Sayfa 1232/2460 İlkİlk ... 2327321132118212221230123112321233123412421282133217322232 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 9,849 - 9,856 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Sn deniz bir taraftan kalifiye iş gücü ülkeyi terk etmek istiyor ve terk ediyor. Diğer taraftan konut fiyatları yükseliyor (konu dışarıdan gelen göçe bağlanıyor) . Bu aslında birbiri ile çelişen durum değil mi ?
    Sizce ne noktada dengelenir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

2. "Hazine ve Maliye Bakanlığı, mart ayı merkezi yönetim bütçe istatistiklerini açıkladı. Buna göre, merkezi bütçe martta 69 milyar TL açık verdi. Martta merkezi bütçe geliri 156 milyar TL olurken, giderler 224,9 milyar TL oldu."

Şöyle bir fikir geldi aklıma, bir kanun veya genelge veya kararname çıkarsalar, merkez bankasının önümüzdeki beş yıllık tahmini karı avans temettü olarak hazineye aktarılır ve beş yıl sonunda mahsuplaşılır diye. Tahmini beş yüz milyar kar hesap edip hazineye aktarılırsa bütçe açığı falan kalmaz herşeye para bulunur, mevzuata da uygun olur.
    O da yetmezse on yıllık kar aktarılabilir, ötesi sonra düşünülür.

Bir gecede kağıt üstünde zarardan kara geçirilip hazineye para bulunuyorsa bu da yapılır bence neden olmasın?

3. Deniz hocam nereye gidiyoruz anlamıyorum lütfen aydınlatın para basma son hız devam ediyor kur sabit tutuluyor MB rezervleri düzelme trendinde değil hala aşırı eksi diğer taraftan hazinenin açıkları ve ihracatta rekor kırıyoruz derken cari açıkta kırılan rekordan bahsedilmemesi olumlu bir şey var mı gözden kaçırdığım artık aklım almıyo sinirlerim kaldırmıyor nasıl bir enkaza doğru gidiyoruz

https://www.bloomberght.com/150-mily...cmbden-2304335

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 milyar lirası turizm sektörüne, 100 milyar lirası ise ihracatçıya olmak üzere 150 milyarlık yüzde 9'a kadar inen faizle kredi imkanı tanınacağını açıkladı.

https://www.bloomberght.com/botas-in...i-asti-2304375

Enerji fiyatlarındaki artışla birlikte merkezi yönetim bütçesinde BOTAŞ kaynaklı açık giderek artıyor.

Mart ayında BOTAŞ’a 1,7 milyar TL cari transfer yapılırken, 37,8 milyar TL borç verildi.

Bu dönemde bütçe giderinin yüzde 18’i BOTAŞ’a harcandı.

Böylelikle BOTAŞ bütçeden son 10 ayda ayrılan tutar 126,7 milyar TL oldu.

https://t24.com.tr/haber/ihracatcila...atacak,1028076
    İhracatçılar döviz gelirinin yüzde 40'ını zorunlu olarak Merkez Bankası'na satacak
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Sn deniz bir taraftan kalifiye iş gücü ülkeyi terk etmek istiyor ve terk ediyor. Diğer taraftan konut fiyatları yükseliyor (konu dışarıdan gelen göçe bağlanıyor) . Bu aslında birbiri ile çelişen durum değil mi ?
    Sizce ne noktada dengelenir.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    https://www.paraanaliz.com/2022/reel...artti-g-28285/

Konut fiyatlarının yükselmesinde çeşitli nedenler var.Birincisi üretim maliyetinin çok yükselmesi.İkincisi Türk lirası birikimlerin çok yüksek enflasyonda erimesi ve faizlerin reel olarak çok derin negatif bölgede olması nedeniyle gayrımenkulun "enflasyondan birikimleri koruma " araçlarından biri olarak görülmesi,son olarak da yabancılardan gelen gayrımenkul talebi var.
    Kalifiye işgücünün ülkeyi terk etmesi ise normal.Bu ülkede donanımlı,iyi eğitimli,liyakat sahibi kişiler emeğinin karşılığını almak bir yana neredeyse sefalet içine düşecek şekilde yoksullaşmış durumda,mevcut ödenen ücretlerle bir kuşak öncesi muadillerinin alabildikleri ev ve benzer ihtiyaçları alabilme imkanları tamamen kaybolmuş durumda.Toplum mühendisliğiyle emeği ile geçinenlerden diğer kesimlere bu arada "yurt dışından Türkiye'ye gelmelerine müsaade edilenlere", -ücretler ve tasarruflar enflasyonda eritilerek-çok büyük gelir ve servet transferi yapılmış durumda ve yapılmaya devam ediliyor.

Alıntı Originally Posted by Batman Yazıyı Oku
    Deniz hocam nereye gidiyoruz anlamıyorum lütfen aydınlatın para basma son hız devam ediyor kur sabit tutuluyor MB rezervleri düzelme trendinde değil hala aşırı eksi diğer taraftan hazinenin açıkları ve ihracatta rekor kırıyoruz derken cari açıkta kırılan rekordan bahsedilmemesi olumlu bir şey var mı gözden kaçırdığım artık aklım almıyo sinirlerim kaldırmıyor nasıl bir enkaza doğru gidiyoruz

https://www.bloomberght.com/150-mily...cmbden-2304335

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 50 milyar lirası turizm sektörüne, 100 milyar lirası ise ihracatçıya olmak üzere 150 milyarlık yüzde 9'a kadar inen faizle kredi imkanı tanınacağını açıkladı.

https://www.bloomberght.com/botas-in...i-asti-2304375

Enerji fiyatlarındaki artışla birlikte merkezi yönetim bütçesinde BOTAŞ kaynaklı açık giderek artıyor.

Mart ayında BOTAŞ'a 1,7 milyar TL cari transfer yapılırken, 37,8 milyar TL borç verildi.

Bu dönemde bütçe giderinin yüzde 1'i BOTAŞ'a harcandı.

Böylelikle BOTAŞ bütçeden son 10 ayda ayrılan tutar 126,7 milyar TL oldu.
    Şu anda ülke ekonomisinin görünümü berbat,tüm pislikler halının altına süpürülürek sorunlar ileriki bir zamana itilmeye çalışılıyor.Tetikleyici bir nedenle büyük bir ekonomik krizle karşılaştığımızda ne kadar kötü bir ekonomik tablo içinde olunduğunu profesyoneller dışındaki kişiler tarafından da görülmüş olunacak.

https://eksisozluk.com/entry/136247341
    Baron de tott da " Turkler kendisine korce güvendiği icin icerisinde bulundugu durumun ne kadar kotu oldugunu anlayamiyor" demis ustadim cok bir degisiklik yok gibi
    yazdıklarım tamamen kişisel yorumlarım olup hiçbir şekilde yatırım tavsiyesi değildir ... sizi mutlu edecek ninja yolunu kendiniz çizmeniz dileğiyle...

8.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Şu anda ülke ekonomisinin görünümü berbat,tüm pislikler halının altına süpürülürek sorunlar ileriki bir zamana itilmeye çalışılıyor.Tetikleyici bir nedenle büyük bir ekonomik krizle karşılaştığımızda ne kadar kötü bir ekonomik tablo içinde olunduğunu profesyoneller dışındaki kişiler tarafından da görülmüş olunacak.
    Tam olarak ben de böyle düşünüyorum. Ertelene ertelene kartopu gibi gidiyor. İşin kötü yanı, anlaşılmasın diye her türlü bilgi ve istatistik de gizlenmeye çalışılıyor, gitgide zorlaşıyor doğru verilere ulaşmak. Büyük olasılıkla bilemediğimiz halının altında daha neler dönüyor. Mesela 20 aralıktan beri kamu bankaları veya başka yollardan ne kadar piyasaya dolar satıldığını bilemiyoruz, kendi kendine dümdüz bir çizgide dengelendiğine kimse inanmıyordur herhalde.
    Adamlar 2020'nin ölüm istatistiklerini açıklayamadılar. Doğalgaz stok verilerini kaldırdılar.
    İstiyorlar ki iyice kör olalım göremeyelim vaziyeti.

Sayfa 1232/2460 İlkİlk ... 2327321132118212221230123112321233123412421282133217322232 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •