Sayfa 1411/2460 İlkİlk ... 4119111311136114011409141014111412141314211461151119112411 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 11,281 - 11,288 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Hem enerjide dışarıya çok bağlı bir ülkeyiz,ithalatımızda en büyük pay enerjiye ait,hem de katma değeri düşük sektörler,kg başına ihracat değerleri oldukça düşük.Ama eğitim sistemimizde kalite düşük olduğundan ,nitelikli işgücü az olduğundan ,bilimde çok gerilerde olduğumuzdan ,teknolojide de çok büyük ölçüde yaratıcı değil kullanıcı olduğumuzdan, zorunlu olarak ekonomimizde yüksek teknolojili,yüksek katma değerli sektörlerin payı oldukça az,bu da bizi farklı sektörlere bu arada enerji yoğun sektörlere yöneltmiş.
    koskoca Almanya isiklari sonduruyor inanilmaz tasarruflara gidiyorlar bizde ise hicbir degisiklik yok

Gaz ithalatinda iki ulkede ayni durumda ikimizde bagimliyiz ama bizdeki gevseklik inanilmaz

kis aylari cok pahali ve zor gececek

2.  Alıntı Originally Posted by bisikletci Yazıyı Oku
    koskoca Almanya isiklari sonduruyor inanilmaz tasarruflara gidiyorlar bizde ise hicbir degisiklik yok

Gaz ithalatinda iki ulkede ayni durumda ikimizde bagimliyiz ama bizdeki gevseklik inanilmaz

kis aylari cok pahali ve zor gececek

Günaydın

EPDK nın en son yayınladığı GES ile ilgili yönetmelikte alınan kararlara göre tam tersi uygulamadayız.
    Şirketler ürettikleri elektriğin miktarına bakılmaksızın satış yapabilirken artık sadece tüketim miktarı kadar satış yapabilirsin koşulu koydular. Üstelik bunu yatırımını tamamlamış kullanımına başlanmış olan 2019 yılından beri faaliyette olan tüm GES ler için yaptılar.
    Bu kadar enerji ithalatı varken üstüne bu karar hiç anlaşılır değil. Bu hamle bir çok şirketin iflasına kadar götürebilir.
    En basitinden GES yapan bir lojistik firmasının tüketimi ne kadar olabilir ki. En fazla aydınlatma, pc vs. Fakat mevcut çatıları düşündüğümüzde kapasiteleri tüketiminin 10 belkide 100 katı olan yerler var. Yakında bu yönetmelikten geri adım atacakları kesin gözüyle bakıyorum.

Bu arada Kalyon grubu bu sektördeki yatırımını Katar lı bir şirkete sattıktan hemen sonra çıkması da ilginç. (Kalyon ciddi güneş paneli üreticilerinden)

3.  Alıntı Originally Posted by Kandirildim Yazıyı Oku
    Günaydın

EPDK nın en son yayınladığı GES ile ilgili yönetmelikte alınan kararlara göre tam tersi uygulamadayız.
    Şirketler ürettikleri elektriğin miktarına bakılmaksızın satış yapabilirken artık sadece tüketim miktarı kadar satış yapabilirsin koşulu koydular. Üstelik bunu yatırımını tamamlamış kullanımına başlanmış olan 2019 yılından beri faaliyette olan tüm GES ler için yaptılar.
    Bu kadar enerji ithalatı varken üstüne bu karar hiç anlaşılır değil. Bu hamle bir çok şirketin iflasına kadar götürebilir.
    En basitinden GES yapan bir lojistik firmasının tüketimi ne kadar olabilir ki. En fazla aydınlatma, pc vs. Fakat mevcut çatıları düşündüğümüzde kapasiteleri tüketiminin 10 belkide 100 katı olan yerler var. Yakında bu yönetmelikten geri adım atacakları kesin gözüyle bakıyorum.

Bu arada Kalyon grubu bu sektördeki yatırımını Katar lı bir şirkete sattıktan hemen sonra çıkması da ilginç. (Kalyon ciddi güneş paneli üreticilerinden)
    Benim anladığım lisanslı üretilmesi gereken elektriği lisanssız üretmenin yolu bulunmuş. Devlet konuya müdahil olmuş. Başta yapılması daha doğru olurdu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Wednesday August 17 2022 Actual Previous Consensus
    09:00 AM
    GB
    Inflation Rate MoM JUL 0.6%
    0.8% 0.4%
    09:00 AM
    GB
    Inflation Rate YoY JUL 10.1%
    9.4% 9.8%

İngiltere çift haneli enflasyon bandına geçen ilk gelişmiş ekonomi oldu.

5.  Alıntı Originally Posted by cennetyolu Yazıyı Oku
    enflasyona endeksli bonoları büyük ölçüde bankalar aldı ve bireylerin ulaşma imkanı ya yok yada kısıtlı olmalı diye düşünüyorum.
    Elimde bu kağıtlardan yok. Ama araştıracağım. Bilgilendirmeniz için teşekkür ediyorum.

6.  Alıntı Originally Posted by Westwind Yazıyı Oku
    Benim anladığım lisanslı üretilmesi gereken elektriği lisanssız üretmenin yolu bulunmuş. Devlet konuya müdahil olmuş. Başta yapılması daha doğru olurdu.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
    Lisanslı üretim devletin 0,15$ dan alım garantisi verdiği sistemler için geçerli.
    Lisanssız üretim en başından beri var zaten. Lisanssız derken kafanıza göre yapamıyorsunuz zaten.
    EPDK ve dağıtım şirketlerinin onayları ile gerçekleşiyor herşey.

Asıl sorun GES ile türkiyenin enerji ihtiyacının %7 sini ancak karşılarken bunu daha da frenlemek.

7. Çin yavaşlıyor:
    "Tencent has reported a 56 per cent year-on-year fall in second-quarter profit, as the country’s most valuable company was shaken by the slowing Chinese economy and a regulatory crackdown by Beijing."

8. Yurt dışı firmalar yüksek maliyetli stok, düşük işletme sermayesi ile yakalanmaya başladı:
    "Target’s profit tumbles on price cuts and efforts to clear inventory"

Sayfa 1411/2460 İlkİlk ... 4119111311136114011409141014111412141314211461151119112411 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •