Originally Posted by
Desperado
Ocak başı yazdığım gibi, deprem öncesi zaten 2 cent altına olan yolculuk devam ediyordu. Deprem sonrası aslında bu düşüşün sertleşmesi beklenir doğal olarak, nitekim iş oraya gidiyordu ki sosyal medyada köpüklendirilen "depremzedelerin paralarına çöküyorlar" hikayesi ile asıl amacı kendi totolarını kurtarmak olan ve düşüşe malda yakalanan fon/kişi/kodaman/üstat vs vs leri kurtarmak için BES alımı imdada yetiştirildi ve bunlara son bir çıkış imkanı tanındı. Günü kurtarmak için insanların geleceğinden çalan bir hamle daha...
Elbette şubat başına kıyasla makro temelde pozitif yönde değişen bir şey olmadığı gibi depremin yaratacağı ciddi bir yük olacak ekonomi üzerine ve bu borsada fiyatlanacak. Dolayısıyla en geç seçim sonrası 2 centin altına inecek olan XU100 şu şartlarda nihai dibini daha da alt seviyeler yapacak demek oluyor. Yani seçim sonrası 1.5 centleri görme olasılığı artık çok daha yükseldi.
benzer düşünceler içinde olduğum için en tepe noktayı bulamamış olsam da kendimce belirlediğim noktalardan itibaren kademeli mal sattım.
buarada depremin en hafif hesaplamalarla büyümeden enaz 1 puan götürmesini ve 25-30 milyar dolardan az olmayan bir maddi hasarı olduğunu düşünüyorum. 80 milyar dolar hesabını biraz fazla buluyorum.
özellikle bölgenin sanayisi ülke sanayisi içerisinde yüksek oranda olmaması nedeniyle büyümeye etkisi sınırlı olabilir.
Depremin manevi tarafı ise parayla ölçülemeyecek biçimde yüksek maalesef
Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...
Yer İmleri