Sayfa 1564/2460 ÝlkÝlk ... 5641064146415141554156215631564156515661574161416642064 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 12,505 - 12,512 arasý.

Konu: ...:::vobelýt:::...

1.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    -Birincisi bankacýlýk sektörünün yasal özkaynaðý 72 milyar dolar deðil 85.496 milyar dolar.

https://www.bddk.org.tr/BultenHaftalik/

BDDK'nýn linkinde Yabancý Para Pozisyonu satýrýnda usd seçeneðini týklayarak görebilirsiniz.

-Ýkincisi ,borsa gündemin varsayýmý bankacýlýk sektörünün Yabancý Para Net Genel Pozisyon/Özkaynak Standart Oraný %20'ye göre hesaplanmýþ bir rakam.Oysa þu anda bankacýlýk sektöründe %20 döviz pozisyon fazlasý yok, fazlalýk yerli özellerde %7.4,yabancýlarda ise %8.2.Kamu bankalarýnda ise eksi.

https://pbs.twimg.com/media/Fjm081_X...pg&name=medium

-Sonuçta prof.Babuþcu'nun yukarýdaki tablosu doðru.Kamu bankalarý dýþýndaki bankalarýn döviz pozisyonlarýný 9 Ocak tarihine kadar 1.486 milyar dolar azaltmalarý gerekiyor.
    Teþekkürler Sn Hocam. Þimdi iþin mantýðýný anladým.

Borsa gerçek hayatý mý yansýtýyor, hükümetin planýný mý yansýtýyor.
    Gerçek hayatý düþünerek borsadan çýktýk ama hükümetin planý tuttu, arkasýndan bakýyoruz borsaya.
    Varlýk fonu mu devrede bilemiyorum ama ttkom-tcell tavan, kozalaklar tavan, halk-vakýf tavan....vs

BDDK kararý bankalar için kötü dedik ama onlar da maþallah uçuþta.

Cari denge açýklandý. Yýllýk dýþ ticaret açýðý 100 milyar $, cari açýk 50 milyar $ (turizm sað olsun).
    Enerji-altýn olmasa dev cari fazla vereceðiz.

Bu durumda petrolün düþüþü, "mümkünse" rusyanýn faturayý ertelemesi, yeni enerji projelerinin devreye girmesi (nükleer, karadeniz doðalgaz, hunutlu santral, þirketlerin yüzlerce GES yatýrýmý....vs) sonucu olumlu tarafa geçeceðiz gibi.

Borsanýn bu çekiciliði, DTH' dan daha fazla kaçýþa neden olacak belli. Bu þartlarda "dolar patlayacak" diyenleri döverler
    Ekonomistler borsaya balon demeye, ihracatçýlara yazýk demeye baþladý. Sanýrým dolarlarý ellerinde patladý.
    Nebati bugün bir çok mesaj vermiþ. Dolar yükselmeyecek, ihracatçýlar kusura bakmasýn.
    Asgari ücrete usturuplu zam yapýn, enflasyonu bozmasýn demiþ...vs

Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati son dönemde ihracatçýlarýn döviz kuruyla ilgili þikayetlerine iliþkin olarak, "Döviz kurundan boþuna þikayet etmesinler. Optimal noktanýn çok uzaðýnda deðil. Dövizdeki artýþ, benim enflasyon planýmý bozar" diye konuþtu.
    EKONOMÝ gazetesine konuþan Hazine ve Maliye Bakaný Nureddin Nebati, enflasyonda baz etkisiyle yaþanacak gerilemenin Mayýs sonuna kadar süreceði, yaz rahatlýðý ile birlikte ise gýdada negatif oranlarýn görülebileceði görüþünü dile getirdi.

Nebati, "2022, en kötü yýl olarak tarihe geçecek. 100 milyar dolar dýþ ticaret açýðý ve 50 milyar dolar cari açýk söz konusu ama çok þükür bu zor dönemi geride býrakýyoruz" diye konuþtu.

Bakan Nebati Ekonomi gazetesi söyleþisinde þu mesajlarý verdi:

Vatandaþ enflasyonda "baz etkisi"ne deðil, cebine bakar. Matematiksel düþüþ göreceðiz ama hissedilecek gerileme de olacak.
    Ýhracatçýlar döviz kurundan boþuna þikayet etmesinler. Optimal noktanýn çok uzaðýnda deðil. Dövizdeki artýþ, benim enflasyon planýmý bozar.
    Konut sektörünü canlandýrmaya dönük "gerçek mortgage" hazýrlýklarýmýz var. Kredi vadesi 15 yýl olabilir. Konut bedeline göre kademeli bir faiz modeli olacak.
    Asgari ücretliye, memura, emekliye ne verilse haklarýdýr. Asgari ücretin enflasyonu fazla tetiklemesine yol açacak bir adým da atýlmasa iyi olur.
    Net döviz rezervimiz 25 milyar dolar. Rusya"dan döviz ufak ufak geliyor. Gelen turist bankalarýmýzda hesap açýyor. Bu bizim için çok iyi.
    Son düzenleme : KaaN-; 12-12-2022 saat: 13:41.

3. SN deniz43 acaba adý konmamýþ bir ithalat yasagý gelmiþ olabilirmi ?gecen gün arabada ntv radyoda çocuklar için verem, hepatitb,cocuk felci aþýlarýýnýn bulunamadýgý gibi bir haber dinledim.. eczacýlar ilaçlarýn ( özellkle kansser gibi pahali ilaçlarýn )çogunun yok oldugundan bahsediyorlardý...twiterda dyson marka elektirk süpürgelerinin fiyatýnýn 15 bin tl oldugu ama dyson da ürün olmadýgý ve internet sitelerinde 22-23 bin den satýldýgýný gördüm.. pekçok ithal otomobil yok...honda pcx motorsiklet yaklaþýk 3 aydýr yok...en son benim baþýma geldi ..eþime braun marka sac düzleþtirici alacaktýk...teknosaya gittik..braun un magzasý yok.. teknosa ya iki aydýr yeni braun ürünü gelmiyormuþ...eldeki stoklarý satýyorlar...adý konmamýþ bir ithalat yasagý uygulanýyor olabilirmi ?

Alýntý Originally Posted by cemsoy35 Yazýyý Oku
    SN deniz43 acaba adý konmamýþ bir ithalat yasagý gelmiþ olabilirmi ?gecen gün arabada ntv radyoda çocuklar için verem, hepatitb,cocuk felci aþýlarýýnýn bulunamadýgý gibi bir haber dinledim.. eczacýlar ilaçlarýn ( özellkle kansser gibi pahali ilaçlarýn )çogunun yok oldugundan bahsediyorlardý...twiterda dyson marka elektirk süpürgelerinin fiyatýnýn 15 bin tl oldugu ama dyson da ürün olmadýgý ve internet sitelerinde 22-23 bin den satýldýgýný gördüm.. pekçok ithal otomobil yok...honda pcx motorsiklet yaklaþýk 3 aydýr yok...en son benim baþýma geldi ..eþime braun marka sac düzleþtirici alacaktýk...teknosaya gittik..braun un magzasý yok.. teknosa ya iki aydýr yeni braun ürünü gelmiyormuþ...eldeki stoklarý satýyorlar...adý konmamýþ bir ithalat yasagý uygulanýyor olabilirmi ?
    https://www.diken.com.tr/eczacilar-t...yor-cunku-yok/

https://www.indyturk.com/node/357226...cileri-kamu-ve

Çok sayýda ilacýn linkte de ifade edildiði gibi bulunamadýðýný gözlüyoruz.Hem devletin ilaç firmalarýna olan borçlarýnýn ödenmemesinden hem de yapýlan ödemelerin de 1euro þu anda 19.70 TL olmasýna raðmen ,1 euro'luk ilaç için sadece 7.86 TL ödenmesinden kaynaklanýyor.Bu nedenle yabancý ilaç firmalarý Türkiye'ye sevkiyatý durdurmuþ durumda.Piyasada bulunmayan hayati önem taþýyan ilaçlar,yurt dýþýndaki akrabalar ya da arkadaþlar üzerinden temin edilmeye çalýþýlýyor.

Ýlaç dýþýnda da ithal bir çok ürünün piyasadan kaybolduðunu ben de gözlüyorum.Ama bu konuda örtülü bir ithalat yasaðý konulduðu bilgisi bana gelmedi.Piyasada böyle bir þey konuþulsaydý duyardýk muhtemelen.Bugünün internet üzerinden yürüyen canlý bir sosyal medyasý varken,bunu gizlemek pek mümkün deðil gibi.
    Neden olabilir;bugünün döviz paritesinden satmak cazip olmayabilir,ithalatçýnýn iþçilik,elektrik,haberleþme,pazarlama,nakliye, sigorta ve diðer iþletme giderleri TL cinsinden arttý ama döviz kuru artmadýðý için mevcut pariteden satarsa zarar edeceðini düþünüyor ve paritenin beklediði yere gelmesini bekliyor olabilir.Veya daha önce ithalat ödemesini belli bir vade içinde yaparken ,þimdi mal sevkedilirken veya sipariþ verildiðinde peþin ödeme yapýlmasý talep ediliyor olabilir,bu da ithalatý zorlaþtýrýyor olabilir.
    Serbest piyasa ekonomisinin temel kuralýdýr;serbest piyasa ekonomisinden uzaklaþýlýrsa, fiyatlarýn tam rekabet ortamý saðlanarak düþük oranlý bir karla satýlmasýný saðlayacak piyasa koþullarýný oluþturmak yerine,kumanda ekonomisiyle fiyat dikte edilirse, piyasada yokluklar görülmesi þaþýrtýcý olmaz.
    Son düzenleme : deniz43; 12-12-2022 saat: 17:48.

5. Buna ilac lazim olsa, Buyukelci diplomatik kurye ile gonderiyordur, vatandas kimin umurunda.

6.  Alýntý Originally Posted by Tinaz Yazýyý Oku
    Buna ilac lazim olsa, Buyukelci diplomatik kurye ile gonderiyordur, vatandas kimin umurunda.
    ya geçtim ilacý... olur da acil lazým olursa diye malum yerde röntgeni, MR cihazý, ameliyathanesi zartý zurtu bile vardýr...
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

7.  Alýntý Originally Posted by deniz43 Yazýyý Oku
    ABD enflasyon verisini hesaplamada kullanýlan bilgiler genellikle veri yayýn tarihinden 1-2 gün önce yayýnlanýyor.Þu an bir þey söylemek için erken ama mevcut görünüm bu sefer de petrol ve enerji fiyatlarýndaki düþüþün enflasyon rakamýný aþaðýya çekeceði ve manþet enflasyonun çekirdek enflasyonun altýnda kalacaðý þeklinde.Ayrýca enflasyon sepetinde büyük aðýrlýðý olan kira fiyatlarýnýn artýþýnda,son 3 aydýr konut satýþ fiyatlarýnýn gerilemesi nedeniyle yavaþlama sinyalleri gelmeye baþladý.
    CPI piyasalarý çok ciddi etkiliyor.
    SP'de son aylarda ayný gün %03 ve üzeri hareketler oluyor.
    Piyasada trade eden biri olarak ta ciddi etkileþimler yaþiyoruz.

Umarým bunaltmýyorumdur, öyleyse kusruma bakmayýn, hakkýnýzý helal edin.

Lakin CPI öncesinde piyasa beklentilierinin üzerinde/altýnda diyebileceðiniz bir öngörünüz varmýdýr???

Ýlginiz için teþekkür ederim.

8. Dolari buralarda tutmanin ne ithalatci, ne ihracatciya faydasi var. Yeni yil ile birlikte vergi, harc, calisan maaslari, elektrik, dogalgaz gibi girdilerde yasanacak yuksek artislarla is iyice rayindan cikar ister istemez ipi salinir. Boyle giderse yaz aylarinda turizmi bile sekteye ugratir.

Plan falan yokki tutsun. Tek amac secime kadar en az hasarla goturmek.

Sayfa 1564/2460 ÝlkÝlk ... 5641064146415141554156215631564156515661574161416642064 ... SonSon

Yer Ýmleri

Yer Ýmleri

Gönderi Kurallarý

• Yeni konu açamazsýnýz
  • Konulara cevap yazamazsýnýz
  • Yazýlara ek gönderemezsiniz
  • Yazýlarýnýzý deðiþtiremezsiniz
  •