Sayfa 1632/2460 İlkİlk ... 6321132153215821622163016311632163316341642168217322132 ... SonSon
Arama sonucu : 19675 madde; 13,049 - 13,056 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Kanımca artık denebilir ki 3 Ocak 3.05 dolar seviyesi xu100 için bu yılın dolar bazlı zirvesidir.
    Yıl içinde hem bilhassa seçim sonrası TL'nin değer kaybı hem de endeksin nominal değerinde bir miktar kayıp sonrası 2.00 dolar seviyesinin altının görülmesini bekliyorum.
    Ocak başı yazdığım gibi, deprem öncesi zaten 2 cent altına olan yolculuk devam ediyordu. Deprem sonrası aslında bu düşüşün sertleşmesi beklenir doğal olarak, nitekim iş oraya gidiyordu ki sosyal medyada köpüklendirilen "depremzedelerin paralarına çöküyorlar" hikayesi ile asıl amacı kendi totolarını kurtarmak olan ve düşüşe malda yakalanan fon/kişi/kodaman/üstat vs vs leri kurtarmak için BES alımı imdada yetiştirildi ve bunlara son bir çıkış imkanı tanındı. Günü kurtarmak için insanların geleceğinden çalan bir hamle daha...

Elbette şubat başına kıyasla makro temelde pozitif yönde değişen bir şey olmadığı gibi depremin yaratacağı ciddi bir yük olacak ekonomi üzerine ve bu borsada fiyatlanacak. Dolayısıyla en geç seçim sonrası 2 centin altına inecek olan XU100 şu şartlarda nihai dibini daha da alt seviyeler yapacak demek oluyor. Yani seçim sonrası 1.5 centleri görme olasılığı artık çok daha yükseldi.
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

2.  Alıntı Originally Posted by Desperado Yazıyı Oku
    Ocak başı yazdığım gibi, deprem öncesi zaten 2 cent altına olan yolculuk devam ediyordu. Deprem sonrası aslında bu düşüşün sertleşmesi beklenir doğal olarak, nitekim iş oraya gidiyordu ki sosyal medyada köpüklendirilen "depremzedelerin paralarına çöküyorlar" hikayesi ile asıl amacı kendi totolarını kurtarmak olan ve düşüşe malda yakalanan fon/kişi/kodaman/üstat vs vs leri kurtarmak için BES alımı imdada yetiştirildi ve bunlara son bir çıkış imkanı tanındı. Günü kurtarmak için insanların geleceğinden çalan bir hamle daha...

Elbette şubat başına kıyasla makro temelde pozitif yönde değişen bir şey olmadığı gibi depremin yaratacağı ciddi bir yük olacak ekonomi üzerine ve bu borsada fiyatlanacak. Dolayısıyla en geç seçim sonrası 2 centin altına inecek olan XU100 şu şartlarda nihai dibini daha da alt seviyeler yapacak demek oluyor. Yani seçim sonrası 1.5 centleri görme olasılığı artık çok daha yükseldi.
    benzer düşünceler içinde olduğum için en tepe noktayı bulamamış olsam da kendimce belirlediğim noktalardan itibaren kademeli mal sattım.
    buarada depremin en hafif hesaplamalarla büyümeden enaz 1 puan götürmesini ve 25-30 milyar dolardan az olmayan bir maddi hasarı olduğunu düşünüyorum. 80 milyar dolar hesabını biraz fazla buluyorum.
    özellikle bölgenin sanayisi ülke sanayisi içerisinde yüksek oranda olmaması nedeniyle büyümeye etkisi sınırlı olabilir.
    Depremin manevi tarafı ise parayla ölçülemeyecek biçimde yüksek maalesef
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

3. BES fonları hikayesi de bitti bitiyor gibi... Uyarmadı demesin kimse sonra...

https://twitter.com/cemoenal/status/1626168059617583104

https://twitter.com/cemoenal/status/1626168162076004352
    Markets may remain irrational longer than you can remain solvent.

4.  Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    deniz hocam,
    portföyümde gümüş ve değerli metallere ait serbest fonlar. tarım serbest fonu, emtia serbest fonu, döviz serbest fon, hazine eurobondları, yurt dışı hisse taşıyan fonlar vb var.
    Dediğim gibi yurt içi hisse varlıklarımı Kasım ortasından beri kademeli olarak azaltmıştım. Yukarıda saydıklarımda iyi maliyet yaptığımı düşünüyorum ama döviz tarafı dediğim gibi tutuldukça bunlar da prim yapmıyor şimdilik. Ben bu dağılımla rahatım. TL nin değer kaybı bu ekonomi yönetimi ile kaçınılmaz ve sürekli olur artık.
    öte yandan Aralık ve Ocak ayında hanımın ve kendi aracımı biri elektrikli SUV olmak üzere sıfırladık.Daha nasıl bir finansal yönetim yaparız bilemedim. Aldığımız 2 araç da aldığımız fiyatın üzerine %10 şimdiden koydular. olağan dışı günler ve durumlar maalesef.
    en kısa zamanda normalize olmasını diliyorum ekonominin.
    Fonlara ne kadar çok güveniyorsunuz Sn.Pit ? Malum artık her türlü varlığımızda göz olduğunu hissediyorum. Fonlar böyle bir ortamda ne kadar güvenli ? Tabii ki takasbank saklamasında olduğu konusunu kast etmiyorum. Lübnan,Mısır gibi ülkeler ile aynı duruma düşmemizi kast ediyorum daha çok.

5.  Alıntı Originally Posted by taysan Yazıyı Oku
    Fonlara ne kadar çok güveniyorsunuz Sn.Pit ? Malum artık her türlü varlığımızda göz olduğunu hissediyorum. Fonlar böyle bir ortamda ne kadar güvenli ? Tabii ki takasbank saklamasında olduğu konusunu kast etmiyorum. Lübnan,Mısır gibi ülkeler ile aynı duruma düşmemizi kast ediyorum daha çok.
    portföyümde benim fonlardan daha çok endişelendiren kısım hazine eurobondları. fonların mal varlıklarının bağımsız olması ve içeriğindeki enstrumanların ağırlıkları olarak çok riskli görmüyorum.
    zaten onların da bahsettiğiniz şekilde riskli olması durumunda konuşacağımız şey fonlarımız değildir.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

https://www.bloomberght.com/tcmb-ban...istedi-2325374

TCMB bankalardan döviz forward maliyetini artırmalarını istedi

Bloomberg'in haberine göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) bankalardan dolar forward kontratlarında faizi yüzde 30'dan yüzde 40'a yükseltmelerini istedi.
    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Döviz talebini azaltmak amacıyla bankalardan döviz forward kontrat satışlarında maliyetleri artırmalarını istedi.
    Kaynaklar, TCMBnin bankalardan ayrıca bireysel müşterilere 19,05 altında dolar satmamasını ve bireysel müşterilere döviz forward kontrat satışı yapılmamasını talep etti.
    Deprem felaketinin ardından otoriteler dolar ve altın talebini kısıtlamak için tedbirleri artırdı.

Thursday February 16 2023 Actual Previous Consensus
    04:30 PM
    US
    PPI MoM JAN 0.7%
    -0.2% ® 0.4%
    US
    Core PPI MoM JAN 0.5%
    0.3% ® 0.3%
    US
    PPI YoY JAN 6%
    6.5% ® 5.4%
    US
    Core PPI YoY JAN 5.4%
    5.5% 4.9%

Üretici fiyat endeksi de piyasa beklentilerinin üzerinde geldi

US
    Initial Jobless Claims FEB/11 194K
    195K ® 200K

İşsizlik maaşı başvuruları düşük kalmaya devam ediyor.

US
    Building Permits MoM Prel JAN 0.1%
    -1%
    US
    Housing Starts MoM JAN -4.5%
    -3.4% ®

Yeni inşaat izinleri ve inşaat başlangıçları beklendiği gibi düşük kalmaya devam ediyor.

8. MB rezervleri ne durumda deniz hocam

Sayfa 1632/2460 İlkİlk ... 6321132153215821622163016311632163316341642168217322132 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •