti,yukarıdaki ifade.6 ay önceye kadar Fed'in "yumuşak iniş" yaparak,ekonominin büyüme hızına bir zarar vermeden enflasyonu düşüş patikasına sokma imkanı vardı.Ama Fed gözünü kapattı ve realiteyi görmemeyi tercih etti.Şimdi gelinen noktada enflasyon yangınını söndürecek tedbirler ancak ekonomiye "sert fren" yaptırarak hayata geçirilebilir.
    Kişisel görüşüm;Fed üyelerinin bu azmi ve kararlılığı gösterebilecek profilden uzak oldukları.Bu nedenle ABD'de giderek ivme kazanan enflasyon yükselmeye devam edecek,gelecek ay da muhtemelen uzun yıllardır görülmeyen yükseklikte bir aylık enflasyon verisiyle(Mart 2022) yıllık enflasyonun %8'lere yükseldiğini göreceğiz.
    Hepimizin bildiği şeydir.Bakteri ve mikrop kaynaklı hastalıklarda antibiyotik tedavisi yeterli dozda ve sürede uygulanmaz ise,tedavi etmediği gibi mikroplar,bakteriler antibiyotiğe karşı direnç kazanırlar,bu durumda hastalığı tedavi etmek için,daha etkin antibiyotiklerin daha yüksek dozlu ve daha uzun süreli uygulanması gerekir.
    Fed'in şimdi yapmakta olduğu tam da budur.Bundan sonra faiz artırımlarını 0.25 mi 0.50 mi yapalım ,"işe yaramayacak boş konuşmalarla"düşük dozlu tedaviyi planlayarak gecikirken,enflasyon kontroldan çıkmış,almış başını gidiyor.Sonuçta Fed daha önce, çok daha düşük dozlarla ekonominin büyüme hızını fazla etkilemeyecek tedbirlerle ,enflasyonu kontrol alabilecek iken,bunu yapabilecek basireti gösteremediği için ,ileride çift hanelere çıkacak enflasyon ortamında çok daha sert tedbirlerle ABD ekonomisini resesyona sokarak enflasyonu önleyebilecek tedbirleri almaya mecbur kalacak.

Tuesday April 12 2022 Actual Previous Consensus
    US
    Inflation Rate MoM MAR 1.2%
    0.8% 1.2%
    03:30 PM
    US
    Inflation Rate YoY MAR 8.5%
    7.9% 8.4%

3. 1981 Yılından beri ABD'de görülen en yüksek Enflasyon rakamları az önce açıklandı: %8.5!

Bakalım gerekli olan yapılacak mı? ABD'nin beklenenden Sert faiz artışı ve ayda 95 Milyar Dolardan daha fazla doları piyasadan çekmesi lazım. Lazım da işte...

https://t.co/I6GxcCVbXT

Wednesday April 13 2022 Actual Previous Consensus
    07:00 AM
    CN
    Balance of Trade MAR $47.38B
    $115.95B $22.4B
    CN
    Exports YoY MAR 14.7%
    16.3% 13%
    CN
    Imports YoY MAR -0.1%
    15.5% 8%

5. Günaydınlar, Benim Denizbankta fonda biraz nakitim vardı bunu bozup KMM geçmek istemiştim, açıklamalarında stopaj kesilmez denildiği halde kesmişler, itiraz edince de siz bu fonu 2019 yılından önce almışsınız dediler, bende bankanızın en az 20 yıllık müsterisiyim, maaşımdan para kalırsa aynı fonu alıyorum dedim.

Acaba bu kestikleri Stopaj yasal mı değil mi? Bilgisi olaan var mı acaba? tşk.
    Burada yer alan yatırım bilgi,yorum ve tavsiyeleri yatırım danıŞmanlığı kapsamında değildir yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kiŞisel görüŞlerine dayanmaktadır.

6. Erdoğan’dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te şehit aileleri ve Suriyelilere verilen iftarda “Türkiye, Suriye’den gelenlerin de vatanıdır” dedi. Cumhurbaşkanı, “Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler de var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz” diye konuştu.

https://www.paraanaliz.com/2022/gund...amasi-g-28419/

7.  Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Erdoğan’dan Suriyelilere vatandaşlık açıklaması

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kilis’te şehit aileleri ve Suriyelilere verilen iftarda “Türkiye, Suriye’den gelenlerin de vatanıdır†dedi. Cumhurbaşkanı, “Kardeşlerimizin içerisinde inanıyorum ki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak isteyenler de var. Konuyla ilgili olarak İçişleri Bakanlığımızın attığı adımlar var. Ellerinden geleni bakanlığımız oluşturduğu ofisle takip etmek suretiyle bu kardeşlerimize, bu yardımı, bu desteği yaparak onlara vatandaşlık imkanını vereceğiz†diye konuştu.

https://www.paraanaliz.com/2022/gund...amasi-g-28419/
    nedir bu suriyeli sevgisi anlamış değilim. Bizim ülke olarak yeni vatandaşa ihtiyacımız var mı? bence yok. sadece içerideki insanlarımızı iyi ve doğru alanlarda yetiştirip üretime yönlendirmeliyiz.
    ayrıca ev satılarak vatandaşlık verilmesine de karşıyım. Böyle bir paraya da vatandaşa da ihtiyacımız yok.
    Birçok şehirde emlak fiyatları ve kiraları uçmuş durumda. Gençlerin çalışıp kazanarak ne ev ne de araba alabilme hayalleri bile bitti şimdiden. Neden kendi vatandaşımızı düşünmeyiz anlayamıyorum.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

8.  Alıntı Originally Posted by TIFIL Yazıyı Oku
    Günaydınlar, Benim Denizbankta fonda biraz nakitim vardı bunu bozup KMM geçmek istemiştim, açıklamalarında stopaj kesilmez denildiği halde kesmişler, itiraz edince de siz bu fonu 2019 yılından önce almışsınız dediler, bende bankanızın en az 20 yıllık müsterisiyim, maaşımdan para kalırsa aynı fonu alıyorum dedim.

Acaba bu kestikleri Stopaj yasal mı değil mi? Bilgisi olaan var mı acaba? tşk.
    Forumda bir arkadaşımızın uyarısı üzerine elimdeki tüm fonları bozup tekrar aynı fonları almıştım. Böyle bir durumun varlığı konuşulmuştu o zamanlar.
    Yukarıda yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

Sayfa 1228/2460 İlkİlk ... 2287281128117812181226122712281229123012381278132817282228 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •