evler çok pahallı
evler çok pahallı
https://www.hisse.net/topluluk/showt...14#post5876114
-Prensip olarak oturmak için ev satın alınır,ama kiraya vermek için yatırım amaçlı ev almam.
-Mevcut konjonktürde dolar cinsinden faizler artacağı için alınan eurobondların değer kaybetmesi,zarar yazması muhtemel olduğu için eurobond da almam.
-Borsamızdan hisse senedi de almam.Ülkemiz artık tam bir ortadoğu ülkesi oldu,bir ortadoğu ülkesi için şirketlerin değerlemeleri,ülke riskleri dikkate alındığında pahalı.Daha da önemlisi,düzenleyici kurumlar denetleme ve regülasyon görevlerini yerine getirmiyor,az sayıdaki oyuncu borsanın yönünü belirliyor.
-Kur korumalı hesapta para ise hiç tutmam,burada filmin çok kötü sonuçlanacağı şeklinde bir endişem var.
Daha önceki görüşümde bir değişiklik yok.Linkte nedenlerini yazmıştım.Aşağıdaki yatırım pusulamda bir değişiklik yok.
Yalnız bir düzeltme yapmam gerekiyor "altın sat" yerine "altın azalt" daha doğru olacaktı.
Paylaşımlarım asla yatırım tavsiyesi değildir. Kendi aklınıza ve tecrübelerinize göre yatırımlarınıza yön veriniz.
Çalışma hayatımın bir bölümünde yurt dışında olduğumdan,o dönemden kalmış yurt dışında bir yatırım hesabım var,ben işlemlerimi genellikle o aracı kurumdan yapıyorum ama yurt içinde de -henüz emekleme safhasında olsa da- bu tür yatırım fonları var.Geçen ay bu başlıkta yazılmıştı:
Güne başlarken:
-Türkiye CDS:605.8
-U.S. 10 Year Treasury
US10Y:
Yield | 1:08 AM EDT
2.942%
up+0.027
U.S. 20 Year Treasury
US10Y:
Yield | 1:11 AM EDT
3.193%
up+0.014
-Brent petrolü
Last | 5:58 AM BST
108.12
up+0.87 (+0.81%)
deniz hocam bu alamanyanın hali ne olacak
ÜFE si %30 u yıkmış
sahiden bizi kıskanıyorlar mı
ecb de faiz arttırmayacak mı
bir halt olacağı yok.
Wednesday April 20 2022 Actual Previous Consensus
09:00 AM
DE
PPI MoM MAR 4.9% 1.4% 2.6%
09:00 AM
DE
PPI YoY MAR 30.9% 25.9% 28.2%
Almanya'da üretim maliyetlerindeki sert artış ile ,üretici fiyat endeksi yıllık %25.9'dan %30.9'a yükselirken,"tüm zamanların en yüksek üretici fiyatları enflasyonu" rekoru bu ay yeniden kırılmış oldu.
Avrupa merkez bankası kendi içinde bölünmüş durumda,başta Almanya,iskandinav ülkeleri benelüks ülkeleri olmak üzere kuzey ülkeleri para politikasının derhal sıkılaştırılmasını isterken fransa başta olmak üzere ,italya ispanya,yunanistan gibi güney ülkeleri ve doğu avrupa ülkeleri mevcut gevşek para politikasının sürdürülmesi tarafındalar ve çoğunluğu oluşturuyorlar.Sonuçta enflasyon konusunda patinaj yapıyorlar.
Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi, Mart 2022
Yurt dışı üretici fiyat endeksi (YD-ÜFE) yıllık %105,82, aylık %7,29 arttı
Yer İmleri