Sayfa 1653/2460 İlkİlk ... 6531153155316031643165116521653165416551663170317532153 ... SonSon
Arama sonucu : 19680 madde; 13,217 - 13,224 arası.

Konu: ...:::vobelıt:::...

1. Deniz hocam Çin'deki deflasyonun dünya piyasalarına etkisi nasıl olur? ÜFE %1,4 gerilemiş ve 2 aydır eksi . Öte yandan açılma sonrası Çin piyasası oldukça hızlı canlandı.
    ihracat pazarlarımızda covid sonrası Çin'den tedarik edilemeyen talebi karşılıyorduk,şuan o talep yeniden Çin'e kaydı.
    Yazdıklarım kesinlikle yatırım tavsiyesi degildir..Sadece kendi kişisel görüşlerimdir...

2. Deniz bey,

Hazinenin ihraç ettiği eurobondlardaki riski nasıl görüyorsunuz?

Atilla Yeşilada son videolarında, eğer seçim sonrası mevcut yönetim değişmez ise, bu politikaların devamı halinde kışın ödemeler dengesi krizine girmemizin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Sizin düşünceniz nedir? Eurobondlarda temerrüt riski var mıdır?

Alıntı Originally Posted by pit Yazıyı Oku
    Deniz hocam Çin'deki deflasyonun dünya piyasalarına etkisi nasıl olur? ÜFE %1,4 gerilemiş ve 2 aydır eksi . Öte yandan açılma sonrası Çin piyasası oldukça hızlı canlandı.
    ihracat pazarlarımızda covid sonrası Çin'den tedarik edilemeyen talebi karşılıyorduk,şuan o talep yeniden Çin'e kaydı.
    Geçmişte uluslararası ilişkilerde yumuşama,özgürlüklerin genişlemesi,ülkeler arasında yıkılan duvarlar ve serbest ticaret ile esen globalleşme rüzgarlarıyla Çin çok büyük ölçekte ve düşük üretim maliyetleriyle yaptığı üretimle ,ucuz fiyatlarla dünyanın fabrikası olmuş ve küresel ölçekte enflasyonun yıllarca düşük düzeyde kalmasına büyük destek sağlamıştı.
    Aynı konjonktür devam etseydi Çin yine küresel ölçekte enflasyonun düşmesine büyük katkı sağlayabilirdi ama şimdi daha sınırlı bir katkı sağlayabilir.Çünkü önce covit salgınında küresel tedarik zincirlerinin kırılması başta gıda güvenliği olmak üzere hayati sektörlerde dışarıdan yapılacak ithalata bağımlı kalmanın sakıncalarını ortaya çıkarttı.İkincisi ise Rusya'nın Ukrayna'yı işgali,Çin'in Xi yönetiminde liberalleşmeye açılan yönetim tarzından katı komünist ideolojiye yürümeye başlaması,özgürlüklerde ve serbest piyasa ekonomisinde kısıtlamalara gitmesi,Taiwan'a yönelik baskısı,uluslararası ilişkilerde globalleşmeyi bitirmiş gözüküyor.Bundan sonra da ülkeler arasında ticaret devam etmekle beraber;bir yandan demokratik değerlere bağlı ve özgürlüklerin olduğu ülkelerin,diğer yanda ise otoriter ve baskı ile yönetilen ülkelerin kümelendiği farklı ticari blokların oluşacağı ve üretim ile ticaretin de büyük ölçüde her blokun kendi içinde yapılacağı bir dünyaya doğru gidiyoruz.
    Dolaysıyla Çin'de oluşan deflasyonun katkısı, enflasyon düşüşü olarak batı piyasalarına artık daha az etkisi olmaya başlayacak fakat olacak.Esasen bunu zaten önceki sayfalarda çok konuşmuştuk,ucuzlayan ithalat maliyet enflasyonu üzerinde etkili olurken özellikle ABD'de enflasyonu besleyen tüketici harcamalarına bağlı talep enflasyonu,bu da ancak sıkı para politikasıyla halledilebilecek bir şey,maliyet enflasyonunun düşmesi tek başına enflasyonu düşürmeye yetmiyor.Ama avrupanın enflasyonu daha çok maliyet enflasyonu kaynaklı olduğu için avrupada enflasyonun düşmesine daha fazla katkı sağlayabilir.

Çin'in ucuz üretim maliyetleri,düşen navlun fiyatları ve TL cinsinden başta işçilik olmak üzere maliyetlerin yüksek oranlı artmasına rağmen döviz kurlarının yerinde sayması nedeniyle bizim ihracatçıların artık Çin ile rekabet edebilmesi mümkün değil.Avrupa coğrafyasına yakınlık ve pahalı navlun fiyatlarıyla rekabet etmeye çalışıyorduk ama artık o avantaj da kalmadı.Artık rekabet edebilmenin tek yolu marka değeri yaratmak,yüksek ürün kalitesi ile ve satış sonrası nitelikli hizmet sunabilmek ile olabilir.

Alıntı Originally Posted by tantrum Yazıyı Oku
    Deniz bey,

Hazinenin ihraç ettiği eurobondlardaki riski nasıl görüyorsunuz?

Atilla Yeşilada son videolarında, eğer seçim sonrası mevcut yönetim değişmez ise, bu politikaların devamı halinde kışın ödemeler dengesi krizine girmemizin kaçınılmaz olduğunu söylüyor.

Sizin düşünceniz nedir? Eurobondlarda temerrüt riski var mıdır?
    Cari açık,kısa vadeye sıkışmış yüksek tutarlı dış borç yükü ve merkez bankası rezervleri rakamları belli.Ben de seçimler sonrası,mevcut verilerle, mevcut politikaların devam halinde bir dış ödemeler dengesi krizinin olabilme ihtimalini önceki sayfalarda yazmıştım.Ama bankaların yurt dışında muhabir bankalarda şu an itibariyle ,bu ödemeleri yapabilecek kadar döviz likiditesi var ve temerrüde düşen bir banka bir daha kolay kolay ayağa kalkamayacağı,eski itibarını yeniden kazanamayacağı için, muhakkak ödemesini yapmaya çalışacaktır.
    Ama devletin batması gibi bir durum olmaz,temerrüde düşerse bir daha uzun yıllar yurt dışarıdan borçlanamaz ama Hazine faaliyetine devam eder,zamanında ödeyememe gibi bir durum oluşsa bile,ileri tarihte muhakkak ödemesini yapar.

5.  Alıntı Originally Posted by deniz43 Yazıyı Oku
    Cari açık,kısa vadeye sıkışmış yüksek tutarlı dış borç yükü ve merkez bankası rezervleri rakamları belli.Ben de seçimler sonrası,mevcut verilerle, mevcut politikaların devam halinde bir dış ödemeler dengesi krizinin olabilme ihtimalini önceki sayfalarda yazmıştım.Ama bankaların yurt dışında muhabir bankalarda şu an itibariyle ,bu ödemeleri yapabilecek kadar döviz likiditesi var ve temerrüde düşen bir banka bir daha kolay kolay ayağa kalkamayacağı,eski itibarını yeniden kazanamayacağı için, muhakkak ödemesini yapmaya çalışacaktır.
    Ama devletin batması gibi bir durum olmaz,temerrüde düşerse bir daha uzun yıllar yurt dışarıdan borçlanamaz ama Hazine faaliyetine devam eder,zamanında ödeyememe gibi bir durum oluşsa bile,ileri tarihte muhakkak ödemesini yapar.
    Teşekkür ederim Deniz bey. Sağolun.
    Burada yazdıklarım kendi kişisel görüşüm olup kesinlikle yatırım tavsiyesi değildir.

Duhul
    Mar 2017
    İkamet
    istanbul
    Gönderi
    6,956
    Dün Bankacılık otoritresi BDDK, bankaların özkaynaklarındaki döviz pozisyon oranını %5'ten %10'a çıkardı. Hatırlanacağı üzere birkaç ay önce de %20'den %5'e düşürmüştü.
    Yazdıklarım yatırım tavsiyesi değildir.

European banking stocks sink as Silicon Valley Bank jitters spread

https://www.cnbc.com/2023/03/10/euro...ndroidappshare

8.  Alıntı Originally Posted by turali Yazıyı Oku
    Dün Bankacılık otoritresi BDDK, bankaların özkaynaklarındaki döviz pozisyon oranını %5'ten %10'a çıkardı. Hatırlanacağı üzere birkaç ay önce de %20'den %5'e düşürmüştü.
    Bir haretlenme var , sebebi bu mu acaba?

Sayfa 1653/2460 İlkİlk ... 6531153155316031643165116521653165416551663170317532153 ... SonSon

Yer İmleri

Yer İmleri

Gönderi Kuralları

• Yeni konu açamazsınız
  • Konulara cevap yazamazsınız
  • Yazılara ek gönderemezsiniz
  • Yazılarınızı değiştiremezsiniz
  •