Originally Posted by
KaaN-
200TL' lik banknot sayısı bir yılda ikiye katlanmış. Artık 500' lük çıkarmalarına az kaldı.
Ben ortadirekTİM ama artık alt katmana düştüm. Neden? Amcalar o kadar çok para dağıtıyor ki "sosyal devlet" anlamında. Benden full vergiyi alıyor. Hala vergi dilimlerini düzenlemedi, Allah onları bildiği gibi yapsın. Benden çıkan paranın yarısı alt tabakaya, yarısı üst tabaya gidiyor.
Elektrik, doğalgaz, eğitim, çocuk....vs yardımları ile adamların maaşı beni geçecek neredeyse. Tamam, ihtiyaç sahibine verilsin ama nereye kadar.
Adamın evi var. 3 kuruş verip sigortalatmıyor. Deprem, sel vs olunca devlet "yani ben" hasarını karşılıyor. Ben kiradayım. Maaşımın çok büyük kısmı kiraya gidiyor. Adam kira vermiyor, hem de benden alınan vergi onun hasarı karşılanıyor. Sigorta yaptır diyorsun. Yok...... Mecburi DASK var diyor aklı kısa zat. Ulan takip ediyor musun? Her yıl yeniliyor mu? Hayır....
Üstad yukarıda sıraladığın şeyleri kim yapacak?
Patrona teşvikleri bassınlar.
Kalifiye olmayan çalışana yardımları bassınlar.
İstenen yeni teknoloji, fikir...vs konularını kim yürütecek? Tabii ki kalifiye olan, ortadirekte bulunan mavi yakalar yapacak. Adamlarda şevk kaldı mı??? Çalıştığım şirkette geçen sene asgari ücret üstü maaş alan ama artık saçma hükümet hareketlerinden dolayı artık asgari ücret almaya başlayan arkadaşlarım var. Patron düşünmez ki ortadireği.....
buna popülizm deniyor işte sevgili Kaan dostum. Ben bu tür yardımların hepsine karşıyım. Sadece eğitim ve iş göremeyecek kadar ileri yaş ve engel sözkonusu olduğunda maaş bağlanmalı. Onun dışında bu gibi bir kitleye biz çalışanlar vergilerimizle bakarken işin safasını da siyasetçiler sürer.
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri